Vizitator georgedoru Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Salut. Vreau sa realizez un amplificator ( sau sa cumpar un kit) pentru un subwoofer (bose acoustimass 5 series ii. ) mentionez ca subwooferul are doua difuzoare, si vreau un amplificator 2x 40 (50)W. Dispun de un transformator de 28V. Din acest proiect vreau sa reiasa un bas pur si nu zgomot si ma gandeam sa ii pun si un control de ton pt bas. Ce mai imi trebuie sa imi spuneti voi. Pretul in care vreau sa ma incadrez este de 120 Ron Poze transformator P.S Va rog sa fiti ingaduitori pentru ca sunt extrem de incepator Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 care model de Acoustimass este?ai o poza?in mod normal ajunge un singur amplificator.inseriezi difuzoarele.cel mai recomandat este TDA7294 si un filtru de frecventa joasa inainte.ai aici schema pentru filtru iar pentru amplificator,cred ca erau ceva chituri de la Adelaida http://www.diy-electronic-projects.com/ ... -Subwoofer Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 care model de Acoustimass este?ai o poza?in mod normal ajunge un singur amplificator.inseriezi difuzoarele.cel mai recomandat este TDA7294 si un filtru de frecventa joasa inainte.ai aici schema pentru filtru iar pentru amplificator,cred ca erau ceva chituri de la Adelaida http://www.diy-electronic-projects.com/ ... -Subwoofer salut. in primul rand iti multumesc pentru raspunsasta e placa care o are subwooferul si asta e modelul de subwoofer cred ca imi trebuie si o Sursa redresare filtrare tensiune amplificatoare? ce kit-uri imi recomandati? puteti sa imi trimiteti link-ul pe mp Multumesc! Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 ai si satelitii?uite aici kitul pentru amplificator si alimentare http://www.adelaida.ro/product_info.php ... be26a3de2c http://www.adelaida.ro/product_info.php ... be26a3de2c http://www.adelaida.ro/product_info.php ... be26a3de2c apropo,transformatorul tau scoate 2 tensiuni de 28V?daca nu,ai nevoie de cel de 100W din link Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Trafo e mic ca putere, iar dacă scoate numai 28Vca nu e potrivit ptr acel kit, care are nevoie de alimentare simetrică şi chiar dacă ar scoate 2x28Vca, asta înseamnă în gol +/-40V şi se poate arde TDA7294. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Trafo e mic ca putere, iar dacă scoate numai 28Vca nu e potrivit ptr acel kit, care are nevoie de alimentare simetrică şi chiar dacă ar scoate 2x28Vca, asta înseamnă în gol +/-40V şi se poate arde TDA7294.pai si ce mi-a indicat asyx e bun? Hidden text: ONAvailable only to registered users. Hidden text: OFF http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=9483&osCsid=07ba6a8e5a3fb355b9f67dbe26a3de2c ai si satelitii?satelitii nu ii am.Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecumam gasit un traf e bun? nush cati watti scoate. Hidden text: ONAvailable only to registered users. Hidden text: OFF http://www.okazii.ro/catalog/65666758/transformator-toroidal.html#galerie Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 tot ce ti-am recomandat este in regula Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 tot ce ti-am recomandat este in regulaok, ms mult pentru sfaturi. problema e ca ma cam depaseste bugetul in special transformatorul.daca te uiti in postul anterior am gasit un transformator toroidal 2 X 24 Vac/ 3 A si 2 X 17Vac 0,15A. poate reusesc sa il scot mai ieftin. asta e bun? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Dacă alimentezi doar ampliful subului e bun. Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecumÎn cazul ăsta ai semnalul gata filtrat ptr ampliful subului, desfiinţezi filtrul ăla din cutie şi legi difurile direct la ieşirea amplifului pe care-l vei construi. Rămîne doar să vezi ce impedanţă au ca să hotărăşti cum le legi, serie sau paralel. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Dacă alimentezi doar ampliful subului e bun. Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecumÎn cazul ăsta ai semnalul gata filtrat ptr ampliful subului, desfiinţezi filtrul ăla din cutie şi legi difurile direct la ieşirea amplifului pe care-l vei construi. Rămîne doar să vezi ce impedanţă au ca să hotărăşti cum le legi, serie sau paralel.deci e bun traful, ok acum sa vad la cat il scot In ceea ce priveste acea placuta din cutie, nu stiu daca e filtru de bass spun asta pentru ca la placuta aia se cupleaza si satelitii.am masurat impedanta unui difuzor si este 6 ohmpe cutie scrie ca pot folosi impedanta 4-8ohm, intrebarea este:trebuie numai 4 sau 8ohm? sau pot folosi intre 4 si 8 ohm? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Poţi folosi între 4...8 Ohmi, difurile tale au impedanţa de 8 Ohmi (aproximativ 6 Ohmi rez electrică), deci merg legate în paralel ptr 4 Ohmi, studiază şi pdf-ul integratului să vezi care ar fi alimentarea maximă în acest caz, poate trebuie alt trafo sau alt amplif. Filtrul din cutie ''sugea'' joasele din semnalul destinat boxelor sau sateliţilor provenit de la un amplif stereo obişnuit, cu toată banda audio redată. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Poţi folosi între 4...8 Ohmi, difurile tale au impedanţa de 8 Ohmi (aproximativ 6 Ohmi rez electrică), deci merg legate în paralel ptr 4 Ohmi, studiază şi pdf-ul integratului să vezi care ar fi alimentarea maximă în acest caz, poate trebuie alt trafo sau alt amplif. Filtrul din cutie ''sugea'' joasele din semnalul destinat boxelor sau sateliţilor provenit de la un amplif stereo obişnuit, cu toată banda audio redată.astea sunt caracteristicile kitului de amplificare TDA 7294-STCARACTERISTICI TEHNICE· Tensiune alim. Vs ± 10Vcc ± 38Vcc· Putere iesire Vs ± 38Vcc Rs=8ohmi 100W RMS musicalVs ± 33Vcc Rs=6ohmi 100W RMS musicalVs ± 29Vcc Rs=4ohmi 100W RMS musical· Banda de frecventa 16Hz-100KHz ( 3 dB )· Amplificare 30dB· Impedanta intrare 20 kohmi· U intrare max. 1.3Vtrebuie iau alt amplificator sau traf? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Mai exact e în pdf-ul integratului, trafo se alege ţinînd cont că tensiunea redresată şi filtrată e cu radical din 2 (1,41) mai mare decît cea alternativă. De exemplu, ptr +/-35V (sarcină de 8 Ohmi), e bun un trafo în jur de 2x25Vca, făcînd abstracţie şi de căderile pe diodele punţii. Ptr +/-27V (sarcină de 4 Ohmi) e bun unul de 2x20Vca. Sigur că 1V în plus sau minus nu e ceva grav. Rezultă că ptr legarea în paralel a celor două difuri din cutie, singura posibilă şi din care rezultă o sarcină de 4 Ohmi, e bine să cauţi un trafo de 2x20Vca, la minim 150W. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 salut. scz de absenta, dar am avut cateva examene. vreau un corector de ton doar pentru bass ( bass mai "subtire" si bass mai "gros" si asta se numeste low pass? daca da,in link-ul asta am o lista de componente dar daca te uiti pe cablaj sunt in plus 8 rezistente de 100, acum nu stiu, 100 Ohm sau 100k? : R1 = 39 Kohm R2 = 39 Kohm R3 = 47 Kohm R4 = 10 Ohm R5 = 22 Kohm R6 = 4,7 Kohm R7 = 22 Kohm R8 = 4,7 Kohm R9 = 10 Ohm R10 = 220 Ohm C1 = 39 pF C2 = 0.1 uF C3 = 0.1 uF C4 = 0.2 uF C5 = 0.4 uF C6 = 0.1 uF C7 = 0.1 uF IC1 = TL082 http://www.diy-electronic-projects.com/p7-Low-pass-filter-Subwoofer P.S am cumparat 2 kituri de la Amplificator AD-022 100W Mono, alimentate la 2 traf ( unul scoate 18v iar unul 18v) puse in paralel ca sa fac +- 2x24v, si nu cand le pun in fuctiune, cred ca se aude mai tare combina decat kiturile. sa fie de la tranformatoare? precizez ca sunt tranformatoare de la 2 televizoare alb negru ( nu stiu marca ) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Fiecare trafo scoate 18Vca sau 2x18Vca? Dacă scoate numai 18Vca fiecare, se leagă în serie ptr 2x18Vca, care redresat şi filtrat vor da aproximativ +/-25V. E normal să se audă mai încet.Nu poţi să fii mai exact? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum