Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare romanesti

zarra68

Postări Recomandate

Din păcate, așa este. Am primit un răspuns (foarte prompt, de altfel, jos palaria) de la directorul de vînzări al Elcomp, prin care mă anunță că difuzoarele (mult visate) nu mai fac parte din nomenclatorul de produse al firmei.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

... Mai sunt si cele octogonale de 8 VA si 8,parca si 4 ohmi,au facut multe variatii de boxe cu ele,incepand cu un difuzor,puse in pachet cu radio Bucur,finalii pe germaniu,pana la 4 difuri intr-o boxa,am avut si eu una,nu mai stiu denumirea,cred ca erau pereche la o statie IEI.

difuzoarele erau cu suspensia intoarsa invrs din cauciuc verde, alea se intareau si crapau, nu era cauciuc cu este la cele pop, meloman etc.

Cred ca am gasit sursa de inspiratie la acele difuzoare romanesti octogonale de 8VA: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=cs&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.repromania.net%2Ftesla%2Ftesla-stredove-arx-364%2Ftesla-stredove-arx-364.php&sandbox=1 (sunt si poze) 

S-au facut si boxe cu ele:

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Nu e chiar aşa, se făceau diverse cooperări mai ascunse între ţări opuse oficial politic. De exemplu s-au găsit rez ruseşti în scule Philips şi ruşii au folosit mecanici de la ei în casetofoane, unităţi optice în cd-uri, la fel ca şi polonezii, redegiştii şi cehii.

La noi a fost o serie mai mare de difuri licenţiate, adică cele de 10W din boxele Armonia, gama celor de 6-8-10W octogonale, cele din boxele Pop şi Jazz, difurile de înalte mici de 3W... etc. Nu se mai putea continua cu seriile vechi din vrema Radio Popular.

Link spre comentariu

Daca tot e sus topicul: a masurat cineva parametrii la astea octogonale si are datele la indemana? Ma bate gandul sa fac doi sateliti cu ele si cu doua tweetere tot romanesti.

Link spre comentariu

Cele de 8 şi 10VA aveau de la 80 la 15000Hz, probabil frecvenţa de rezonanţă în jur sau peste 100Hz. Alte date nu mai ţin minte, oricum erau sumare şi nu se pupă cu caracteristicile fiecărui exemplar.

...........

Am scris greşit mai sus W, se marcau cu VA.

Link spre comentariu

Sincer, nu merită. Eu le-am mai folosit ptr medii, mergeau perfect în locul celor de la Meloman, vînd acelaşi şasiu. Am făcut o pereche de boxe cu membrană pasivă după indicaţiile din cărţile lui G.D. Oprescu. Membrana era tot de 12cm, dar nu cu cauciuc. Mergeau binişor ptr acei ani, azi nu cred că s-ar mai uita cineva la ele.

Editat de zal
Link spre comentariu

Mi s-a pus pata sa reconditionez o combina Tehnoton RC2770 care era echipata cu ele. Din pacate incintele originale (din plastic) nu pot fi salvate (crapate, deformate de la caldura plus ca din ce imi aduc aminte din tinerete incepeau sa zbarnaie cand dadeai volumul mai tare) asa ca ma gandeam sa fac doua incinte noi din ceva PAL sau MDF. Problema e ca trebuie sa gasesc si doua tweetere pentru ca cele originale sunt compromise si in Iasi nu stiu pe nimeni sa reconditioneze.

Link spre comentariu

apropo de meloman,eu tocmai am gasit una care vreau sa o reconditionez, zic eu ca are toate difurile originale,cel de medii este octogonal de 8VA si 4 ohmi el este inchis intr-o incinta de plastic pe care scrie 40VA pe 4 ohmi 600-5000 hz acum intrebarea: este diful cel original sau mai avea in aceasta cutie un condensator un filtru ceva,mentionez ca incinta are lipsa filtru de separare care venea jos si cablajul de fire original,iar pe diful mare scrie 40VA  4ohmi,au fost meloman_uri cu puteri diferite va rog sa ma lamuriti ca sa ma apuc de treaba va multumesc

Editat de ovidiu grigore
Link spre comentariu

multumesc frumos dl zal,nu o sa fac filtru dat bobinelor il mai caut poate il gasesc pe la cineva,dar de diful de bass ce-mi puteti spune daca scrie pe magnet 40VA incinta nu are 80w sau au fost si mai mici

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări