Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Mende MS172W

Den

Postări Recomandate

Da , multumesc , Sunt in aceeasi situatie tot cu un "Mende" , mai vechi. Am gasit montata o constructie facuta " in aer " de cineva , din trei sau patru condensatori mai recenti si mi-am pus aceeasi problema deoarece structura originala nu mai este acolo .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

18

• nicolae57

9

• kripton

2

• mila

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Una rece,una calda.Blocul de alimentare era ca in jungla.Pana la urma i-am dat de cap.

Acum redresoarea az11 functioneaza normal conform schemei pusa de nicolae57...360v

Aia rece,rezistenta de 100r(sau 33+67) cu priza la mijloc,la mine are 440r (220+220) acum..

Posted Image

Link spre comentariu

Rezistenta in discutie este una bobinata, de obicei nu se decalibreaza.Este posibil ca extremitatile terminalelor in contact cu nichelina sau constantanul folosit,sa se fi oxidat.Abateri mai poti avea si de la multimetru.Oricum poate fi inlocuita,o fabrici din doua rezistente de 8-10W de valori apropiate cu cele din schema.

Link spre comentariu

Rasturnare mare de situatie.Trebuie sa recunosc ca nici nu m-am uitat cand mi-a indicat kripton unde ar fi al doilea condensator.

Intrigat de faptul ca de la mine din alimentare plecau doar un fir cu tensiune mare in loc de doua,am inceput sa citesc valorile pieselor ca sa deslusesc schema.Am ramas umpic in suspans,niciodata nu m-as fi gandit ca la acei ani ar fi existat condensatori asa mici de filtrare.Ei bine,al doilea condensator de filtrare e acolo!Si tot acolo e si rezistenta de 33 cu 67..

Eu ce masurasem inainte erau cele doua infasurari ale transformatorului,pentru ca cei doi condensatori de 5nf erau introdusi intr-un tub,astfel imi dadea impresia ca ar fi fost rezistenta care o cautam.Si bineinteles ca ma gandeam ca ar trebui sa fie tot in jurul transformatorului.Locul greu de vizionat unde sunt plasati,desii daca eram umpic atent vedeam ca se conectau direct la redresoare..Sa vedem ce erori mai fac :jytuiyu

Mai am sa rezolv traseul de masa,care nu e chiar clar.

Posted Image

Link spre comentariu

Esti din nou in eroare, nu vrei sa urmaresti schema.Condensatorul de 10mF din fotografie este cel din catodul tubului ECL11 nici cum al doilea condensator de filtraj.

Link spre comentariu

E de belea.Ma pus jos,mai am putin ma tarai..

Am gasit si rezistenta de 125k care e paralela cu condensatorul si vine unde trebuie,la masa.Noroc cu schema pusa de dvs,unde apare beculetul pus la masa,astfel am rezolvat si enigma celor doua fire (beculetul/filamente cu masa) care nu veneau nicaieri.Vin la al doilea condensator..

Posted Image

Link spre comentariu

Momentan am alimentat prin o rezistenta de 5k partea de radio (cam 220v) si am extras semnal de la potetiometru.Contacte imperfecte la comutatorul de game.Pana la urma am reusit sa receptionez pe unde lungi si scurte.Pe medii nu zice nimic,probabil tot din comutator.Se aude bine,dar semnalul audio e destul de slab..

Link spre comentariu

Gata,functioneaza perfect partea radio.Am folosit doar umpicut de hartie.Da chiar e destul de sensibil..Inca nu am introdus in soclu ecl11,urmeaza.Trebuie sa o desfac din soclu sa vad cu filamentul care e problema.Face contact doar la usoara apasare.Momentan tratez axurile cu wd40,sa mai sterg din rugina

Link spre comentariu

Am refacut si intrerupatorul de retea.Am curatat de oxizi contactele plus o baie de ulei.Terminat si partea de alimentare,momentan folosesc o rezistenta pana fac rost de un drosel.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Si primul semn ca "inca mai poate". Nu am mai scos lampa ecl11 din suport,doar am reincalzit terminalele.Emisie are destula..Difuzor am gasit pe marime,dar momentan suspend totul pana gasesc un transformator de iesire adecvat si un drossel.Nu prea merge cu rezistenta..

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări