Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa in comutatie pentru osciloscop

Dayo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dayo

35

• baza

10

• Dr.L

9

• em2006

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sigur nu e nici macar partial in comutatie? Ca vad o oala mare de ferita

Cat de elegant ai formulat: sursa partial in comutatie. Ai dreptate, are si o parte care lucreaza in comutatie.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Si eu iti recomand un flyback cu UC3842 si MOS. Poti pleca de la zero sau poti modifica un flyback dintr-un TV. Incearca sa intelegi foarte bine ce face 3842 (si un flyback in general), restul sunt calcule.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Aceeasi recomandare am facut-o si eu;as zice ca in cazul de fata,avand in vedere existenta tensiunii de 1000V,s-ar preta pt transformator,un miez de ferita de genul celor folosite in traf linii ,la tv alb-negru,romanesti.Pe o coloana a trafului s-ar bobina toate infasurarile,mai putin cea de 1000 V,iar pe cealalta coloana s-ar bobina infasurarea de 1000V.In felul asta s-ar asigura o foarte buna izolatie,plus ca s-ar putea folosi de la traf si conductorul si izolatia originala.Cu putin noroc,poate chiar s-ar putea folosi infasurarile originale,cel putin pt o parte din tensiuni... Chiar o sa caut un traf si o sa-l masor....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am inseriat becul cu sursa si cand alimentam, becul lumina de la slab spre puternic pana ramanea complet aprins. Frecventa de oscilatie crestes de asemeni cu cresterea intensitatii luminoase a becului iar cand acesta atingea luminozitatea maxima inceta. Vorbesc la trecut fiindca acum dupa ce am inversat o infasurare a pocnit mos-ul luand cu el un alt tranzistor, un zener si o rezistenta. Ajutati-ma sa-i dau de cap.

Link spre comentariu

Ce schema are aceasta ultima varianta ca eu m-am pierdut citind cele 3 paginiSursa iz350,cea de 350w este forward-iese din discutieSi daca dumneata crezi ca poti face o sursa autooscilanta fara osciloscop si fara ceva cunostinte,te inseliAm povestit undeva de doi ingineri din fabrica noastra toba de teorie care au renuntat la un flyback autooscilant dupa ce au ars tranz BDY96 parca,ce erau o avere la inceputul anilor 80Tot folosirea trafului original e mai indicata,eventual cu inlocuirea comenzii cu un integrat pt ca este cu frecventa fixa si este mai usorCum a spus si dl.EM este mai importanta dispunerea infasurarilor si faptul ca are miez oala

Link spre comentariu

Intradevar este cea de 60W autooscilanta. Ma oftic ca a mers iar cand am pus-o pe cablaj nu a vrut sa mai mearga. Renunt deocamdata la schema asta si o sa caut o schema care sa se alimenteze la 12-17V cat scoate traful original al osciloscopului. Problema e ca gasesc numai surse de sute de wati iar mie imi trebuie 30-40W. Osciloscopul consuma dupa datele din cartea tehnica 22W.

Link spre comentariu

Nu vedem padurea din cauza copacilorPai schema cea mai buna este cea a osciloscopului,este dat un link pe forum parca la eservice unde schemele sant ff inteligibileSi chiar daca din intamplare gasiti o schema apropiata va veti impiedica tot in dispunerea infasurarilor pt ca este si o tensiune mare pe acolo

post-27339-139829391792_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări