Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu ups!

Vizitator ciprianstudio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

3

• pinky

3

• remus68

1

• BUGHIU

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ciprianstudio

l-am desfacut , am masurat tensiunea de incarcare , este 13V , acumulatoarul se incarca , are 12,7V , ups-ul cand este alimentat ,scoate 230V, problema este cand ramane pe acumulator , scoate doar 160V

Link spre comentariu

ca sa nu te pacaleasca voltmetrul pune un bec de 40-60w pe iesire si vezi diferenta de iluminare cu ups la retea si apoi pe bateriinu cred eu ca cineva nu sesizeaza la un bec o tens mai mica de 180v

Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio

pai da , dar lam pus pe centrala termica de apartament si i se stinge display-ul si face ca trenul , lam pus pe un aparat de radio iar acesta scoate un huruit , si de aceea mi-am pus problema ca tensiunea care o scoate nu este buna !

Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio

pai am facut treaba aia cu becul si gradul de iluminare nu se modifica , la centralatermica a mea conteaza sa pui faza la faza si nul la nul , daca le inversezi intra pe avarie , problema e ca atunci cand ramane ups fara tensiune si intra pe acumulatori , daca se mai pastreaza faza pe aceiasi borna ?! am pus creionul de faza pe o borna de la iesirea de ups si sa aprins , dar cand a ramas pe acumulatori , pe nici o borna nu se mai aprindea creionul , daca ups are separatie galvanica , centrala termica , este posibil sa nu mai detecteze care e faza si care e nulul de pe UPS?

Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio

nu stiu daca asa a fcut de la inceput , pentru ca nu am fost nici o data langa centrala cand era pana de curent ! acest lucru lam sesizat intamplator !

Link spre comentariu

un motor care merge cu tensiune alternativa nu cred ca va merge ok pe o unda sinus modificata. eu cred, ca centrala nu a mers niciodata pe acel ups ( cand va pica curentul centrala se oprea pur si simplu )

Link spre comentariu

Faza nu exista decat la reteaua electrica,adica Electrica aduce in fiecare apartament 2 fire:unul este legat la pamant de furnizor si este numit nul iar celalalt logic,fazaLa un invertor 12vdc/220vac nu are cum sa rezulte faza din montaj.Sa ne gandim ca este cu un traf pe fe-si.Bobinam 2x12 spire primar si 300 spire secundar.Din secundar ies 2 fire.De ce un fir ar fi "faza" iar unul "nul"?

Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio

pai sa inteleg ca , pana la urma , nu poti pune ups-ul pe centrala , masina de spalat , rotisoare , si cam tot ce e cu motor ...pompe ...hote...ma batea un gand sa imi iau un UPS de vreo 6KVA , si sa imi pun toata casa pe UPS , ca asa ai o tensiune buna, si scapi de eventualele fluctuatii de tensiune de pe retea , ca pana la urma o tensiune stabila si buna , prelungeste si viatza consumatorilor casnici ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări