Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna stand-by la un amplificator


Romica_t

Postări Recomandate

Ce inseamna mai exact functia de stand-by la un amplificator? Din cate stiu eu presupune blocarea semnalului muzical care intra in amplificator si mentinerea sub tensiune a amplificatorului iar difuzorul nu se deconecteaza. Apreciez pararea voastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zal

    6

  • Romica_t

    6

Zile populare

Top autori în acest subiect

E specifică sculelor cu pornire din telecomandă, la un amplif/reciver/sistem x.1/combină... asta se traduce prin prezenţa permanentă (atît timp cît scula e băgată în priză) a unei tensiuni ptr procesorul de comenzi şi receptorul de telecomandă, folosită la conectarea trafo de putere/sursă ptr restul montajului la pornire. În cazul părţilor de amplificare, releele de la ieşire nu sînt cuplate, e treaba protecţiilor s-o facă. Stand-by s-ar traduce în română prin ''aşteptare'', deşi mai exact e comanda de la alergări ''pe locuri... fiţi gata... start!''.

Ceea ce descrii tu e funcţia de mut (mute în engleză), cînd doar se întrerupe semnalul, fără a se opri scula şi a decupla releele de la ieşirea părţii de amplificare. De multe ori nu înseamnă tăierea de tot a semnalului că doar atenuarea cu 20dB.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns. Cineva mi-a solicitat sa-i fac un amplificator care , la lipsa semnalului muzical, dupa 10s sa intre in "stand-by". Asta ar presupune ca partea activa permanent sa fie un modul de amplificare/redresare semnal care, la sesizarea semnalului sa cupleze alimentarea integratului?

Link spre comentariu

10 secunde e prea puţin şi nu merită să aduci tot ampliful în st-by, va avea porniri/opriri foarte dese, vai de releul de pe reţea şi cel de pe ieşire. Mai corect e să-l aduci în mut, e mai simplu şi scapi de temporizarea care apare din cauza protecţiei. Bănuiesc că va avea tot ce-i trebuie, ca un amplif de firmă.

Cred totuşi că individul nu ştie exact ce vrea.

Link spre comentariu

Nici el nu stie, nici eu nu am o solutie inca. Am luat in considerare functia de mute deoarece integratul are asa ceva, trebuie doar un mic releu. Ce am mai luat in considerare e legarea intarii la masa in lipsa semnalului(zgomot la iesire minim). Sau si mai bine, sa fixez un interval de 5-10min, ca in lipsa semnalului sa fie deconectata alimentarea integratului?

Link spre comentariu

Nu rentează decît dacă e alimentat din baterii, cum ar fi o portavoce. :rade: Lasă alimentarea în pace şi comandă numai pinul de mut. Nu cred că e nevoie de un releu, de obicei comanda se face cu un trz. Ce integrat e?

Link spre comentariu

Amandoua le pot face cu cate un releu care ori sunteaza intrarea ori intrerupe o legatura intre doi pini ai integratului. Punerea intrarii la masa m-am gandit s-o fac altfel, cu un tranzistor adus brusc in saturatie. E posibila varianta cu tranzistorul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări