Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme masina de spalat

Vizitator nike03

Postări Recomandate

Vizitator nike03

Buna ziua ! Cumnatul meu are o masina de spalat el 642 luata de la Rombiz si de la un timp cand ajunge la stoarcere nu se mai invarte tamburul cu rufe sa le stoarca si se aude doar pompa de evacuare a apei. Am desfacut masina si am constatat ca are o placa cu circuite electronice care realizeaza programele. Am constatat ca motorul nu mai primeste tensiune la stoarcere. M-ar interesa daca as putea gasi vreo schema electrica pentru aceasta placa de program.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

2

• gymy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nike03

Are doua relee si un tiristor. Releele sunt folosite din ce mi-am dat eu seama la rotit tamburul intr-un sens si in celalalt in timpul programului si functioneaza. Pentru stoarcere eu banuiesc ca ar trebui sa foloseasca tiristorul, dar la stoarcere nu primeste nici o comanda pe el!

Link spre comentariu

vorbesc fara sa vad si doar logic deduc! daca cele 2 relee schimba doar sensul atunci ele sunt in x la stator cu periile! iar tiristorul inseamna ca alimenteaza direct motorul cu putere mai mica pentru spalare cu inversare stator-perii si cu putere mare pe un singur releu pentru stoarcere! trebuie sa ai 2 comenzi pentru tiristor, mosfet,igbt.. ! cauta mai spre comanda si verifica toate diodele zenner sa nu fie vreuna sarma!

Link spre comentariu
Vizitator nike03

Am observat ca sunt cam uzati carbunii si nu mai are presiune pe colector si i-am schimbat. Dupa schimbare, surpriza: merge si stoarcerea! Chiar nu mi-am putut explica de ce la spalare motorul se invartea si la stoarcere nu (nici macar nu dadea un semn ca ar vrea s-o ia din loc).Important este ca s-a remediat! O singura rugaminte am daca cineva poate sa-mi explice sau sa ma directioneze spre vreo sursa de informatie de unde sa inteleg cum isi schimba motorul sensul de mers si la stoarcere isi mareste asa mult turatia. Adica cum se realizeaza practic la masina de spalat? Schimba conexiunile la motor, mai are si alta infasurare la stator si pentru turatie mai mare? Cum se realizeaza? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări