Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfata PIC <=> PC simpla

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Salut!

ca sa nu mai ma complic cu portu serial, care mi se pare cea mai mare aberatie care a existat vreodata in istoria calculatoarelor

Probabil cand toate calculatoarele sau telefoanele din lume vor avea touch screen si recunoastere vocala, tastatura va fi cea mai mare aberatie care a existat.

1.) se zice ca portul LPT e compatibil TTL logic. Ce inseamna asta ? Ca pot sa conectez pinii de la LPT direct la pinii PIC-ului ?

Ohhh, Google, ce cuvant dificil.

http://www.interfacebus.com/voltage_threshold.html

2.) am masurat o INtrare de la LPT si sta mereu in 3,3 V ( asta parca ar fi un 1 logic (o avea "pull-up" ?)). Ca sa il aduc in 0 logic (fara sa ard calculatorul) cum il pun la GND ? Direct sau printr-o rezistenta ?

:supz:

Da, are pull-up, trebuie sa legi direct la masa ca sa folosesti acea intrare (sau la +). Vezi totusi sa nu legi la masa vreo iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Marus_Rockeru

Ca sa fiu mai exact ....

Eu vreau sa folosesc interfata asta la un Wobbler , adica :

Calculatoru trimite frecventa la PIC, care comanda un DDS si intra in filtru de test ; PIC-u masoara tensiunea RF la capatul celalalt al filtrului (cu un A/D conv.) si o trimite inapoi la calculator care face graficu si-l pune pe ecran.

RS-232 Bus {RS232 is the standard Serial Port interface [bus] used with personal computers. The maximum speed is rated at 20kbps, over a maximum cable distance of 20 meters.}

Ar fi frumos sa-i fac un cablu de 5m si sa stau lejer la masa de lucru si sa privesc la monitor graficul (inloc sa aduc wobbleru linga PC) ....

Dar viteza asta pe care merge serialu nu o fi cam mica pentru aplicatia mea ??

Link spre comentariu

The maximum speed is rated at 20kbps, over a maximum cable distance of 20 meters...........

....................

Dar viteza asta pe care merge serialu nu o fi cam mica pentru aplicatia mea ??

Ca sa trimiti valoarea unei frecvente si sa citesti valoarea unei tensiuni cred ca e ahisuficient.

Probabil ca ai putea avea 1000 de astfel de comunicari pe secunda. Nu te multumeste?

Viteza maxima a interfetei seriale de pe PC este 128kbps.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări