Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat realizare amplificator pentu subwoofer

Vizitator georgedoru

Postări Recomandate

Vizitator georgedoru

Salut.

Vreau sa realizez un amplificator ( sau sa cumpar un kit) pentru un subwoofer (bose acoustimass 5 series ii. ) mentionez ca subwooferul are doua difuzoare, si vreau un amplificator 2x 40 (50)W.

Dispun de un transformator de 28V.

Din acest proiect vreau sa reiasa un bas pur si nu zgomot si ma gandeam sa ii pun si un control de ton pt bas.

Ce mai imi trebuie sa imi spuneti voi.

Pretul in care vreau sa ma incadrez este de 120 Ron

Poze transformator

Posted Image

Posted Image

P.S Va rog sa fiti ingaduitori pentru ca sunt extrem de incepator :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• asyx

3

Vizitator georgedoru

care model de Acoustimass este?ai o poza?in mod normal ajunge un singur amplificator.inseriezi difuzoarele.cel mai recomandat este TDA7294 si un filtru de frecventa joasa inainte.ai aici schema pentru filtru iar pentru amplificator,cred ca erau ceva chituri de la Adelaida

http://www.diy-electronic-projects.com/ ... -Subwoofer

salut. in primul rand iti multumesc pentru raspuns

asta e placa care o are subwooferul

Posted Image

si asta e modelul de subwoofer

Posted Image

cred ca imi trebuie si o Sursa redresare filtrare tensiune amplificatoare?

ce kit-uri imi recomandati? puteti sa imi trimiteti link-ul pe mp

Multumesc!

Link spre comentariu

Trafo e mic ca putere, iar dacă scoate numai 28Vca nu e potrivit ptr acel kit, care are nevoie de alimentare simetrică şi chiar dacă ar scoate 2x28Vca, asta înseamnă în gol +/-40V şi se poate arde TDA7294.

Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

Trafo e mic ca putere, iar dacă scoate numai 28Vca nu e potrivit ptr acel kit, care are nevoie de alimentare simetrică şi chiar dacă ar scoate 2x28Vca, asta înseamnă în gol +/-40V şi se poate arde TDA7294.

pai si ce mi-a indicat asyx e bun?
Hidden text: ON
Available only to registered users.

ai si satelitii?

satelitii nu ii am.Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecumam gasit un traf e bun? nush cati watti scoate.
Hidden text: ON
Available only to registered users.
Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

tot ce ti-am recomandat este in regula

ok, ms mult pentru sfaturi. problema e ca ma cam depaseste bugetul in special transformatorul.daca te uiti in postul anterior am gasit un transformator toroidal 2 X 24 Vac/ 3 A si 2 X 17Vac 0,15A. poate reusesc sa il scot mai ieftin. asta e bun?
Link spre comentariu

Dacă alimentezi doar ampliful subului e bun.

Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecum

În cazul ăsta ai semnalul gata filtrat ptr ampliful subului, desfiinţezi filtrul ăla din cutie şi legi difurile direct la ieşirea amplifului pe care-l vei construi. Rămîne doar să vezi ce impedanţă au ca să hotărăşti cum le legi, serie sau paralel.
Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

Dacă alimentezi doar ampliful subului e bun.

Subwooferul va lua semnal de la o combina Sharp care are semnal preaut pt subwoofer, si ar iesi un sistem 5.1 oarecum

În cazul ăsta ai semnalul gata filtrat ptr ampliful subului, desfiinţezi filtrul ăla din cutie şi legi difurile direct la ieşirea amplifului pe care-l vei construi. Rămîne doar să vezi ce impedanţă au ca să hotărăşti cum le legi, serie sau paralel.
deci e bun traful, ok acum sa vad la cat il scot :freaza: In ceea ce priveste acea placuta din cutie, nu stiu daca e filtru de bass spun asta pentru ca la placuta aia se cupleaza si satelitii.am masurat impedanta unui difuzor si este 6 ohmpe cutie scrie ca pot folosi impedanta 4-8ohm, intrebarea este:trebuie numai 4 sau 8ohm? sau pot folosi intre 4 si 8 ohm?
Link spre comentariu

Poţi folosi între 4...8 Ohmi, difurile tale au impedanţa de 8 Ohmi (aproximativ 6 Ohmi rez electrică), deci merg legate în paralel ptr 4 Ohmi, studiază şi pdf-ul integratului să vezi care ar fi alimentarea maximă în acest caz, poate trebuie alt trafo sau alt amplif. Filtrul din cutie ''sugea'' joasele din semnalul destinat boxelor sau sateliţilor provenit de la un amplif stereo obişnuit, cu toată banda audio redată.

Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

Poţi folosi între 4...8 Ohmi, difurile tale au impedanţa de 8 Ohmi (aproximativ 6 Ohmi rez electrică), deci merg legate în paralel ptr 4 Ohmi, studiază şi pdf-ul integratului să vezi care ar fi alimentarea maximă în acest caz, poate trebuie alt trafo sau alt amplif. Filtrul din cutie ''sugea'' joasele din semnalul destinat boxelor sau sateliţilor provenit de la un amplif stereo obişnuit, cu toată banda audio redată.

astea sunt caracteristicile kitului de amplificare TDA 7294-STCARACTERISTICI TEHNICE· Tensiune alim. Vs ± 10Vcc ± 38Vcc· Putere iesire Vs ± 38Vcc Rs=8ohmi 100W RMS musicalVs ± 33Vcc Rs=6ohmi 100W RMS musicalVs ± 29Vcc Rs=4ohmi 100W RMS musical· Banda de frecventa 16Hz-100KHz ( 3 dB )· Amplificare 30dB· Impedanta intrare 20 kohmi· U intrare max. 1.3Vtrebuie iau alt amplificator sau traf?
Link spre comentariu

Mai exact e în pdf-ul integratului, trafo se alege ţinînd cont că tensiunea redresată şi filtrată e cu radical din 2 (1,41) mai mare decît cea alternativă. De exemplu, ptr +/-35V (sarcină de 8 Ohmi), e bun un trafo în jur de 2x25Vca, făcînd abstracţie şi de căderile pe diodele punţii. Ptr +/-27V (sarcină de 4 Ohmi) e bun unul de 2x20Vca. Sigur că 1V în plus sau minus nu e ceva grav. Rezultă că ptr legarea în paralel a celor două difuri din cutie, singura posibilă şi din care rezultă o sarcină de 4 Ohmi, e bine să cauţi un trafo de 2x20Vca, la minim 150W.

Link spre comentariu
Vizitator georgedoru

salut. scz de absenta, dar am avut cateva examene.

vreau un corector de ton doar pentru bass ( bass mai "subtire" si bass mai "gros" si asta se numeste low pass? daca da,in link-ul asta am o lista de componente dar daca te uiti pe cablaj sunt in plus 8 rezistente de 100, acum nu stiu, 100 Ohm sau 100k? :

R1 = 39 Kohm

R2 = 39 Kohm

R3 = 47 Kohm

R4 = 10 Ohm

R5 = 22 Kohm

R6 = 4,7 Kohm

R7 = 22 Kohm

R8 = 4,7 Kohm

R9 = 10 Ohm

R10 = 220 Ohm

C1 = 39 pF

C2 = 0.1 uF

C3 = 0.1 uF

C4 = 0.2 uF

C5 = 0.4 uF

C6 = 0.1 uF

C7 = 0.1 uF

IC1 = TL082

http://www.diy-electronic-projects.com/p7-Low-pass-filter-Subwoofer

P.S am cumparat 2 kituri de la Amplificator AD-022 100W Mono, alimentate la 2 traf ( unul scoate 18v iar unul 18v) puse in paralel ca sa fac +- 2x24v, si nu cand le pun in fuctiune, cred ca se aude mai tare combina decat kiturile. sa fie de la tranformatoare? precizez ca sunt tranformatoare de la 2 televizoare alb negru ( nu stiu marca )

Link spre comentariu

Fiecare trafo scoate 18Vca sau 2x18Vca? Dacă scoate numai 18Vca fiecare, se leagă în serie ptr 2x18Vca, care redresat şi filtrat vor da aproximativ +/-25V. E normal să se audă mai încet.Nu poţi să fii mai exact?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări