Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fronius Transpoket 1500

lebensborn62

Postări Recomandate

Servus , Stimati colegi , am si eu la reparat un Fronius din asta , am gasit una din cele 2 diode defecta , am inlocuit cu una noua , identica cu cea originala ( CC3053) . Acum imi scoate cca 14 Vcc si face numai o singura scanteie tare , dupa care ramane in 14 V si nu mai "vrea " . Un lucru care mi-a atras atentia , este ca se incalzeste putin ( ? ) fara nicio sarcina !Poate are cineva schema ...? Sa fie ceva din partea primara , in putere ?Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

6

• validae

5

• catalin004

5

• lebensborn62

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 luni mai târziu...

Manualul service pentru el l-am gasit pe "elektrotanya" dar nici acolo nu se gasesc multe "detalii" De unde ati procurat dioda CC3053 ? Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Asemenea simptome ,duc aproape sigur la un scurt intre spire in primarul transformatorului de iesire.Daca aveti un transformator asemanator de la alt invertor ,puteti incerca ,fara nici o problema inlocuirea , pentru teste la aproximativ 40vcc.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Care e dioda in schema banuiesc ca V1 din dreapta sus ? In montaj,  V1 e doar una dubla sau sunt 2 diode duble cu jumatatile in paralel ? Ce ai mai verificat pe langa ea? ai masurat cu ohmetrul cu ea scoasa daca de ex varistorii sunt in scurt? sau condensatorii? etc...stiu ca sunt intrebari banale dar la aplicatiile rezonante pot apare niste regimuri de functionare complet neasteptate, mai ales la capitolul "tensiuni surpriza" .

Posted Image

Editat de bolek
Link spre comentariu

Exact V1.....da am verificat placa aferenta diodei (de fapt este o dioda dubla)....restul pare ok...dar nu cred ca am pus dioda corecta

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări