Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTEGRAT in loc de DARLINGTON

sogard_2003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sogard_2003

5

• one

3

• vasilenicolae52

1

Top autori în acest subiect

daca te referi la un etaj de tip Darlington [tranzistor compus] realizat cu componente discrete .... sigur exista multime de tanzistori Darlington [compusi] incapsulati in capsula de tranzistori simpli ! .... fi mai explicit ce cauti ?

Link spre comentariu

trebuie sa comand o tensiune de 5 volti.nu e vorba de curent mare e vorba doar de un semnal aplicat pe poarta unui microcontroller.MAI precis am nevoie de un integrat care in momentul aplicarii unui semnal pe intrare , la iesire sa TAIE un semnal de 5 v.

Link spre comentariu
din pacate nu sunt ceea ce cautdaca observi pe intrare se aplica 5 volti iar la iesire e vorba de 30 de volti sau de 15 v.nici nu imi dau seama daca e vorba de o inversare logica.sincer.revin la ideea principala:Trebuioe sa aplic un semnal mic la intrare de ordinul 1 v,si la iesire sa se decupleze o tensiune de 5 v...
Link spre comentariu
Vizitator mister_rf
din pacate nu sunt ceea ce cautdaca observi pe intrare se aplica 5 volti iar la iesire e vorba de 30 de volti sau de 15 v.nici nu imi dau seama daca e vorba de o inversare logica.sincer.revin la ideea principala:Trebuioe sa aplic un semnal mic la intrare de ordinul 1 v,si la iesire sa se decupleze o tensiune de 5 v...
Probabil ca nu ai inteles functionarea circuitelor... :smt003 Orice circuit logic, se poate comanda la intrare cu semnale logice de tipul ''0'' si ''1''. De obicei acestea furnizeaza la iesire tot semnale logice de tipul ''0'' si ''1'', care sunt in gama de tensiuni corespunzatoare nivelului logic respectiv. Daca se doreste comanda unor tensiuni diferite se folosesc aceste tipuri de circuite -OPEN COLECTOR. Tensiunea la iesire este dependenta de ceea ce se aplica din exterior. Valorile de 30V sau 15V sunt valorile maxime care se pot aplica pe iesire (prin rezistenta de sarcina respectiva) si la care rezista circuitele...Eu am sugerat doua tipuri de circuite: unul care inverseaza logica de comanda SN7407 si altul care nu inverseaza SN7406...Este mai clara ideea?... :smt001
Link spre comentariu

Eu zis ca pui aici bucata aceea de schema care contine darlington si care se pare ca iti face o inversare.Am atasat "complicata" schema de inversor, in 2 variante.

complicata.... :partyman:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări