zarra68 Postat August 20, 2012 Autor Partajează Postat August 20, 2012 In fi 20 mai gasesti difuri din boxele de Kashtan,trebuie sa dai mai tare in ele,sa se 'deschida'. Link spre comentariu
anaflorian52 Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Vreau sa schimb suspensiile la doua difuzoare Tonsil GD 25/40/3 si nu stiu ce sa pun:suspensii de cauciuc sau de panza impregnata?Difuzoarele sunt din boxe SX 402. Link spre comentariu
zal Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Astea nu sînt difuri româneşti, dar ca să-ţi răspund: originalele au suspensiile din buretele acela care se coace în timp. Alte suspensii, din alte materiale vor modifica mult răspunsul difurilor. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 anaflorian52 iti recomand sa folosesti suspensi tot de spuma poliuretanica , iar daca vrei originale poti vedea in link-ul atasat de mine cum arata . http://claudiuurban.blogspot.ro/search/ ... 20SURROUND Link spre comentariu
zarra68 Postat August 26, 2012 Autor Partajează Postat August 26, 2012 Subscriu raspunsurile de mai sus.Up Link spre comentariu
anaflorian52 Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Am sa tin cont de aceste informatii!Multumesc de raspunsuri. Link spre comentariu
imreberes Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Pe vremuri aveam si eu o pereche de Nova 1-cu difuri de 20W (atat basii cat si mediile si inaltele) mie mi-au placut foarte mult cum sunau. Difurile s-au defectat, medii am gasit aici pe elforum, inalte si basi am cumparat -cred ca ceva ***, dar inca nu mi-a venit sa le arunc difurile originale. In schimb o pereche de filtru le-as lua. Link spre comentariu
ahegyes Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Asa este, dupa 23 de ani ne aducem aminte de produsele romanesti, care, zic eu erau foarte bune, iar in vremurile trecute se cauta ceva mai bun, sa fie "de import", nu prea erau apreciate produsele autohtone. Am avut prin 1993 doua difuzoare ramanesti de 5W, se auzeau super, la un RC Rally, folosit in casa.Ar fi bine daca s-ar deschide un topic cu istoria industriei electronice romanesti, povestita de aceia care mai sunt inca in viata, eventual cu fotografii din fostele inteprinderi .Erau bune pe naiba. Produsele comuniste - mai ales cele din ultima perioada erau de tot rahatul. Nici mie nu-mi place in ce directie se intreapta tara condusa de un marinar securist, dar asta nu ma impiedica sa spun lucrurilor asa cum sunt. Produsele hi-fi romanesti - inainte de 89 - le luai pe sub mana cum se zicea, ca in magazin nu prea se gaseau. Le aduceai acasa si nu functionau. Pur si simplu erau stricate de noi. Trebuia sa mergi cu ele la service si sa le repari de noi. Apoi se stricau tot la 3 luni. Dupa ce ieseau din garantie - erai pe cont propriu. De cele mai multe ori - te saturai sa umblii cu ele pe la mesteri si cautai ceva rusesc sau daca aveai suficient cascaval cautai ceva din vest. AKAI era la mare cautare.Apoi - mai vad pe unul altul zicand ca vai ce bine sunau acele difuzoare sub licenta philips..... Rahat. Sunau ca porcu. Evident - pentru perioada aia, cand nu aveai cu ce sa le compari erau un vis. In schimb daca le compari cu un difuzor bun........ pai PAAAA. Nu ai ce compara. NU mai vorbesc ca in ultimii 30 de ani materialele folosite in constructia difuzoarelor au evoluat foarte mult, si difuzoarele moderne spala pe jos cu difuzoarele de top din anii 70-80, nu mai zic de cele romanesti.Treaba asta cu vai ce bine si ce frumos era pe vremuri e o chestiune psihologica, asa e natura umana. Timpul nu iarta pe nimeni si in disperarea noastra incercam sa ne agatam de repere false din trecut. Link spre comentariu
franzm Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Pe sub mâna se vindeau mai ales cele din tarile fratesti; Unitra, Videoton, RFT. Unele surse afirma ca BR25 (RFT) a fost boxa cu cel mai mare succes comercial din Europa (ca. 500.000 - 800.000 buc. vândute). Si mai are cautare si în zilele noastre. Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Păi, vroiaţi ca nea Costică, venit de la ţară, unde nu mai avea chef să dea cu sapa, să facă produse de precizie, el fiind învăţat cu clasicul ''las' că merge şi aşa''?Ca să fie foarte clar: toate prototipurile erau făcute de oameni talentaţi şi erau similare cu altele de oriunde din lume, beleaua era la producţia de serie, unde muncitorii indolenţi, şefii inculţi şi politrucii stricau tot. La fel e şi azi. Link spre comentariu
zarra68 Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 Da,cam asa,doar ca acum salamul cu soia e la mare cautare. Link spre comentariu
zarra68 Postat Septembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Ascult muzica la 2 Armonia,undeva pe la 2 ori 5 watti,si sincer,desii spun gurile rele contrariul altceva,se aude foarte bine si clar Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Asa este, dupa 23 de ani ne aducem aminte de produsele romanesti, care, zic eu erau foarte bune, iar in vremurile trecute se cauta ceva mai bun, sa fie "de import", nu prea erau apreciate produsele autohtone. Am avut prin 1993 doua difuzoare ramanesti de 5W, se auzeau super, la un RC Rally, folosit in casa.Ar fi bine daca s-ar deschide un topic cu istoria industriei electronice romanesti, povestita de aceia care mai sunt inca in viata, eventual cu fotografii din fostele inteprinderi .Erau bune pe naiba. Produsele comuniste - mai ales cele din ultima perioada erau de tot rahatul. Nici mie nu-mi place in ce directie se intreapta tara condusa de un marinar securist, dar asta nu ma impiedica sa spun lucrurilor asa cum sunt. Produsele hi-fi romanesti - inainte de 89 - le luai pe sub mana cum se zicea, ca in magazin nu prea se gaseau. Le aduceai acasa si nu functionau. Pur si simplu erau stricate de noi. Trebuia sa mergi cu ele la service si sa le repari de noi. Apoi se stricau tot la 3 luni. Dupa ce ieseau din garantie - erai pe cont propriu. De cele mai multe ori - te saturai sa umblii cu ele pe la mesteri si cautai ceva rusesc sau daca aveai suficient cascaval cautai ceva din vest. AKAI era la mare cautare.Apoi - mai vad pe unul altul zicand ca vai ce bine sunau acele difuzoare sub licenta philips..... Rahat. Sunau ca porcu. Evident - pentru perioada aia, cand nu aveai cu ce sa le compari erau un vis. In schimb daca le compari cu un difuzor bun........ pai PAAAA. Nu ai ce compara. NU mai vorbesc ca in ultimii 30 de ani materialele folosite in constructia difuzoarelor au evoluat foarte mult, si difuzoarele moderne spala pe jos cu difuzoarele de top din anii 70-80, nu mai zic de cele romanesti.Treaba asta cu vai ce bine si ce frumos era pe vremuri e o chestiune psihologica, asa e natura umana. Timpul nu iarta pe nimeni si in disperarea noastra incercam sa ne agatam de repere false din trecut.Intamplator am dat de citiile detinute in anul 1988(Meloman) foarte bine conservate mai putin exteriorul!Intradevar finisajul lasa de dorit ,despre sunet pot spune altceva!(sunet specific incinta inchisa) Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 In prezent am o pereche de Jazz, romanesti. Sunt tare multumit de ele. Au fost foarte bine pastrate/intretinute. Link spre comentariu
Vizitator sandualyn Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Salutare cine poate sami spuna si mie ceva despre boxele romanesti sx 402 de40w pe 8ohm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum