Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul transformator sudura home made

Vizitator Raducu99

Postări Recomandate

...6 buc de 2.000 MF/400 V...

Ai scris corect, sau ai vrut cumva sa scrii 2000 uF/40 V ? Sau poate 200 uF/400 V ? Ceea ce ai scris acolo ca ai folosit, ar costa peste 1200 lei, daca nu mai pui si diodele. Cu banii aia, iti poti cumpara un aparat de sudura profesional, de buna calitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 166
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

18

• mihaighe

16

• vera

15

• em2006

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu siguranta am scris corect. 2.000 MF/400V, recuperati. I-am luat de pe okazii su olx si am dat fix 100 lei pe toti 6. Poate-am avut noroc. Stiu ca de cei noi nu te poti atinge. Voi face o foto cu tot "agregatul" si o voi posta aici.

Sau poate ai dreptate, microfarazi-2.000/400 V. Cauta pe olx si ai sa gasesti electrolitici la 1.000 microfarazi/400 V la doar 20 lei/buc. Are vreo 5 buc. sigur ii poti scoate la 80 lei toti.

Editat de monday
Link spre comentariu

Cel care a construit acest redresor,  foloseste ca bobina de soc secundarul de 48V al altui traf de sudura. Din pacate eu nu am doua. Poate ma ajuta cineva sa ies din impas si-mi poate spune cum as putea construi o astfel de bobina, ce miez, cate spire. Multumesc frumos .

Link spre comentariu

Merge si fara bobina de soc .Eu am avut doar punte si condensatore .Cei drept eu am avut capacitate mult mai mare. 50000uF/80v facuti prin punerea in paralel a tot felul de resturi. Functiona binisor.Poti face o bobina de soc pe un miez E+I recuperat .Trebuie o sectiune ceva mai mare totusi. Eu am facut o experienta cu un miez destul de mic de vreo 16cm2 bobinati su sirma de Cu 3mm diametru cit a incaput. Am lasat si un intrefier de vreo 0,5mm . se simtea ceva inbunatatiri. Nu am avut cum sa masor nimic .Totul la ochi. Daca nu sudezi mult nu se incalzeste bobina .Pe miezul meu nu intrau multe spire si lungimea conductorului fiind mica nu apara o cadere mare de tensiune. Ca sa mai reglez curentul aveam si o rezistenta din fier de  4mm diametru. Una peste alta m-am descurcat bine sa sudez niste inox.

Link spre comentariu

Miez cat mai mare ( egal sau apropiat cu cel al transformatorului , altfel se satureaza la curent maxim ) , spire cat mai multe ( cate incap ) . Diametrul conductorului egal cu cel din secundarul transformatorului ... Asta in cazul ideal . Poate gasiti un miez si ceva conductor , si postati ... poate se poate " ajuta " oarecum redresorul !

Link spre comentariu

Multumesc frumos. Eu mi-am facut redresoru acasa, la bloc. Cum se imprimavareaza voi merge la casuta mea de la tara si voi incerca mai multe variante. De ex voi folosi infasurarea secundara/primara de la un traf provenit dintr-un UPS de  3.000 VA . Sarma parca are 4 mm, iar sectiune este undeva pe la 20 cm2, tensiunea fiind de 24-0-24 V.

Link spre comentariu

La amorsarea arcului ... oricum , ar trebui condensatori speciali , care permit " debit " mare de curent prin structura lor . De fapt  , puteti incerca ... efectuati probe diferite , situatia practica poate diferi de teoria altminteri corecta prezentata pe aici ...

Link spre comentariu

Am vazut pe acest forum , sau in alta parte , un exemplu de bobina de soc , facuta dintrun miez de traf de cuptor de microunde . Acela poate da rezultate ? Din cate spuneti dv , nu prea . Am cautat link-ul dar nu-l mai gasesc .

Link spre comentariu

Am vazut pe acest forum , sau in alta parte , un exemplu de bobina de soc , facuta dintrun miez de traf de cuptor de microunde . Acela poate da rezultate ? Din cate spuneti dv , nu prea . Am cautat link-ul dar nu-l mai gasesc .

Poate da rezultate dar numai daca tai miezul si bagi intrefier.

Link spre comentariu

Diodele alea sigur rezistă la vârfurile de curent ? Că par a fi de 90A judecând după radiator. Am văzut  și diode de 300A arse de aparat de sudură.....

Link spre comentariu

Cum mi-o fi norocul. N-am  verificat in catalog, dar pe cutie parca scria 300 A, le am de pe vremea lui Ceausescu. Radiatoarele asa mari eu le-am pus, astea le aveam la indemana, erau si mai mari, dar le-am taiat pe jumatate. Cat de curand le voi pune la "munca"  si va voi spune cum se comporta. Oricum, eu folosesc aparatul de sudura doar pentru folosul personal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări