Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

neliniaritate LM331/KA331 pentru Vin<0.6V

Vizitator gsteph

Postări Recomandate

Vizitator gsteph

Salut!Am facut un placa prototip de convertor tensiune-frecventa, dupa schema din datasheet National LM331 - sectiunea Application Info, Simple Stand-Alone V-to-F Converter with ±0.03% Typical Linearity - pag. 9 (in versiunea noua de cu TI logo) sau pag. 8 in versiunea veche.Am utilizat echivalentul Fairchild KA331. Outuputul intra intr-un PIC pentru masurarea frecventei.Gama tensiunilor de intrare este 60mv-6V. In foaia de catalog gama tensiunilor de intrare este -0.2V - VsDincolo de o usoara deriva termica si mici neliniaritati datorate componentelor pasive (neimportante in acest moment), VFC-ul este puternic neliniar (un soi de zigzag) in zona 60mV - 600mV.A mai lucrat cineva cu LM/KA 331? O parere despre care ar fi cauza neliniaritatii la Vin<0.6V? Intrarile sunt pe PNP (se pare ca e tehnologie bipolara...).Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator gsteph

nu mai pot edita:

Am facut un placa prototip de convertor tensiune-frecventa...

doua placi, pe ambele am folosit KA331, simptomul e identic, f. neliniar intre 60mV-600mV.
Link spre comentariu
Vizitator gsteph

rezolvat.cauza: KA331, de provenienta obscura, cumparat insa din magazin respectabil. nu avea sigla Fairchild pe capsula.inlocuit cu LM331 si functioneaza ok.se poate inchide, multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări