Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare romanesti

zarra68

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Boxele Meloman au fost de 2 feluri:cu difuri de bas de 30 cm si cu difuri de bas de 25 cm,evident si cutia era mai mica.Am doua boxe cu difuri de 30 ,si vreau sa le reconditionez.Inalte-bune,medii-bune,basul la o boxa are membrana data de fostul propietar cu prenandez.La fel si o cutie a incercat sa o curete cu spirt cred si s-a luat vopseaua pe alocuri.

Link spre comentariu

Prin anii 80 radioul Bucur s-a vandut cu unele boxe mai atipice...erau cu 4 difuzoare cum arata desenul. Are unchiul meu asa ceva, dar nu reusesc sa-l conving sa renunte la ele (cu toate ca nu le mai foloseste de ani buni) Ce model de difuzoare foloseau boxele respective? ca eu n-am reusit sa le vad, fata boxei fiind din material gen panza. Sper sa reusiti sa le identificati doar din descrierea cam vaga pe care am facut-o eu. Dimensiuni aproximative incinte 50x35x30cm.

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Ptr radio Bucur, ultimele modele, au existat boxe cu cîte două difuri de 8VA, mi se pare ptr 4 Ohmi (2x8 Ohmi în paralel). Astea cu patru difuri se vindeau separat din cîte-mi amintesc şi le mai lua rar cîte unul ptr Bucur sau alte scule cînd nu se găseau altele străine şi findcă erau mai ieftine. Aveau difuri de 4 sau de 8 Ohmi în serie şi paralel, rezultînd 4 sau 8 Ohmi/35VA (mai rotunjeau şi ai noştri). Luase cineva în combinaţie cu ampliful de 2x35VA şi sunau prost, fiind subdimensionate ptr el. 

La fel cele de 50VA cu 6 difuri a 8VA.

Au mai existat boxe de 35VA făcute de Radioprogres, tip coloană, cu 4 difuri de 8VA şi unul de 3VA ca dif de înalte, aveau şi un led roşu. Nu le cumpăra nimeni.

Link spre comentariu

de ceva timp am prin balcon o pereche de jazz -uri , cutiile sunt reparabile , basii si mediile sunt ok , dar nu am inalte deloc , care credeti ca ar fi cele mai potrivite difuzoare pt inalte ? as vrea s aincerc o reconditionare  a lor in viitorul apropiat ..........si apropo , ce naiba de filtru au in ele ca nu am mai vazut un filtru cu atatia condensatori ............

Link spre comentariu

mda........azi am avut ceva timp liber si am desfacut jazz -urile , cutiile le repar usor la colturi cu ceva chit si autocolant peste , am curatat si difuzoarele si le-am dat un strat subtire de lac negru special , am facut acest lucru deoarece aveau membranele patate si aratau oribil, acum arata acceptabil zic eu 

Posted Image

inainte de toate am facut niste teste , aveam in gand sa pun pe bass YDD 200 LPP un difuzor pe care l-am mai folosit in trecut in alte proiecte si care suna  bine pentru banii lui , inclusiv in auto ..........problema este ca , desi este mai puternic ca cel original jazz , nu coboara atat de jos sau poate cutia este mica , nu stiu ce sa zic , cert este ca suna mai ok cu cel original , asa ca ramane acesta....in plus are si suspensia de cauciuc fata de LPP care e spuma poliuretanica....

Posted Image

filtrele cum v-am zis contin o droaie de capacitori , deocamdata merg cu ele asa , nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa schimb toti capacitorii .....pentru inalte , avand in vedere ca nu sunt niste boxe extraordinare , nu vreau sa cheltui prea mult , am auzit ca SAL DTF 12 dome tweeter , suna mai mult decat decent pentru segmentul lui de pret asa ca ma voi orienta spre el , nu voi modifica filtrul in prima instanta sa vad cum merge cu el ......

Posted Image

Editat de quasimodo
Link spre comentariu

Sfatul meu este sa schimbi macar pe cei electrolitici cu unii nepolarizati (pentru teste nu conteaza ce tip) .

Dupa care te decizi incotro te vei indrepta .

Poate are un coleg schema filtrului sa o posteze sau poti sa o scoti chiat tu.

Spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări