Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Salut, am si eu o mica problema cu amplificatorul facut sau mai bine zis, cu sursa de curent. Pe output am un hum constant, care nu se schimba cu volumul. Schema amplificatorului si a sursei de curent au fost luate de pe un site DIY, care contine proiecte de hi-fi audio si usor modificate de mine. Pe placa amplificatorului, in loc de condensatorii de 100uf+0.1uf (Notati cu CS), am pus 1000uf+01.uf. Sursa a fost modificata ceva mai mult: Diodele din puntile de redresare sunt BYV79E, iar condensatorii de filtraj sunt de 22000uf (firma necunoscuta). Transformatorul este unul toroidal, 2x24V 450VA. Nu stiu de ce sursa scoate acel hum. Am deconectat firul de GND din sursa si hum-ul dispare, dar aceasta nu este o solutie. Aveti careva vreo idee ce as putea face? Link spre comentariu
apollo11 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Ai o bucla de masa. Pune desenul cablajului pentru sursa si amplif, sa vedem de unde ar putea veni. Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Oare "hum" este de fapt brum?Eu as incerca sa pun in paralel pe fiecare dioda din cele 2 punti redresoare cate un condensator de 4,7-22 nF. Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 este bazaitul specific unui transformator. exact asa se aude si aparatul de sudura Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Incearca sa departezi traful. Doar de proba sa vezi ce se intampla.Toate cele bune,Mircea. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Daca biziitul este destul de puternic, verifica diodele din punte. Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Indiferent de lungimea cablului la fel bazaie.1. Descrieti-mi va rog procesul care creeaza acea bucla, ca sa stiu dupa ce anume sa ma uit in circuit.2. Ce sa verific la diode? Ce ar rezolva condensatorii pusi in paralel cu acele diode? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Pune pe fiecare dioda, 100nF/250Vccchiar si pe secundarele trafului.MULT mai simpla si eficienta este redresarea simetrica cu doar 1 punte redresoare si secundarele inseriate.Ideea cu 2 punti, este un MOFT.In oricare dintre situatii, redresarea este bialternanta. Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Poti sa pui capacitate cat vrei ...nu mai conteaza.Poti pune punte de la 20a ...la 100a....acelasi rezultat !Ai o bucla de masa .Incearca sa separi masele in modul urmator :Considera GND -UL principal (masa) cea de la condensatorii de filtraj .De acolo te duci cu masa SEPARAT ...spre iesire difuzoare ...intrare potentiometru si ce mai ai .Ca o structura stea ...centru e de la condensatorii mari (GND)....iar bratele stelei duc fiecare spre ce ai nevoie .Succes. Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Multumesc pentru sfaturi, voi executa acum:) Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Cu alte cuvinte legaturile trebuie sa fie ca in poza de mai josFirele taiate cu rosu arata ca acea legatura poate fi o bucla de masa si trebuie eliminataTrebuie sa verifici bine pe cablaj ca in momentul in care ai legat ca in poza de mai jos este posibil sa se inchida, si trebuie neaparat eliminata Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Maine voi scoate tot ce inseamna GND si voi reconstrui asa cum trebuie. Multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Intradevar, aveam un ground loop, acum sunetul e curat, exact asa cum trebuie. Multumesc pentru informatiile oferite, raman dator Asta daca nu-l pun prin filtru activ, dar asta e alta poveste. Ma voi uita si la circuitele de acolo sa vad ce si cum. Ca sa nu mai deschid alt topic va voi cere niste pareri aici. Daca va intrebati de ce folosesc filtru activ, raspunsul este unul foarte simplu. Nu am unde sa pun niste boxe mari in camera, asa ca m-am gandit sa fac un 2.1. Crossover-ul pasiv ma costa destul de mult in comparatie cu un filtru activ care pe deasupra mai are rol si de preamplif. Circuitul l-am facut cu NE5532 si cu 2 scheme facute de mine cu FilterPro™ (Software ce apartine Texas Instruments). Si acum cu cererea de pareri: Gain-ul e prea mare? Potentiometrul l-am pus pe iesirea preamplificatorului. E ok? Ajunge sa alimentez cele 2 integrate cu +-12V? Va exista crosstalk intre canale din cauza constructiei? Am atasat schema filtrelor si o mazgaleala care explica felul in care am pus totul cap la cap highpass.pdf Lowpass.pdf Link spre comentariu
apollo11 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Pentru un raspuns la intrebarea daca vei avea sau nu crosstalk intre canale, ne trebuie exact schema pe low-pass (in pdf ai o singura intrare).Cum ai insumat acolo cele 2 canale?Potentiometrul pe iesirea preampificatorului e ok, ar cam trebui alimentat montajul cu +-12..15 V (merge mai bine alimentat), nu stiu ce sa zic despre gain, impreuna cu etajul final pare-mi-se ca ajungi la un gain de cam 100. Daca ajungi prea repede in clipping cu el, poti atenua putin iesirea din filtre (sau recalculeaza pentru gain mai mic, ori filtrele ori etajul final, atentie cu etajul final vezi gainul minim ptr care este stabil). Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Canalul de lowpass este conectat...taraneste sa zic asa. Ambele fire (canal stanga + dreapta) sunt conectate la acelasi input. Cu alte cuvinte integratul de lowpass foloseste un singur operational amplifier, cel de-al doilea ramanand neutilizat. De aceea intreb de crosstalk pentru ca ambele canale se conecteaza la aceeasi intrare a filtrului 'trece-jos'.Daca exista acel crosstalk, sau daca exista o varianta mai buna de conectare, care este aceasta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum