cipriyan123 Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Dioda dubla de pe ieșire ați măsurat.o? Cu acea plăcută de deasupra data jos.... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Dacă ar fi fost dioda întreruptă sau străpunsă, mai avea 70Vc.c. la ieșire ? Zic și eu... Link spre comentariu
Adicted Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Da, am dat dioda jos, ocazie cu care am schimbat si vaselina termica, si dioda dubla nu este nici intrerupta, nici strapunsa. Am verificat si senzorul de temperatura si este ok, plus ca am pus vaselina termica si intre el si surub si platabanda de cupru. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Ai verificat în zona de măsurare a curentului, după traful de curent ? Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 3, 2021 Partajează Postat Septembrie 3, 2021 Am avut un caz ciudat in care la curenti mici dioda era ok.,la curenti mari se strapungea.Revenind la curenti mici dioda iar era in regula.Pe aparat dadea bine.Nu era pe iesire,dar era o dioda de 30 amperi. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 3, 2021 Partajează Postat Septembrie 3, 2021 La 02.09.2021 la 8:40, validae a spus: Dacă ar fi fost dioda întreruptă sau străpunsă, mai avea 70Vc.c. la ieșire ? Zic și eu... Avea,in gol se închidea prin acele diode de pe plăcută montata deasupra diodei duble. Ați văzut cum arată în interior un Fronius??? Link spre comentariu
Jhn Postat August 31, 2022 Partajează Postat August 31, 2022 (editat) Salut ! Am cumpărat și eu un Fronius 1500 cu defectul descris mai sus de colegul @Adicted, am tensiune pe ieșire 70 Vdc. fără nici un fel de eroare, dar nu poate iniția arcul electric. Testat pe rezistenta de sarcina, în prima faza urca undeva la 23 Amperi, după care scădea brusc aproape de zero. Am demontat invertorul, și am observat pe partea de comanda a unui transformator driver, diode și rezistente în scurt posibil sa fie și sg-ul 3644 dus. Colegul @dem3ntor a avut un defect asemănător, însă vad ca nu a mai revenit cu un răspuns dacă a rezolvat invertorul, și ce diode a pus acolo. Acum sunt la serviciu, însă maine continui testele. Rog pe cineva dacă știe cum pot separa comanda sursei de partea de forță, și "păcălii" comanda drivere-lor. , Posibil sa fie si modulul igbt defect ? Editat August 31, 2022 de Jhn Link spre comentariu
cipriyan123 Postat August 31, 2022 Partajează Postat August 31, 2022 Daca era defect modulul se aprindeau și rămâneau aprinse cele 3 leduri verzi de pe panou frontal. Link spre comentariu
Jhn Postat August 31, 2022 Partajează Postat August 31, 2022 Mulțumesc de răspuns @cipriyan123 !, e prima oara când am de-a face cu acest tip de defect. Am mai reparat în trecut modelul asta, dar am avute defecte pe partea de sursa, sau cablajul întrerupt din cauza unor gândăcei (știți voi de care...) mai facem și deratizare. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Salut! Nu am mai revenit pentru ca era defect modului IGBT ... scurt. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 (editat) Se inlocuieste modulul respectiv cu piese discrete. In urma cu o saptamana am facut aceasta modificare la un Selco 1500. Editat Septembrie 1, 2022 de mac01 Link spre comentariu
Jhn Postat Septembrie 1, 2022 Partajează Postat Septembrie 1, 2022 Salut ! Revin cu o corectare: Invertorul este Castolin Power Max, însă nu am dorit sa deschid un topic nou, pentru ca șasiul este identic cu Fronius Transpocket 1500. Azi am încercat sa alimentez modulul separat, sa am comanda în drivere, sa "ridic" niște oscilograme, însă treaba nu e chiar asa de simpla ca la alte modele, sa strapezi un optocuplor și gata !. Modulul alimentat separat ( fără transformator, și toate cele) aprinde toate ledurile, inclusiv și cel de protecție termica, chiar dacă conectorul acestuia este montat. Sigur comanda driverelor se face după ce "vede" tensiunea la ieșire, dar nu am mai avut răbdare sa vad ce și cum...asa ca am procedat "băbește". Am măsurat modulul igbt cum spune în manualul acela de service și părea în regula, în schimb am găsit ieșirea sg-ului 3644M (cel din stanga) pinul 8 în scurt fata de masa, chiar dacă rezistentele din jurul lui erau carbonizate, acestea erau ok. L-am înlocuit cu unul recuperat de pe un modul asemănător, am comparat cu multimetrul valorile celor doua drivere, și erau identice. Am montat totul la loc, făcut o cruce mare, și băgat în priza : Invertorul funcționează ! Rămâne acum sa cumpăr niște sg-uri noi, sa schimb toate rezistentele și diodele din drivere, dat cu lac protector, si mai vedem. Am făcut o proba cu un electrod de 2,5mm, si ma uimit cât de frumos se comporta, mai ales amorsarea electrodului este super tare !. Clipul l-am încărcat pe youtube, iar dacă nu e contra regulamentului îl voi posta aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum