Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miez Trafo sudura

Vizitator vali123

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,care e pretul decent la care te-ai gindit?Am demontat un traf. de sudura chinezesc(are carcasa ,ventilator de racire,butoane,releu termic pe miez,cable) pentru a-i schimba primarul(facut dintr-un conductor ca aluminiu emailat ) cu conductor din cupru astfel sa nu se mai incalzeasca si am renuntat la modificare datorita pretului conductorului.

post-28113-139829382752_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poze cu transformatorul.secundarul e bobinat cu conductor de Al.Cotele:inaltime=175mm,latime=130mm,grosime pachet tole=57mm.Miezul a avut cite o bavura de sudura(care a fost taiata cu polizorul unghilar)in ambele margini (la montarea definitiva se va resuda).

post-28113-139829382823_thumb.jpg

post-28113-139829382827_thumb.jpg

post-28113-13982938283_thumb.jpg

post-28113-139829382833_thumb.jpg

Link spre comentariu

Adevarat ca sectiunea pare mica( conteaza calitatea tolei ) dar s-a sudat cu el cu electrod de 2,5,fiind construit economic cu ventilatie fortata.Modificat cu bobinaj de cupru ,calculat nr.de spire corect,poate functiona mai bine .

Link spre comentariu

Adevarat ca sectiunea pare mica( conteaza calitatea tolei ) dar s-a sudat cu el cu electrod de 2,5,fiind construit economic cu ventilatie fortata.Modificat cu bobinaj de cupru ,calculat nr.de spire corect,poate functiona mai bine .

Mai mult nu poate ,a fast bobinat cu al din considerente econonice ,daca pui cupru la sectiunea aia nu scoti mai mult.Am avut pe mana vreo 3 bucati de astea si am incercat toate combinatiile posibile inclusiv variator de tensiune pe primar si redresare in secundar,atat poate (2,5 mm tras de par) si nimic mai mult.De remarcat ca datorita suntului magnetic cu electrozi de 2 mm la tabla subtire merge perfect.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări