Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construiesc un radio..

Den

Postări Recomandate

• Răspunsuri 179
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

46

• +_Florin_+

26

• Piotr67

23

• bobo_romania

20

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E prima data cand vad un receptor cu reactie (ECO) folosit in FM. Merge cumva in superreactie?

Cine l-a construit, asa zice. Ca e cu superreactie. Mie unul, datorita lipsei de experienta in a regla asa ceva, nu mi-a mers deloc. Se comporta exact ca un receptor cu amplificare directa, aveam brum pe casti doar cand atingeam cu surubelnita grila tubului. Cat despre fasaitul caracteristic superreactiei, nici vorba. Bine, n-am avut nici condensator variabil, am folosit un trimer ceramic. Se poate si din cauza asta. O sa caut un cv si-o sa-l mai chinui putin. Daca D-lui Cristian74 i-a mers, trebuie sa mearga si la mine.
Link spre comentariu

Schema d-lui Cristian e un receptor cu reactie. In general receptoarele cu reactie merg si in FM.Atasez o schema de receptor cu supereactie realizata recent.Precizez ca datorita tubului folosit nu are o sensibilitate buna.

Link spre comentariu

Schema d-lui Cristian e un receptor cu reactie. In general receptoarele cu reactie merg si in FM.Atasez o schema de receptor cu supereactie realizata recent.Precizez ca datorita tubului folosit nu are o sensibilitate buna.

Si exista vreun tub cu care sa aiba o sensibilitate mai mare acest montaj? De ex, as putea folosi PCF80 sau EF86 in loc de PCL84?
Link spre comentariu

Si exista vreun tub cu care sa aiba o sensibilitate mai mare acest montaj? De ex, as putea folosi PCF80 sau EF86 in loc de PCL84?
Pentoda din PCL84 e de putere, pe cand cea din PCF80 nu prea, nu mai zicem de EF86 care e o singura pentodaIn loc de PCF80 mai bine PCF82
Link spre comentariu

Pentoda din PCL84 e de putere, pe cand cea din PCF80 nu prea, nu mai zicem de EF86 care e o singura pentodaIn loc de PCF80 mai bine PCF82

Dar daca folosesc pt partea de radio PCF80 si pentru final audio EL84, n-ar merge cu aceasta schema? Vreau neaparat un radio FM pe lampi...
Link spre comentariu

Am gasit si schema care o folosisem la superreactie FM.Aveam si niste poze pe undeva...Finalul audio au fost boxele de calculator.

Merge PCF80 aici?
Link spre comentariu

Acolo e folosita o dubla trioda sau 2 triode separate dupa caz.PCF80 e trioda-pentoda, deci nu merge folosita direct, poate numai cu ceva modificari.Mai bine PCC189

Link spre comentariu

Am gasit si schema care o folosisem la superreactie FM.Aveam si niste poze pe undeva...Finalul audio au fost boxele de calculator.

Merge PCF80 aici?
Incearca.Foloseste pentoda ca tub de intrare si trioda ca detector.Eu am incercat pentode RF ca tub detector cu rezultate foarte slabe.Eventual foloseste 2 PCF80....triodele din baloane ca in schema de mai sus si pentodele ca amplificator audio.Atentie ca nu e chiar simplu si trebue un montaj rigid.Studiaza atent ceea ce am trimis pe PM
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut.Am gasit o schema simpla de radio fm cu 4 tranzistoare si am inceput sa-l construiesc. Daca o sa functioneze, intentionez sa-l fac cu smd-uri, macar partea de amplificare.L-a incercat careva dintre dvs? Atasez mai jos schema lui si o poza cu un alt mini radio fm. Enjoy!

post-55937-139829449334_thumb.jpg

post-55937-139829449337_thumb.jpg

Link spre comentariu

Incepe cu 5spire CuEm 0.5-0.6mm pe un dorn de 8mm pas de 1-1.5mm.Important e sa prinzi macar un post la care sti frecventa...apoi mai strangi sau mai largesti bobina ca sa te incadrezi in banda. :da sau faci inca o bobina cu + sau - 1 spira.E greu sa `cazi`pe cea mai buna bobina de la inceput.Trebue experimentat.NU VA DESCURAJATI!

Link spre comentariu

Demult ma gandesc la o astfel de jucarie +acumulator +doua celule solare mici..Daca se prevede bobina de la inceput cu un mic suport in care sa intre un miez de alama functionarea e sigura.Apoi se tatoneaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări