puriu Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Pe US sunt benzi de radiodifuziune la 11m, 13m si 16m care se aud bine ziua. Pana la banda FM de 3m e cale lunga. Bobina principala trebuie sa aiba factor de calitate bun. Sarma trebuie sa fie groasa de cel putin 0,6 mm fara email sau cositor, preferabil argintata. Miezurile de orice fel reduc factorul de calitate. Merg la oscilatorul unei superheterodine, nu la o superreactie, care e mai complicata. Drosselul din anod are mai multe functii si trebuie sa fie o inductanta, nu o capacitate, la frecventa de lucru. Este important ca distributia si izolatia spirelor (email plus matase) sa-i asigure o capacitate proprie cat mai mica. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Din nou fac trimitere:http://cool386.tripod.com/12at7/12at7.htmleu am folosit o gama larga de tuburi...cel mai bine a mers cu E88CC, PCC88 si 6H23PDAR atentie a mers slab chiar si cu 6H6P zau a mers!Cel mai rau a mers cu ECC83 si 6H2P(deloc)Ai putea te rog sa-mi spui ce alte duble triode ar mai merge in schema asta? Eu n-am decat ecc84, 6n2p, el84, ecl82, pl84, ef80, pcf802, pcf82, ecc83, ef86, 6k13p, pcc189 Care din ele ar fi mai bune pt schema propusa? Mai am si pentode 6j1p, heptoda pch200, un pl500 .Multumesc. Link spre comentariu
mila Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Vezi ca amesteci pentode cu triode Pune o adresa valida pe PMPun eu pe posta pentru tine o lampa buna care merge sigur. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Demult ma gandesc la o astfel de jucarie +acumulator +doua celule solare mici..Uite ca am rezolvat si problema asta. Am atasat o celula solara de la o lampa de gradina, am pus condensatori electrolitici in paralel (sunt cam 10.000uF) si l-am pus pe pervaz la soare.Ce a iesit din casti, in videoclipul urmator: Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Am gasit si schema care o folosisem la superreactie FM.Aveam si niste poze pe undeva...Finalul audio au fost boxele de calculator.Multumiri inca o data pentru donatie. Intrebarea mea este cum fac rost de 180V pentru anodica ? 7,2v pt filament am dintr-un incarcator de Siemens, insa 180..mai greu. Ce ma sfatuiti? Link spre comentariu
mila Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Cel mai usor e sa faci rost de un transformator+ o mica punte redresoare+un condensator de minim 100uF/350V.Transformatorul poate fi dintr-un radio vechi sau se poate improviza din 2 transformatoare 220/9-12V puse "spate in spate" Dupa cum se pare nu ai experienta cu tuburile...ai grije sa nu te curentezi!Viata ta e mai importanta decat acest radio FM. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Cel mai usor e sa faci rost de un transformator+ o mica punte redresoare+un condensator de minim 100uF/350V.Transformatorul poate fi dintr-un radio vechi sau se poate improviza din 2 transformatoare 220/9-12V puse "spate in spate" Dupa cum se pare nu ai experienta cu tuburile...ai grije sa nu te curentezi!Viata ta e mai importanta decat acest radio FM.Prima oara m-am curentat prin clasa a 6-a. De atunci, au mai fost incercari, unele reusite, altele nu. Afar'de asta, sunt prieten cu curentul electric pentru ca-l respect. Multumesc pentru sugestii si grija. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Curentarea la tensiune anodica ofera o senzatie de neuitat. Reflexul poate rupe fibre musculare. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Curentarea la tensiune anodica ofera o senzatie de neuitat. Reflexul poate rupe fibre musculare.Multam de informatie. Cred ca e valabila in cazul in care "curentatul" poseda asa ceva... P.S. Printre alte curentari, am avut si-o experienta (teribila, ce-i drept, c-a fost pe viu) c-un defibrilator.... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Ai putea te rog sa-mi spui ce alte duble triode ar mai merge in schema asta? Eu n-am decat ecc84, 6n2p, el84, ecl82, pl84, ef80, pcf802, pcf82, ecc83, ef86, 6k13p, pcc189 Care din ele ar fi mai bune pt schema propusa? Mai am si pentode 6j1p, heptoda pch200, un pl500 .Se poate utiliza PCC189.Se poate alimenta fara probleme la 6,3v, am schimbat in blocul de UUS in locul unei ECC85 fara alte modificari si functiona excelent.Pentru partea de alimentare poti utiliza un trafo cadre de la tv an care are tensiunea de iesire de 40v dupa care sa folosesti un etaj care multiplica tensiunea.Detalii gasesti aici:http://pa0fri.home.xs4all.nl/Lineairs/H ... 300eng.htmSau daca nu doresti sa mai adaugi rezistente pentru a reduce tensiunea la 180v, un trafo de 32v sau 2x16v este mai potrivit, daca gasesti unul recuperat de la un amplificator audio. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Salut, am inceput sa fac si eu un astfel de radio, nu functioneaza...Am verificat cu voltmetrul iar acul acestui daca vreo 0,5 mm se misca ... Puteti sa-mi spuneti care este cauza? 1)Bobina construita incorect(grosimea spirelor, etc) 2)Dioda de detectia ...Mai am o intrebare, se poate de utilizat oarecare casti pentru a asculta? Mersi. Link spre comentariu
Den Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Nu stiu despre ce schema e vorba. Mi-am adus aminte de o schema si o poza.. cam vechi.E vorba de un radio cu o singura lampa.Atunci nu am reusit decat sa receptionez decat doua posturi in timpul zilei (auditie f slaba) iar seara nu am mai apucat sa testez,a intrat aer in lampa,si cam aia a fost... tot experimentul.Eu realizasem o mica modificare in schema privitor la reactie,dar nu a existat nici o imbunatatire. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Foarte interesant Link spre comentariu
puriu Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Schema e interesanta, dar greu de executat. Este un receptor reflex fara reactie. Circuitul de intrare si cel din anod trebuie sa fie acordate pe aceeasi frecventa, e mai usor de realizat cu un condensator variabil dublu. Dioda detectoare trebuie sa fie obligatoriu cu germaniu. Pentru UM condensatoarele de 15 pF trebuie marite la cel putin 100. Sensibilitatea este oricum redusa, dar cu o antena buna trebuie sa se auda destul de tare. Se poate folosi un 3V4 in locul pentodei 3Q5 gazate. Link spre comentariu
Den Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Schema chiar nu e greu de executat.. Mentionez ca nu am folosit antena exterioara,un fir cam de 3 metrii lungime atarnat pe geam afara.In mod normal ar trebui o sarma paralela cu orizontul de vreo minim 5 metrii lungime.. Ca sa nu fiu zgarcit in detalii,schema se gaseste aici: http://www.peeblesoriginals.com/radioar ... rrdio1.jpg Se gasesc si alte bijuterii pe acolo! Am incercat sa adaptez un ef80,dar am abandonat atunci din criza de timp.Tin minte ca se auzeau destul de tare in difuzor parazitii . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum