Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat realizare amplificator pentu subwoofer

Vizitator georgedoru

Postări Recomandate

Vizitator georgedoru

Fiecare trafo scoate 18Vca sau 2x18Vca? Dacă scoate numai 18Vca fiecare, se leagă în serie ptr 2x18Vca, care redresat şi filtrat vor da aproximativ +/-25V. E normal să se audă mai încet.Nu poţi să fii mai exact?

scz asa e in serie. fiecare traf scoate 18v si cred ca si puterea e prea mica, si redresat ( ambele trafuri) scot +/-24v.Alt traf nu am decat de 2x35v si e prea mare, bani nu am sa cumpar ...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• asyx

3

Vizitator georgedoru

Da, e mică tensiunea de alimentare, din cauza asta e şi puterea mai mică.

http://www.diy-electronic-projects.com/p7-Low-pass-filter-Subwooferzal referitor la filtru low pass, am vazut in schema ca are 2 potentiometri, la ce folosesc aceia? cum am spus eu vreau sa pun un corector de ton pt bas ( bass mai "subtire" si bass mai " gros") si nu stiu daca ceea ce imi trebuie mie e filtru low pass sau nu..
Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

multumesc, problema e ca nu am gasit potentiometru de 47k log, avea decat de 25k, iar pt cel de 22k la fel nu avea aici am luat de 20 k, sper sa nu fie problema. As putea inlocui cel de 47k log cu unul liniar de 50k?

Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

.am facut amplificatorul pt sub, se aude bine, doar ca filtrul ala nu prea scoate ce vreau eu, nu stiu poate ca e din cauza pieselor, nu le am gasit la valorile alea .. ( renunt la el ), aveti vreo alta schema de filtru activ subwoofer cu corectie?.

Mai trebuie sa lucrez la partea de cutie a amplificatorului...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări