ALEKS Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Buna seara,V-ati gandit vreodata sa faceti din camera in care dormiti o cusca a lui Faraday?Suntem bombardati in continuu de tot soiul de radiatie electromagnetica nedorita (ULF, VLF, X, VHF, UHF, etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea pe termen lung (unele unde, cele care oscileaza de cateva ori pe secunda s-ar putea identifica cu undele electromagnetice ale creierului, altele ar putea cauza cancer, si asa mai departe).Eu ma gandesc intens sa tapetez peretii dormitorului nostru in plasa metalica legata la impamantare iar apoi peste plasa un strat din polistiren expandat pentru a ascunde sarmaraia din spate. Dupa care, camera ar arata standard dar... va opri orice unda electromagnetica, deci fara telefon mobil, fara Wireless care este situat in alta camera, fara radio, etc.Dar tinand cont ca un somn odihnitor este mai bun decat toate celelalte utilitati, iar in dormitor petrecem timpul doar pentru a dormi, alte activitati facandu-le in camera de zi, ma gandesc ca e o idee buna aceasta cusca.Deci:a) Ce parere aveti de aceasta idee?b) Care ar fi o posibila lista de materiale necesare (doar nu punem plasa pentru garduri)?c) Credeti ca aceasta camera "tacuta" ar afecta in bine sanatatea / somnul?Sper ca postul meu sa nu starneasca hohote de ras,ALEKS Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 deci fara telefon mobil, fara Wireless care este situat in alta camera, fara radio, etc.Pe Dvs probabil nu va deranjeaza acesti "fara", dar atentie, daca vindeti vreodata casa, dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare, cumparatorul, in baza Codului Civil, va putea ataca acest contract, pe motiv de vicii ascunse.Se lasa cu anulare sau despagubiri.Cat despre beneficiile traiului intr-o cusca Faraday, acestea sunt... inexistente. Oricum, apartamentele din blocurile de prefabricate sunt aproape custi Faraday, dar locatarii lor n-au devenit supraoameni. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Nu cred totusi ca radiatiile electromagnetice prezente in mod normal(exceptand anumite locurile de langa puncte de transmisie) nu cred ca afecteaza omul prea mult...Cred ca in prima faza nu veti simti mare diferenta, desigur inafara de nefunctionarea oricarui aparat pe baza de unde electromagnetice, efectul fiind mai mult placeboDin ce-am vazut pe la diverse emisiuni la TV se foloseste plasa de alama deasa ca o sitaProblema intervine la ferestre si usa/usi: nu cred ca-i prea estetic de pus plasa pe sticla, la usa fiind destul de usor de aplicat dar mai greu de mascatO astfel de camera trebuie musai bine izolata fonic, personal as face-o si fara ferestre sau ferestre cu obloane care sa se inchida foarte bine Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Da,si eu sunt de parere ca in camera de odihna nu trebuie sa patrunda sunete sau lumina cand dormim!Nu cred ca se poate obtine un somn odihnitor in zgomot sau lumina...cel putin la mine sigur se simte diferenta! Link spre comentariu
salsa Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Izolatia fonica cu ce ai facut-o? Si eu am probleme cu cretinii de vecini la care nu conteaza cat e ceasul sau daca e zi sau noapte. Problema e ca dobitocii dau basul la maxim si se aude doar "bum, bum, bum" de ma apuca toti dracii . Se poate face ceva? In afara de a ma duce la ei Am fost de cateva ori dar au zis ca lor li se pare normal ce fac Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 reclamatie la politie...sigur o sa le faca ceva!Vezi ca s-a mai discutat... Link spre comentariu
oasisone Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 si eu am atacat aceasta problema, ce-i drept mai putin radical, in dormitor nu am absolut nici un aparat, marog, din cand in cand laptopul sotiei cu incarcator cu tot. In rest nu tv, video, ceas in priza, transformatoare etc.Sincer nu am observat vreo diferenta in ultimii ani....poate in urmatorii 10... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 A nu avea, cel putin TV, in dormitor, prezinta un avantaj major; Te odihnesti corespunzator, si cand ti-ai facut odihna, iesi din spatiul respectiv, spre alte activitati... altii sunt predispusi la a pierde timpul in pat, in fata televizorului, fie cu mult timp inainte de culcare, fi mult timp dupa trezire... oricum ai da-o, e distructiv... alea doua ore de diminineata, prefer sa le petrec in sala...Din toate locurile in care ma perind, singurul dormitor in care ma odihnesc cel mai bine, e ala in care nu e nimic, absolut nimic... ma bate gandul sa scot si becu', si sa trantesc niste obloane serioase la fereastra...Apropos de poluare electromagnetica, primul lucru si cel mai simplu, pe care l-am facut, a fost sa-mi cumpar handsfree cu fir... nu mai pun mobilul la ureche nici daca ma tai. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Desigur conditiile de odihna tin de fiecare persoana in parte dar e o mare greseala, spun eu, sa fii ecranat electromagnetic complet de radiatia universului! Link spre comentariu
Flavius Anghel Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 On 2/7/2012 at 10:20 PM, ALEKS said: Buna seara,V-ati gandit vreodata sa faceti din camera in care dormiti o cusca a lui Faraday?Suntem bombardati in continuu de tot soiul de radiatie electromagnetica nedorita (ULF, VLF, X, VHF, UHF, etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea pe termen lung (unele unde, cele care oscileaza de cateva ori pe secunda s-ar putea identifica cu undele electromagnetice ale creierului, altele ar putea cauza cancer, si asa mai departe).Eu ma gandesc intens sa tapetez peretii dormitorului nostru in plasa metalica legata la impamantare iar apoi peste plasa un strat din polistiren expandat pentru a ascunde sarmaraia din spate. Dupa care, camera ar arata standard dar... va opri orice unda electromagnetica, deci fara telefon mobil, fara Wireless care este situat in alta camera, fara radio, etc.Dar tinand cont ca un somn odihnitor este mai bun decat toate celelalte utilitati, iar in dormitor petrecem timpul doar pentru a dormi, alte activitati facandu-le in camera de zi, ma gandesc ca e o idee buna aceasta cusca.Deci:a) Ce parere aveti de aceasta idee?b) Care ar fi o posibila lista de materiale necesare (doar nu punem plasa pentru garduri)?c) Credeti ca aceasta camera "tacuta" ar afecta in bine sanatatea / somnul?Sper ca postul meu sa nu starneasca hohote de ras,ALEKS Si eu vreau sa imi fac asa in dormitor... asa am dat de forumul asta. Ai gasit cumva materialele optime pt pereti si plafon? Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Dacă o să vă faceţi în dormitor o aşa aberaţie de ecranare, ce vă faceţi afară....acolo ar trebui să purtaţi costum antichimic complet, mască de gaze cu filtru.Deşi nici în dormitor nu puteţi fi 100% sigur că nu aveţi infiltraţii de gaz Radon.Ăla provine din scoarţa terestră şi e un gaz radioactiv, cauzează cancer pulmonar la expunere îndelungată.Consultaţi harta naţională cu concentaţia de Radon şi verificaţi.E mai periculos decât undele radio, care dacă nu le emit emiţătoarele terestre, le emite oricum Soarele şi restul stelelor.... Dacă e să ai ghinion, poţi să mănânci numa ,,bio,, şi să stai într-o cuşcă Faraday tot restul vieţii, dar să ai o genă mutantă unde nu trebuie....aşa că nu vă consumaţi timpul şi nervii cu undele radio, evitaţi pe cât posibil expunerea la fumul din traficul aglomerat. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) Pe vremuri, cind radioamatorii experimentau si construiau mai mult ca azi, unii si-au amenajat astfel de custi Faraday pentru a elimina influentele cimpurilor straine si pentru a bloca emisiile parazite de la propria aparatura. Se gaseau in carti metode de a construi inclusiv trecerile pentru feederi si filtrele pe alimentare. La locuintele obisnuite trebuie tinut seama ca plasele metalice ecraneaza pentru lungimi de unda pina la de 10 ori mai mari decit marimea ochiului. Deci plasele de armare cu ochi de 10 cm ecraneaza pina la circa 330 MHz si plasele rabitz pina la circa 1000 MHz. Daca la construirea casei sunt ingrijit pozate si legate electric intre ele si cu pamintul se va obtine un bun efect de ecranare. Mai greu cu ecranarea ferestrelor... Editat Martie 6, 2020 de d2134 Link spre comentariu
EVA-MARIA KONYVES Postat Martie 17, 2020 Partajează Postat Martie 17, 2020 @d2134 cum se face legarea electrica a plase de rabitz???As vrea sa imi protejez casa de viitoarele Unde 5G !!Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 17, 2020 Partajează Postat Martie 17, 2020 Şi ferestrele/uşile cum le ecranaţi ??? Renunţaţi la ele, sau puneţi plasă rabiţ şi peste geamuri ? Ca să nu mai spun că astfel veţi concentra în interior propriile radiaţii, emise de aparatura GSM proprie. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 18, 2020 Partajează Postat Martie 18, 2020 Acum 21 ore, EVA-MARIA KONYVES a spus: cum se face legarea electrica a plase de rabitz? Plasele se suprapun 4-7 cm si se leaga una de alta cu sirma din acelasi material si de grosime comparabila la 2-3 ochiuri. Daca plasa rabitz e din sirma zincata, cum ar trebui sa fie fiindca cea de sirma simpla de otel rugineste, se leaga cu sirma zincata. In niciun caz nu se leaga cu sirma de cupru sau aluminiu.Plasele de pe toata casa trebuie sa aibe continuitate electrica. Se pot monta plase si in exterior si in interior si se asigura legatura dintre ele la golurile de usi si ferestre. La partea de jos, pe contur se pune o sirma zincata de 3 mm diametru ca o centura continua care se leaga la pamint. cind se inadesc aceste sirme se fac ochiuri si se folosesc suruburi zincate, nu brunate, fosfatate sau alt material. In functie de marimea casei se fac una doua prize de pamint ca pentru receptoarele radio vechi. Rezistenta lor nu trebuie sa fie sub 4 ohmi ca la prizele de protectie, poate fi si de 10 - 20 ohmi. La fiecare priza se pune o piesa de separatie, practic o inadire cu surub accesibila, care permita masurarea prizei de pamint din timp in timp. Usile exterioare pot fi metalice sau din lemn cu insertie metalica. Se va asigura legatura electrica dintre foaia de usa si tocul care se leaga electric la centura mai sus pomenita. Ferestrele pot avea plase anti insecte metalice cu legatura la restul custii Faraday. Detaliile concrete trebuiesc stabilite in proiect de cineva care cunoaste fizica constructiilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum