Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o nelamurire in legatura cu un toroidal

iulian_2233

Postări Recomandate

am un transformator toroidal care daca il alimentez i se incinge surubul care il tine pe sasiu transformatorul provine de la un amplificator rusesc ce alimenta doua amplificatoare de 2X100 W cand il las pe masa si il alimentez nu bazaie nu face nimic se comporta normal nu se incaleste dar cand il pun pe suportul lui de prindere se incinge surubul acela lung care trece prin mijlocul lui mentionez ca am verificat sa nu dea la masa sarma transformatorului cu sasiul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulian_2233

7

• remus68

5

• zal

3

Top autori în acest subiect

Daca vrei sa fie ecranat, este suficient sa montezi in partea inferioara cutia cu gaurele, in ea transformatorul si deasupra trafului pui rondeaua de cauciuc si o tabla rotunda peste, asa cum vezi in poza.

Link spre comentariu

...transformatorul provine de la un amplificator rusesc...

Trafo toroidale ruseşti cu care am avut de a face erau toate bobinate cu primarul deasupra, fiind astfel ''autoecranate'' dacă se foloseşte o priză cu împămîntare, tip Shuko. Verifică asta şi poate nu e nevoie să-l ecranezi suplimentar, dar dacă o faci, oala nu trebuie să creeze o spiră în scc.
Link spre comentariu

intradevar este sarma subtire la exterior apoi ies secundarele dar totusi el in aer sa zic asa ne prins pe sasiu rezistenta in ohmi pe primar este de 6,4 pe secundare 0,7 si 1 iar ca tensiuni in secundare 16,2 30-0-30 si 30-0-30 ceea ce ma nelamureste este rezistenta mica in primar de duar 6,4 ohmi e primul traf toroidal cu care lucrez de aceea nu stiu mai nimic despre eleoala aceea de deasupra daca ar fi sa o fac ca cea din poza de sus dar din tabla de luminiu are ceva? sau trebuie sa decupez din acel capacsa fie tot din tabla de fier?

Link spre comentariu

ce am uitat sa mentionez acel surub in partea de sus avea ceva ca o bucsa de teflon care sa spart cand lam restrans si am inlocuito cu acea saiba e cumva posibil ca din acest motiv sa se incinga? ma gandesc ca acea bucsa era pe post de izolator intre capac si restul cutiei

Link spre comentariu

avea ceva ca o bucsa de teflon care sa spart cand lam restrans si am inlocuito cu acea saiba e cumva posibil ca din acest motiv sa se incinga?

Acesta este motivul. Poti face varianta propusa de mine (decupezi rotund acel capac de tabla, putin mai mic in diametru ca rondeaua de cauciuc) sau confectionezi o bucsa din material izolant, prin care sa treaca surubul. Dupa ce asezi bucsa, peste ea pune o saiba metalica cu exterior destul de mare care sa apese bucsa izolanta pe capacul metalic dar sa nu-l atinga; daca montezi numai surubul este posibil sa o spargi la stringere.
Link spre comentariu

gata nu se mai incinge acel surub acea bucsa de plastic imi izoleaza cumva acel surub de capac se pare ca faceam o spira in scurt pe transormator multumesc celor care mau ajutat cu sfaturi si forumului pentru gazduire

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări