Vizitator Knx Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Salutare, si bine v-am gasit. Ma bucur ca am dat de acest forum, find cam novice in domeniul sudurii si al electronicii, am o intrebare pentru cei cu mai multa pricepere si cunostinta in domeniu. M-am hotarat sa construiesc o galerie de admisie pentru niste carburatoare orizontale, cineva mi-a facut flansele pe freza, si datorita variatiei diametrului interior (partea cu carburatoarele = 40, porturile chiulasei = 32) al tevii, cea mai simpla cale a fost sa-mi fac tevile din teava folosita la esamapente auto, teava aluminizata cu perete de 2, care a fost "umflata" la un capat. Problema a aparut cand am incercat sa sudez tevile de flanse, am folosit electrozi tip supertit fin, le sudez frumos, arata foarte bine cordonul, dar dupa ce sparg zgura, se vede ca, cordonul se intrerupe, mai degraba aratand a un cordon neconsistent cu foarte multe incluziuni . Initial am crezut ca problema reiese din cauza stangaciei mele, desii am mai sudat cate ceva in viata mea, am incercat sa sudez o teava oarecare de flansa, binenteles a iesit perfect.In conditiile in care nu am posibilitate sa sudez decat cu banalul aparat de sudura cu electrozi (cu MIG-MAG nu se poate, ca nu incape pistoletul in spatiile dintre tevi), ce imi recomandati sa fac ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 In genere aluminizarea e destul de groasa.Sa nu fi ramas ceva din el pe teava dupa curatire .Nu cred ca o fi ceva otel mai special in teava aia.Daca o curati bine de Al si tot nu merge incearca cu electrozi pt inox.Recomandarea pentru otel necunoscut sa folosesti E307,E309,E310,E312 cele recomandate pt imbinari de metale disimilare.Vezi la Ductil , pe catalogul lor ai si recomandarile.Grig Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Salut,De ce nu mergi la un atelier specializat pe tinichigerie unde au sudura la rece care nici nu deformeaza tabla? Link spre comentariu
hades19 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Dupa parerea mea trebuia sa mearga foarte bine electrodul rutilic, dar cred ca suflurile si porozitatile sunt din cauza nepregatirii suprafetelor si inevitabil reziduri de Al.Ca electrod eu m-as gandi la un strat tampon cu Altig309L decat la un inox pur sange Link spre comentariu
pannovy Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 http://www.tekro.ro/index.php?route=pro ... duct_id=88 cred ca ti-ar rezolva problema. Exista si un filmulet pentru modul de utilizare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum