Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cusca lui Faraday ... in casa

ALEKS

Postări Recomandate

Ideea de ecranare este interesanta si eu am unele probleme cu o statie GSM fosta ZAPP de mare putere, aflata in apropiere la circa 50 de metri. Pe un televizor de aude in surdina un zgomot ca de motor care se schimba cu pozitia chiar a cablurilor lui de alimentare, o boxa de calculator baraie chiar cu volumul la zero si ca sa se opreasca cat de cat misc cablurile audio si de alimentare si aparatul de radio de unde ultrascurte merge aiurea si prinde acelas huruit in multe locuri. Si la vecini este la fel.

Cu vreo 14 ani in urma am folosit pentru izolare termica vata de sticla caserata cu folie de aluminiu, dar nu am remarcat ca sa obtin vreo imbunatatire, totusi am remarcat ca la un spital telefonului meu cu G3 si G4 la Digi, ii scade mult nivelul, cu vreo 2 liniute, in holurile interioare fata de camerele cu ferestre spre exterior.

Din ce cunosc, pentru o ecranare de succes trebuiesc folosite plase din sarma groasa cu toate ochiurile sudate si cu dimensiunea ochiului o zecime din sfertul lungimii de unda.

Astfel la 900MHz rezulta diametrul ochiului de7,5mm, la 2GHz 3,75mm iar la 5GHz cam 2mm. Mai demult am studiat o asemenea camera Siemens cu peretii, ferestrele si usile  formate din faguri ca de albine, sudati si cu lungimea de vreo 3 cm iar usile se inchideau pe tot conturul cu mai multe randuri de lamele metalice continue, ce faceau contact cu tocul usilor.

@gsabac

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• d2134

2

• Dr.L

2

• ALEKS

1

Top autori în acest subiect

dar si prizele si lumina emana radiatii electromagnetice.

in pereti sunt destul de multe circuite: de prize, de lumina, doze, intrerupatoare etc.

Va trebui sa renunti la tot...

trebuia scos si parchetul si pus si pe sub el....asa ca cel mai bine si ieftin iti iei un sac de dormit din sita de cupru si dormi in el....

Link spre comentariu

Ca sa impusti 3 iepuri si sa ai atat izolatie fonica, termica si cusca faraday, se pot folosi panouri din vata de sticla cu folie aluminiu. Restul solutiilor mi se par complicatii inutile.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Doar ce scrisese regretatul @gsabac că a izolat apartamentul cu folie de aluminiu şi n-a remarcat mare diferenţă.Dar în mod sigur nu-şi ecranase şi ferestrele cu plasă metalică având ochiurile de 1mm.....

Doar ieri ce m-a contactat un coleg de serviciu ca să mă întrebe dacă să-i lase pe cei de la Digi să pună o antenă în curtea lui.I-am spus să nu stea pe gânduri, că dacă se face al naibii şi nu-i lasă, o pun ăia la un vecin mai binevoitor şi de unde electromagnetice tot nu scapă, dar se va oftica văzând că vecinul încasează banii de la Digi...

Link spre comentariu

Asta i-am zis şi eu.A zis că mă sună să-mi spună ce îi propun ăia ca ,,chirie,,....oricum din punctul de vedere al telefoniei mobile şi al facturii la curent, s-a aranjat pe viaţă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări