Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema relee

Vizitator access

Postări Recomandate

Vizitator access

Buna ziua , am o mare nedumerire , am o placa cu 16 relee 12v , alimentate de la o sursa de 12v/3A

Releele sunt plasate yunul langa celalalt , comanda se da cu 2 uln2803... problema mea e ca se incalzesc destul de tare releele dupa aproximativ 30 minute

Care e explicatia? sa nu fie bune releele?

Releele stau conectate tot timpul

Acesta e tipul releului

http://www.tme.eu/ro/details/l90-12w/re ... ectronic/#

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• zal

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Bobina releului consuma 1W - bineinteles ca disipa ceva caldura. Dupa cuplarea releului, tensiunea de mentinere aplicata bobinei poate fi mai mica decit cea de anclansare - in acest mod, bobina va fi mai rece.

Link spre comentariu

O mica complectare , vreau sa comand un releu cu bobina de 5V dar comanda sa fie intre 3-30v cc.. care ar fi varianta cea mai fiabila?

Problema este cu cei 3V cu care nu poti aclansa bine releul de 5V.Ce-i mai mare merge cu un LM317.
Link spre comentariu
Vizitator access

Nu ii este de ajuns 5v pe intrare , e nevoie de 7 si ceva ca la iesire sa am 5VCe alta varianta as mai avea de ales? si Lm317 are nevoie de o tensiune mai mare de 5V (parca 10) ca la iesire sa am 5v

Link spre comentariu
Vizitator access

Ceea ce vreau eu sa fac .. am un montaj care are 6 intrerupatoare (push-button )normal deschise .. la aplicarea unei tensiuni de 5-30v cc vreau sa inchid / deschid acele contacte.

Link spre comentariu
Vizitator access

Toate odata sau pe rand .. nu conteaza ordineaswich-ul 1 la o tensiune de 5v , 2 la 5v .. 5 la 5v .. 6 la 12v , toate sa le pot comanda la tensiuni diferite intre 5 si 30v dar sa le pot comanda separat in limita tensiunilor

Link spre comentariu

Comandă cu întrerupătoarele bazele unor trz care la rîndul lor acţionează releele, în felul ăsta nu mai contează nici tensiunea de comandă, nici cea de alimentare a releelor. Trebuie numai să dimensionezi rez serie cu bazele, rez serie cu bobinele releelor (dacă Ualim e mai mare decît cea a releelor) şi să nu uiţi de diodele antiparalel cu bobinele. Trz trebuie să supote curentul consumat de bobine.Dacă ai relee de 12V, ca să meargă mai reci, le poţi acţiona cu 10-11V pe bobină, ptr cele de 24V cu 20-22V... etc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări