Vizitator gsteph Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Salut!Am facut un placa prototip de convertor tensiune-frecventa, dupa schema din datasheet National LM331 - sectiunea Application Info, Simple Stand-Alone V-to-F Converter with ±0.03% Typical Linearity - pag. 9 (in versiunea noua de cu TI logo) sau pag. 8 in versiunea veche.Am utilizat echivalentul Fairchild KA331. Outuputul intra intr-un PIC pentru masurarea frecventei.Gama tensiunilor de intrare este 60mv-6V. In foaia de catalog gama tensiunilor de intrare este -0.2V - VsDincolo de o usoara deriva termica si mici neliniaritati datorate componentelor pasive (neimportante in acest moment), VFC-ul este puternic neliniar (un soi de zigzag) in zona 60mV - 600mV.A mai lucrat cineva cu LM/KA 331? O parere despre care ar fi cauza neliniaritatii la Vin<0.6V? Intrarile sunt pe PNP (se pare ca e tehnologie bipolara...).Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator gsteph Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 nu mai pot edita: Am facut un placa prototip de convertor tensiune-frecventa...doua placi, pe ambele am folosit KA331, simptomul e identic, f. neliniar intre 60mV-600mV. Link spre comentariu
Vizitator gsteph Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 rezolvat.cauza: KA331, de provenienta obscura, cumparat insa din magazin respectabil. nu avea sigla Fairchild pe capsula.inlocuit cu LM331 si functioneaza ok.se poate inchide, multumesc. Link spre comentariu
Vizitator gsteph Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 ...inlocuit cu LM331 si functioneaza ok...cu sigla National Semi. pret 4x up.raman deschis la solicitari de info.numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum