Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare romanesti

zarra68

Postări Recomandate

Eu personal il invit pe domnul Dan Marcu,sa ne povesteasca despre difuzoarele romanesti,despre fabrica,despre truda de a ramane in picioare si a produce,si mie nu imi este rusine cu produsele mele,romanesti,desi un coleg mai sus spunea ca,au ajuns copii sa-si renege radacinile.Eu stiu sigur ca NU este asa.

Link spre comentariu

Dnul Marcu si colegul sau , Dnul Simi nu sunt useri ai acestui forum , de fapt nu cred ca frecventeaza mediile virtuale ...Sunt persoane in varsta . Pacat ca se va pierde istoria industriei electronice din Romania .Poate ne sprijina Dnul VTP cu mai multe date despre istoria difuzoarelor romanesti : fabricarea membranelor si cresterea celulozei , presarea sasielor din tabla sau turnarea acestora din aliaje usoare , tehnologia magnetilor , tehnologia de fabricatie a firelor leonice , a centrajelor , suspensiilor , bobinelor mobile , dar si amanunte despre camera anecoica de masura etc . La origine totul era proprietatea Philips , apoi licenta Philips ...

Link spre comentariu

S-a ales praful de toata tara asta, au mai ramas cativa oameni care au lucrat in aceste industrii si care sunt in varsta asa cu a zis si userul hpavictorAm ascultat si eu niste difuzoare romanesti (nu stiu exact modelul) si sunau foarte bineAcum ne minunam ce puteam face in urma cu 20, 30 de ani chiar si sub licenta celor de la Philips sau de la Texas Instruments Strica daca mai produceam si noi niste semiconductoare chiar si sub licenta celor de la Texas Instruments?Totul e la fier vechi !Imi cer scuze de off topic

Link spre comentariu

Asa este, dupa 23 de ani ne aducem aminte de produsele romanesti, care, zic eu erau foarte bune, iar in vremurile trecute se cauta ceva mai bun, sa fie "de import", nu prea erau apreciate produsele autohtone. Am avut prin 1993 doua difuzoare ramanesti de 5W, se auzeau super, la un RC Rally, folosit in casa.Ar fi bine daca s-ar deschide un topic cu istoria industriei electronice romanesti, povestita de aceia care mai sunt inca in viata, eventual cu fotografii din fostele inteprinderi .

Link spre comentariu

Asta este victor, ramanem cu amintiri, daca nu am fost in stare sa tinem de fabrici precum altii, bagam acum banii in bugetele altor tari.Faptul este consumat acum, eu unu il regret pe ceausescu, nimeni in tara asta nu va m-ai construii o fabrica, o termocentrala, un baraj pe vre-un rau etc.Nu m-ai vorbesc...... :cry:

Link spre comentariu

Situatia e valabila si in restul tarilor din vest.Costurile de productie au devenit prohibitive.Ei au industrie mult mai dezvoltata dar tin cu greu de ea.Producatori fug in asia, de fapt tot ce inseamna productie de masa sa mutata in asia deja.Sa mai pastrat doar productia cu valoare adaugata mare,tehnologi de varf sau cu inplicatii strategice.Pana la urma e foarte greu sa platesti intre 1000-2000 euro un muncitor in vest chiar si 200-300 euro in romania cand in asia baga aia pe 30-50 euro pe luna cu 12 ore pe zi si fara stres cu codu munci si alte legi.

Link spre comentariu

Asa este in orice domeniu, toata lumea fuge unde este mana de lucru m-ai ieftina.Nu vezi ca la noi cum vad ca vin o firma m-ai de top cum gata sar pe ea cu taxe si impozite exagerate si asta ii sperie pe oameni si pleaca in alte locuri, vezi Nokia, politicienii romani gonesc la figurat investitorii straini prin taxele , chirii si impozite exagerate, si ei nu le creeaza facilitati.Pai cum vreti sa vina cineva sa investeasca in romania in astfel de situatii?.Noi credem ca daca vine o firma m-ai cu renume si are bani inseamna ca noi trebuie sa sarim pe ei s aii jupuim ca aia au bani si o sa platesca.Gresit, asta e in mintea romanului, sau a politicienilor romani, dar uite ca nu este asa, nici aia nu sunt asa de prosti.Eu sunt din Craiova si ma uit la Ford, de cand au zis ca angajaza ca vor sa dubleze locurile de munca a angajatilor din firma de cativa ani, si totusi au o retinere, le este frica daca au angajat cateva sute.Le-au cerut edililor facilitati si nu prea se misca, le cere sosea care sa lege fabrica de aeroport, alta la ii duca spre dunare pentru eventualele transporturi pe apa, si la aeroport sa se investeasca, si se misca foarte greu, plus ca asa zisa autostrada a Sudului care sa lege Bucurestiul de vest spre Timisoara, dar ca in romania totul se misca cu viteza melcului, pana se satura astia si o sa isi ia talpasita, tare imi este frica ca nici Ford nu va m-ai zabovi mult prin Craiova.

Link spre comentariu

Cu Nokia e alta mancare de peste, Nokia se lupta din rasputeri sa nu intre in faliment.Majoritatea proiectilor financiare arata anul 2013 ca an critic pentru Nokia cu o foarte mare probabilitate de faliment.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

vreau sa adaug si eu ca detin o incinta SX403 cred ca 40w pe 3 cai cu filtru original din pacate fara nici un dif original si suna f bine,am mai gasit doua melomanuri la persoane diferite pe care vreau sa le reconditionez si chiar am nevoie de un dif original de 80w si daca stie cineva unde sa mutat atelierul de rebobinat difuzoare care se afla prin 99-2000 la Unirii in Bucuresti

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Atasez doua poze cu o pereche de boxe de la iei,au 40 de va,probabil wooferul este arhicunoscutul de pe jazz,insa ce este ciudat este faptul ca este bass reflex,intrebare,oare sunt singurele cu tub reflex facute in Romania,eu cel putin nu mai stiu altele,in afara de astea si cel cu reflex din lemn impreuna cu difurile de 12,5 va-ti de fi 25 parca,de banda larga,anii 60-70 pe acolo.

Ce diametru au difuzoarele de joase?
Link spre comentariu

daca tot se vorbeste de difuzoare ,am si eu nevoie de difuzoarele de bass pt boxele NOVA 1 electronica industriala anii 90,am niste pocnitori chinezesti cele originale au cedat ,unu daca dau mai tare se aude un pocnet ca si cum ar un scurt ...si celalalt e mort ...! daca mai detine cineva asa ceva uitat prin magazie ..! am uitat sa mentionez diametrul difuzoarelor este de 20 cm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări