Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mic amplificator audio/2w


Den

Postări Recomandate

Un mic proiect.L-am facut in ideea sa am la indemana un amplificator mic fara zgomote,distorsiuni cat mai mici.De fapt nu realizezi cand e conectat la retea.

Schemele se gasesc aici:

http://sound.westhost.com/project113.htm

http://sound.westhost.com/project02.htm

Cu mentiunea ca am folosit un operational pe un singur canal,cealalta jumatate utilizata pentru a conecta un vumeter analogic (care nu a mai incaput in carcasa).

La restul scheme mai tarziu.

 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

felicitari pentru realizare,am insa o obiectie, nu e recomandabil pentru depanari ulterioare sa folosesti acest tip de montare a componentelor fara gaurirea pcb-ului,plus ca exista riscul sa topesti componente chinuindu-te sa strecori letconul printre piese :speriat . de asemenea nu se mai pot sprijini pe suprafata cablajului pentru rigiditate sporita si nu in ultimul rand consumul mare de aliaj de lipit.am observat ca nu e primul montaj construit asa, sper sa nu te superi pe mine...

Link spre comentariu

iora,te asigur ca nu zboara nimic de pe placa,decat daca insisti.Transformatoarele sunt asigurate in suruburi.Condensatorii de filtraj mai mari ii pun de obicei unul langa altul pt. ca sa ii asigur cu silicon,(dar de obicei nu o fac)Prefer sa cumpar cablaje mai calitative decat sa dau gauri.Nu-mi place,nu am rabdare la gaurit cablaje.Intradevar,se consuma mult fludor,dar ajung si repede la masuratori reale,depanarea poate sa fie un chin pe la relee,dar in rest e floare la ureche..Folosesc fludor cu temperatura mai mica de topire,tocmai ca sa nu insist.Apoi m-am si obisnuit.

 

Releele ce se vad in amplificatoare sunt de protectie,o sa pun schema si de la ele.Protectie doar la cc,prefer sa ia foc amplificatorul decat sa-mi avariez vreo casca/dif.

Schema de la alimentare e atasata mai jos.Eu am facut cablajul manual si cam alandala,si am comis o grava eroare de care m-am lovit mai tarziu.Traseele de masa trebuie sa fie cat mai precise,masurate exact in punctul unde se face masa in stea.Altfel punctul va fi mai intro parte,destul de inestetic la vedere.De exemplu la mine e umpic mai in dreapta fata de unde ar fi trebuit sa fie.Transformatoarele pe care le-am folosit nu au nici un pic de ecranaj magnetic,chiar si o micuta bucla de masa (chiar 3mm! ) era capabila sa introduca brumul de 50hz in montaj.

Posted Image

 

Dupa cum se observa cele doua amplificatoare sunt legate intre ele doar prin masa comuna.Intradevar,as fi putut merge si cu masa separata,pentru ca nu ar fi fost nici un deranj daca partea de semnal ar fi avut masa comuna pt. ca auditia in difuzoare ar fi fost separata.Problema era in mufa castilor,care ar fi provocat o bucla de masa.Ar fi trebuit sa renunt la mufa originala a castilor si sa adaptez altceva.Iar de taiat cablul nu imi vine inca...Cum placa de alimentare e separata de restul montajului,oricand pot construi alta .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Aparatul este de donat pentru folosire,experimente,chiar si dezmembrare.Dar nu il dau la vreun incepator,din simplu fapt ca exista tensiune periculoasa si exista cateva piese de schimbat: -etajul final primeste un semnal foarte mic de la corectorul de ton,cum este acum e ideal pt. auditia in casti.Ar fi doua rezistente de anulat. Mai exista un releu care face saltul la un nivel mai mare de semnal (totusi e posibil sa nu fie suficient la auditia pe difuzoare).Se pot modifica valorile rezistentelor de pe langa releu.Trecerea dintre difuzoare si casti e tot pe baza de releu.-potentiometrii de la corectorul de ton ar trebui (nu neaparat)schimbati cu unii de 100k (din eroare am montat de 50k)-izolatia de mica de la finali ar trebui schimbata cu una corespunzatoare pentru a evita un eventual scurt la masa.E bine de verificat dupa transport intre masa si colectoare.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări