Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Buna ziua , am o mare nedumerire , am o placa cu 16 relee 12v , alimentate de la o sursa de 12v/3A Releele sunt plasate yunul langa celalalt , comanda se da cu 2 uln2803... problema mea e ca se incalzesc destul de tare releele dupa aproximativ 30 minute Care e explicatia? sa nu fie bune releele? Releele stau conectate tot timpul Acesta e tipul releului http://www.tme.eu/ro/details/l90-12w/re ... ectronic/# Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Bobina releului consuma 1W - bineinteles ca disipa ceva caldura. Dupa cuplarea releului, tensiunea de mentinere aplicata bobinei poate fi mai mica decit cea de anclansare - in acest mod, bobina va fi mai rece. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 O mica complectare , vreau sa comand un releu cu bobina de 5V dar comanda sa fie intre 3-30v cc.. care ar fi varianta cea mai fiabila? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 O mica complectare , vreau sa comand un releu cu bobina de 5V dar comanda sa fie intre 3-30v cc.. care ar fi varianta cea mai fiabila?Problema este cu cei 3V cu care nu poti aclansa bine releul de 5V.Ce-i mai mare merge cu un LM317. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Pot sa folosesc eventual un 78L05 sau 7805 care presupun ca va aclansa releul de 5vMai este nevoie si de un tranzistor? si o dioda in paralel cu releul? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 LM7805 ar fi ok dar si ala ii trebui mai mult de 5V la intrare si uita-te in data sheet daca merge cu 30V la intrare. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Nu ii este de ajuns 5v pe intrare , e nevoie de 7 si ceva ca la iesire sa am 5VCe alta varianta as mai avea de ales? si Lm317 are nevoie de o tensiune mai mare de 5V (parca 10) ca la iesire sa am 5v Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Pai daca ai 3V la intrare doar urcand tensiunea poti obtine 5V asta e clar si mai greu de facut. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Ceea ce vreau eu sa fac .. am un montaj care are 6 intrerupatoare (push-button )normal deschise .. la aplicarea unei tensiuni de 5-30v cc vreau sa inchid / deschid acele contacte. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Pe rand sau cum sa le deschizi/inchizi?intr-o anumita ordine?(sau la o anumita tensiune unul ,la alta altul etc)Ar trebui sa dai mai multe amanunte. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Toate odata sau pe rand .. nu conteaza ordineaswich-ul 1 la o tensiune de 5v , 2 la 5v .. 5 la 5v .. 6 la 12v , toate sa le pot comanda la tensiuni diferite intre 5 si 30v dar sa le pot comanda separat in limita tensiunilor Link spre comentariu
zal Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Comandă cu întrerupătoarele bazele unor trz care la rîndul lor acţionează releele, în felul ăsta nu mai contează nici tensiunea de comandă, nici cea de alimentare a releelor. Trebuie numai să dimensionezi rez serie cu bazele, rez serie cu bobinele releelor (dacă Ualim e mai mare decît cea a releelor) şi să nu uiţi de diodele antiparalel cu bobinele. Trz trebuie să supote curentul consumat de bobine.Dacă ai relee de 12V, ca să meargă mai reci, le poţi acţiona cu 10-11V pe bobină, ptr cele de 24V cu 20-22V... etc. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 imi poti da o schema (exemplu ) de astfel de comenzi pentru tensiuni intre 5-30v ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Poafim, nu e greu, dimensionezi rezistenţele proporţional cu tensiunea de alimentare.Trz, rez serie cu releul şi dioda antiparalel în funcţie de releul folosit. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Multumesc , ma pun pe treaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum