Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie amplificator cu bipolari bd911/bd912

Vizitator alexghn

Postări Recomandate

Vizitator alexghn

Salutare.As vrea sa construiesc amplificatorul din schema de mai jos.Intrebarea mea este daca l-a mai construit cineva, pareri,sfaturi orice m-ar putea ajuta sa ma decid daca este o idee buna sa incep constructia sa. Am ales un proiect diy in detrimentul unu amplificator "gata facut" cum s-ar zice de la o firma oarecare deoarece doresc sa fac o comparatie intre ce pot face eu cu mana si bugetul meu si ceea ce gasesc pe okazii la mana a doua. Schema este luata tot de pe forum de la topicul Scheme amplificatoare. Costul proiectului l-am estimat undeva la 30 de lei doar piesele fara puntea redresoare si condensatorii de filtraj ,iar transformatorul am sa il scot dintr-un amplificator Tehnoton A01. Astept parerile si ideile dumneavoastra ,iar daca ma voi apuca de el voi posta poze cu fiecare faza a proiectului.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare.As vrea sa construiesc amplificatorul din schema de mai jos.Intrebarea mea este daca l-a mai construit cineva, pareri,sfaturi orice m-ar putea ajuta sa ma decid daca este o idee buna sa incep constructia sa. Am ales un proiect diy in detrimentul unu amplificator "gata facut" cum s-ar zice de la o firma oarecare deoarece doresc sa fac o comparatie intre ce pot face eu cu mana si bugetul meu si ceea ce gasesc pe okazii la mana a doua. Schema este luata tot de pe forum de la topicul Scheme amplificatoare. Costul proiectului l-am estimat undeva la 30 de lei doar piesele fara puntea redresoare si condensatorii de filtraj ,iar transformatorul am sa il scot dintr-un amplificator Tehnoton A01. Astept parerile si ideile dumneavoastra ,iar daca ma voi apuca de el voi posta poze cu fiecare faza a proiectului.Va multumesc!

SalutSpor la treaba si eu m-am apucat de acest amplificator dar sunt dezamagit de calitatea cablajelor , poate daca tie iti ies mai bine imi faci si mie 2 sau ne cuplam si dam comanda la un user de aici de pe forum.Parerea mea este ca merita facut sub premiza --ieftin si bun---.Eu am un traf de 2x24v si 300w sper ca este de ajuns si pentru o sarcina de 4 ohmi bineinteles in varianta stereo.Cat de curand revin cu poze.PS Traful tau este prea mic
Link spre comentariu

Ieftin şi bun nu există, ieftin şi modest poate. Mai bine puneţi alţi trz finali, BD-urile alea sînt slabe şi ţin numai pe sarcină de 8 Ohmi, adică vreo 40W la alimentarea aia. Băgaţi 2SA1943/2SC5200 buni.

Au am de gand sa folosesc , ca si finali MJW21195 /MJW21196 iar ca prefinali am BD241C/BD242C sper sa tina si in 4 ohmi :da
Link spre comentariu
Vizitator cyp

Aceasta este schema originala a lui ELLIOT , si un cablaj facut de mine .Cine doreste sa-l construiasca sa mai verifice inca o data cablajul si sa-mi ceara sa-l postez in pdf. Succes!Am facut confuzie intre p03 si p3a ...! dar daca doriti sa construiti p3a-ul va stau la dispozitie cu cablajul in PDF. !In loc de bc556 pune 2sa970!

Link spre comentariu

Dar la 2SC5200/2SA1943 cum puteti calcula radiatorul daca papagalii de la Toshiba nu dau in pdf rezistenta termica jonctiune - capsula ?. Cred ca este singurul producator de semiconductori din lume ce nu stie sa calculeze si (sau) masoare rezistenta termica jonctiune - capsula. Dar i-au salvat Fairchild care scriu in pdf valoarea rezistentei http://www.fairchildsemi.com/ds/2S/2SC5200.pdf.

Link spre comentariu

Dar la 2SC5200/2SA1943 cum puteti calcula radiatorul daca papagalii de la Toshiba nu dau in pdf rezistenta termica jonctiune - capsula ?...[/url].

Nu are rost să calculezi aşa ceva decît cînd vrei să faci economie de materiale, pune un radiator mare şi ''cărnos'' şi va merge rece.În legătură cu BC556 (Uce 65V), nu degeaba e pus acolo, tensiunea de alimentare a amplifului e de circa 70V. Trz folosiţi trebuie să aibă Uce egală sau peste cea totală de alimentare, din mai multe motive, vă las să ghiciţi.La o amplificare de circa x30 nici nu contează zgomotul trz din diferenţial, dacă ar fi fost un preu de microfon, sau de doză era altceva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări