one Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Salut!ca sa nu mai ma complic cu portu serial, care mi se pare cea mai mare aberatie care a existat vreodata in istoria calculatoarelor Probabil cand toate calculatoarele sau telefoanele din lume vor avea touch screen si recunoastere vocala, tastatura va fi cea mai mare aberatie care a existat. 1.) se zice ca portul LPT e compatibil TTL logic. Ce inseamna asta ? Ca pot sa conectez pinii de la LPT direct la pinii PIC-ului ? Ohhh, Google, ce cuvant dificil. http://www.interfacebus.com/voltage_threshold.html 2.) am masurat o INtrare de la LPT si sta mereu in 3,3 V ( asta parca ar fi un 1 logic (o avea "pull-up" ?)). Ca sa il aduc in 0 logic (fara sa ard calculatorul) cum il pun la GND ? Direct sau printr-o rezistenta ? :supz: Da, are pull-up, trebuie sa legi direct la masa ca sa folosesti acea intrare (sau la +). Vezi totusi sa nu legi la masa vreo iesire. Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Super tare site-u ala !!! :w00t: Mersi... :partyman: Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Ca sa fiu mai exact .... Eu vreau sa folosesc interfata asta la un Wobbler , adica : Calculatoru trimite frecventa la PIC, care comanda un DDS si intra in filtru de test ; PIC-u masoara tensiunea RF la capatul celalalt al filtrului (cu un A/D conv.) si o trimite inapoi la calculator care face graficu si-l pune pe ecran. RS-232 Bus {RS232 is the standard Serial Port interface [bus] used with personal computers. The maximum speed is rated at 20kbps, over a maximum cable distance of 20 meters.} Ar fi frumos sa-i fac un cablu de 5m si sa stau lejer la masa de lucru si sa privesc la monitor graficul (inloc sa aduc wobbleru linga PC) .... Dar viteza asta pe care merge serialu nu o fi cam mica pentru aplicatia mea ?? Link spre comentariu
Vizitator tyty Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 salutare ptr wobler cu dds: http://www.qsl.net/om3cph/dds/wobbler.html 73! si numai bine Link spre comentariu
one Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 The maximum speed is rated at 20kbps, over a maximum cable distance of 20 meters........... .................... Dar viteza asta pe care merge serialu nu o fi cam mica pentru aplicatia mea ?? Ca sa trimiti valoarea unei frecvente si sa citesti valoarea unei tensiuni cred ca e ahisuficient.Probabil ca ai putea avea 1000 de astfel de comunicari pe secunda. Nu te multumeste? Viteza maxima a interfetei seriale de pe PC este 128kbps. Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Chiar si mai mult ... Link spre comentariu
one Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Asta ma cam depaseste... E chiar iesire RS232 pe acel COM2 ?Sau e un alt "device", cu o viteza atat de mare? De exemplu un modem radio sau altceva... Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 E un RS232 din calculatorul meu de acasa, si cel de la lucru are la fel. N-am incercat niciodata sa incerc daca merge la viteza asta, dar acum am devenit curios, voi incerca luni (n-am un cablu null-modem acasa). Link spre comentariu
one Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Oricum PIC-ul merge sigur la 115200 bps, poate chiar mai mult, daca ma uit in datasheet. Este o viteza prea mare pt. ce-i trebuie lui Marus_Rockeru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum