Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

maniac sound

LUCI

Postări Recomandate

Am facut rost ieftin de u difuzor maniac sound seria bomb(alea cu magnetu ala gigantic rosu)Difuzorul e de 12'' si are urmatori parametri:Fs-35Qts-0.30Qes-0.32Qms-5.34Vas-23.67Bl-21.3Cms-130Mms-223Sd-471 cm^2Xmax-11 mmPutere-800W rmsIdeea e ca eu am facut niste simulari dar asa vrea si parerea voastra.In simularile mele mi se pare ca e un difuzor mai mult facut pt a obtine un spl mai ridicat in zona de 40 Hz si in acelasi timp tot in acea zona are si un group delay maxim deci un bas lung(dealfel acest lucru e tipic pt difuzoarele auto ma refer la basul lung)Eu oricum nu am ce sa fa cu el si o sa il vand unui prieten care e inebunit dupa basul acela lung.In simularile mele m-am oprit la o cutie vented cu volumul de 60 de litri acordata la aprox 40 Hz cu doua bas reflex de 10 cm diametru cu lungime de 45 cm.O sa apara ceva probleme cu viteza aerului prin porturi la puterea maxima dar la 4-5 sute de w nu sunt inca probleme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LUCI

4

• radue

3

• Mircea Bartic

1

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

Pare relativ buna cutia, numai ca fa portul un pic mai mic, pune-i un diametru de 7-8 cm, ca sa nu iasa asa de lung ( 45 cm ).Nu cred ca o sa apuce sa dea cu 800 W RMS in el :smt017

Link spre comentariu

luanduma dupa parametrii, diful ala ar fi bun pt hornuri ..lam ascultat si io intrun magazin mnc (fara sa fie bagat intro incinta k lumea) si pot sa zic ca suna destul de convingator ..puterea maxima ce o suporta e in jur de 500W programdaca nu vrei sa se auda nimik prin porturi .. pune mai multe

Link spre comentariu

trebuie sa gasesti un compromishai ca-ti dau un pontpoti sa folosesti coturi in interiorul incintei la tubul de bassreflex :yawinkle: asa ca poti sa incolacesti un tub de 100de cm la nevoie :smt003

Link spre comentariu

cam ce putere ar suporta ma gandesc ca pentru perioade scurte gen vreo 1-2 ore mere la vreo 5-6 sute w poate si 7-8 pt vreo 20 minute sa inpresioneze si el pe cate unu :tonqe:

Link spre comentariu

Probabil ca rezista la puterea aia..numai ca nu pt mult timp..din cauza cursei mari..pe care o va face..il va distruge mecanic.. :smt005 Cu un filtru care sa taie mai jos,,sa i limiteze un pic cursa...ai putea impresiona niste smecherasi :weedman:

Link spre comentariu

puterea maxima ce o suporta e in jur de 500W program

am si eu o intrebare care este acea putere program? care este diferenta intre ea si puterea rms ? nu am vrut sa deschid alt topic ms
Link spre comentariu

puterea program=2xputerea rmsdaca un dif are 400 W program,200W rms inseamna ca amplificatorul pe care il folosesti pt acel difuzor trebuie sa aiba 400 W RMS, dati la -3dB, adica tinut la jumatate din puterea maxima rms pt a nu avea varfuri de putere care sa distorsioneze deoarece un varf de putere are 2xputerea rmssper ca ai inteles

Link spre comentariu

stai un pic snake...un vf poate fi oricat de mare.Vf-ul unei sinusoide are puterea de 2 ori mai mare...dar in muzica....varful poate fi oricat de sus fata de medie, chiar si de 1000 de ori.alex:Puterea program poti sa o iei ca si o recomandare din partea producatorului cu privire la alegerea amplifului.

Link spre comentariu

Ai dreptate<>totusi daca in amplificator intre semnal de un anume nr de V, exact cat se cere de catre producator atunci nu cred ca ar avea probleme cu amp-ul la -3dB cu nici un varf;

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări