Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCM1794 MicroDac


Catalin C.

Postări Recomandate

Va prezint noua mea jucarie.

Pornind de la proiectul lui theAnonymous1 de pe diyaudio.com am inceput un nou proiect de dac cu DIR9001, SRC4192 si PCM1794.

Fata de proiectul original am modificat intrarea spdif, am adaugat un modul de alimentare ceva mai complex folosind sapte stabilizatoare low dropout din seria LD1117 si am imbunatatit valorile si tipul condensatorilor de decuplare. In momentul de fata dac-ul functioneaza foarte bine cu etajul de iesire cu amplificatoare operationale. Am incercat toata gama de operationale accesibile de la National si TI si m-am oprit la batranul LM833 (din nou). Dar am in lucru si un modul sen http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... erter.html

 

Posted Image Posted Image Posted Image

 

Bibliografie:

http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... a-dac.html

http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost1684439

http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost1677317

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Catalin C.

    16

  • Liviu Ianush

    8

  • danzup

    3

  • hpavictor

    3

Top autori în acest subiect

Sunt deschis la sugestii.

Intr-adevar, pe modulul de iesire as putea pune ceva mai bun. Dar chiar si asa sunt NP0, suficient de buni ca sa-mi pot face o parere asupra sunetului. Cand voi trece la sen va fi alta situatia.

Despre electroliticii smd ar fi de discutat. Cei negri de pe modulul de alimentare sunt Panasonic SP-Cap http://www.panasonic.com/industrial/com ... -guide.pdf Crezi ca ar fi altii mai potriviti?

Pe modulul digital stiu ca ar fi mai indicat sa folosesc Sanyo Oscon dar am fost limitat de spatiu, am vrut sa-l fac cat mai mic. In orice caz, la o analiza spectrala pana la 25MHz nu am observat probleme pe nici una dintre alimentari.

Ca tot veni vorba despre condensatori, am gasit un material foarte interesant http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic.php?f=18&t=2005

Link spre comentariu

Catalin: neobosit si perfectionist!Realizarea este intr-adevar de exceptie, incheind (pina in prezent) sirul lung de experimente in materie de DAC-uri. :aplauze As adauga TDA 1541 (1543), AD 1865 (preferatul lui), PCM (citeva modele) si ...Nu imi fac griji de componentele folosite, totul fiind masurat; asa ca ce este pus este pus cu cap.Cred ca este "prieten" cu Ciomu, greu de ajuns la asemenea meticulozitate. O sa ajungem sa umblam cu DAC-ul hi-end in pachetul de tigari.Este bine de luat exemplu in "de ale DAC-urilor"; iar saga continua, mai sunt etaje finale care pot fi incercate. :da

Link spre comentariu

Eu evit să folosesc electrolitici în montajele mele, pe cît posibil în calea de semnal, indiferent de firmă şi reclamă. Au limitări tehnologice. Ca înlocuitori, ataşez următoarea fotografie, e doar o sugestie.

Link spre comentariu

Nici eu nu folosesc electrolitici in calea semnalului, nu vad de unde reiese asta. Sau cel mult folosesc Nichicon Muse BP sau Panasonic AM, dar doar cand chiar nu am alta solutie. Cat despre aia mici si rosii, nu cred ca-n toate cazurile acele wima nepolarizate sunt mai bune decat un electrolitic de 47 sau 100uF. Plus ca pretul foarte mare nu ma incurajeaza sa le folosesc peste tot. In calea semnalului audio se justifica 16 lei/buc dar pe alimentare nu prea.Dar ne abatem de la subiect.

Link spre comentariu
Vizitator cduna

As vrea si eu sa-mi fac un astfel de dac pentru birou dar, cu PCM2706 in I2S la intrare. Daca se poate, va rog, recomandati-mi ceva pentru izolarea pcm2706 de ASRC si PCM1794.

Link spre comentariu

Astazi, ad-hoc, am facut, o auditie a microDAC-ului.Am comparat cu DAC-ul lui hpavictor, DAC cu AD1865 si un cd player Luxman cu AD1864.Boxele au fost compresie, cu ajustari ale filtrului, recomandate de VTP.La prima "ureche", scena, spatialitate si detaliu - detaliu datorat, detaliului acordat constructiei microDAC-ului.zal, danzup, Adi, Catalin, prietena lui Catalin, eu si Sasha-catelusa audiofila, au facut parte din audienta; o intilnire frumoasa plina de invataminte. La mai multe!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cduna

Se pare ca doar gura e de mine, nu apuc sa fac nimic.M-am hotarat sa o iau incetisor pentru ca nu am construi niciun dac pana acum. Pentru inceput, avand cipurile la dispozitie, vrea un dac simplu cu cs8416 si PCM1794 + AO. As ave cateva intrebari pentru cei mai experimentati in domeniu:-observ in mai toate proiectele de pe net un circuit de reset gen TPSxxxx, solutia clasica RC nu se potriveste in cazul DACurilor?-tot referitor la reset, datasheetul PCMului pomeneste de un ciclu de 1024 de impulsuri de clock dupa reset pentru ca DAcul sa se initializeze. Daca nu am un clock local ci folosesc clockul din CS8416, nu va fi o problema in cazul lipsei semnalului la intrare? Adica DACul a fost resetat la pornire dar, nefiind clock disponibil, va ramane in reset pana cand clockul e prezent? Sau trebuie sa resetez DACul din nou cand semnalul dvine prezent (sa folosesc o iesire a CS8416 de genul NV/RERR sau/AUDIO)?Va multumesc pentru rabdare,Cosmin

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Totusi, sa nu exageram, este un dac din gama medie. Sper ca un etaj de iesire mai bun sa-l aduca mai aproape de preferintele mele.

Cu OPA2211 in conversie a depasit gama medie?
Link spre comentariu

Hi, hi hi. Nu poti sa te abtii, nu?Intr-adevar, se pare ca am obtinut rezultate mult mai bune folosind OPA2211 in etajul de conversie curent/tensiune. Dar si ERO KP1830. Mai am nevoie de niste rezistente anume si totul va fi perfect.Stai sa fac si bufferul si "o punem" de-o auditie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări