Romica_t Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Stiti careva niste diode cu tensiune de deschidere mai mica de 0,6V, cum au cele clasice? Vreau sa redresez un semnal audio dar cum lucrez cu tensiuni foarte mici, diodele raman blocate. Ce imi recomandati? Va multumesc. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Posibil sa mearge cele cu germaniu de genul EFD...dar mai greu de gasit.Succes Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Diodele Schottky sau cele pe germaniu au tensiune mai mica de deschidere. Oricum tensiunea pe dioda cand e polarizata in direct depinde si de curentul prin ea. Vedeti Figure 2. Forward Voltage Characteristics din datasheetul de mai jos: http://www.fairchildsemi.com/ds/1N/1N5817.pdf Totusi solutia cred ca ar fi realizarea unei "diode ideale" cu operational, tensiunea de deschidere va fi aproape nula. Nu stiu daca aplicatia dvs va permite sa faceti asta dar eu v-am sugerat... http://en.wikipedia.org/wiki/Precision_rectifier Bafta ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Sau daca nu gasesti cu germaniu care-s cele mai bune pot folosi diode schottky care se gasesc mai usor Link spre comentariu
zal Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Sau pur şi simplu un preu cu banalul 741 şi apoi se poate redresa semnalul obţinut cu banalele 1N4148, în schemă de dublor de tensiune chiar, care are ca sarcină un semireglabil. De acolo se poate adapta orice mai departe. Link spre comentariu
Romica_t Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Sau pur şi simplu un preu cu banalul 741 şi apoi se poate redresa semnalul obţinut cu banalele 1N4148, în schemă de dublor de tensiune chiar, care are ca sarcină un semireglabil. De acolo se poate adapta orice mai departe.Daca folosesc 20db castig, semnalele sub 6mV nu pot sa deschida diodele. Cred ca am sa folosesc o schema de aici, de superdioda http://sound.westhost.com/appnotes/an001.htm . Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Diodele cu germaniu se deschid la 0,25V; nu au cum sa redreseze tensiuni cu amplitudine de 6...60mV; pentru asta se utilizeaza redresoare fara prag (cu AO) asa cum se vede pe pagina de la ESP. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 6mV... adică trebuie microfonul să deschidă direct diodele? Link spre comentariu
Romica_t Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Cu ce ma lupt eu sunt nivelurile mici de semnal care trebuie detectate, cele de sub 6mV. Daca le amplific de 100 de ori pentru a putea deschide diodele, doar semnalale ce au varfuri de peste 6mV vor fi amplificate la 0,6V si astfel vor deschide diodele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum