Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare romanesti

zarra68

Postări Recomandate

surprizele continua !!! si avand in vedere ca filtrele sunt de la boxe diferite si cu modificari vizibile.....stie cineva valoarea R4 care la mine pe placa lipseste fiind strapuita pe dosul placii (vezi foto) ???In mod normal ar trebui sa fie cat R4 de pe cealalta placa, insa .....difera si R5 ale ambelor placi... pe una este 2,7 ohmi la 4w si pe cealalta 56 Ohmi la 3w :ras: carevasazica e invers ca in Caragiale :85

Link spre comentariu

difuzoarele sunt ciobanite,filtrele la fel,mai bine cauti alte boxe pt ca o sa fie o bataie maxima de cap pt a le reconstitui,exclus cu difuzoare chinezesti daca vrei sa mai si cante.Altadata casca ochii pe ce dai banii.De pe filtrele alea ai putea refolosi anumite piese,dar trebuie sa verifici totul,bobinele daca nu au scurt si daca au valorile egale(conzii la fel,aruncati cei mici electrolitici),carcasele alea nu s-au topit ascultand in surdina

Link spre comentariu

dupa ceva investigatii la care si-au adus contributia si altii din acest forum am ajuns la concluzia ca filtrul din stanga este varianta pe 4 ohmi , iar cel din dreapta pe 8 ohmi :dans: acum caut sarma CuEm de 0,80...0,85 mm pentru a reface bobinele de trecere pentru a fi transformat pe 8 ohmi...si mai trebuie si condensatori si rezistente etc....sau poate voi gasi un filtru pe 8 ohmi ! cine stie !!!!daca citesti cine trebuie aceste posturi si vrea sa ajute, sa vina cu oferte ca nu-i BAI !!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator PetruV

Difuzorul eliptic de 3W care a echipat radioreceptoarele "GLORIA" - informatii publicate in Almanah Tehnium 1983.

De cand eram mic am avut 10 de dinalae si acum am unul, au indurat saracele! au sunet foarte cald si le recomand tuturor
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Superbe mediile Philips! Chiar nu ma asteptam sa aiba si cutiile de rezonanta la fel.

Am postat cateva fotografii cu un difuzor de Nova pe care l-am avut la reparat. Din cauza vibratiilor se slabisera suruburile care prind magnetul de sasiu si agata bobina in intrefier. Cu ocazia asta am facut si cateva masuratori:

Difuzor R20036A Z=4ohm

D.activ = 270 mm

D.con = 240 mm

H.con = 70 mm

D.bobinaj = 51 mm

H.bobinaj = 18 mm

air gap = 6 mm

D.magnet = 136 mm

H.magnet = 19 mm

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Da, exact! Cele HI-Fi 40VA.

Va mai aduc la cunostinta un model de boxe tot din seria Pop, Jazz etc mai rar intalnite printre anunturi si anume PRESTO. Arata asa:

Posted Image

Posted Image

Cele doua difuzoare mari sunt aceleasi de la POP, probabil serie doua pe 4 ohmi sau paralel doua pe 8 ohmi. Filtrul banueisc ca arata ca cel de Jazz modificat putin la frecventa de taiere joase-medii din cauza altei distante dintre difuzoare. Detalii exacte nu am, inca nu am intrat in posesia lor.

Pt cine are de vanzare sunt interesat de asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări