Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa in comutatie pentru osciloscop

Dayo

Postări Recomandate

Cu aparatele de masura nu stau prea bine, doar multimetru. Nefunctionabile am mai multe 3 osciloscoape, un frecventmetru, multimetru profesional, sursa de laborator dotata cu procesor.... Dar nu merg si asta intentiunez, sa le fac sa mearga. Nu stiu cand o sa ma apuc de sursa ca sunt militar si ne scoate la dezapezit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dayo

35

• baza

10

• Dr.L

9

• em2006

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O sursa cu UC3842 am facut in mai multe exemplare, pt niste invertoare de sudare, si traful l-am facut pe ETD-29, am toate detaliile si multe poze, dar trebe sa le caut, asta a fost prin 2001-2002, proiectul era in vechiul OrCAD4, dar daca e de ajutor, le pot actualiza.

Vad ca in schema asta veche de mai jos am pus si datele de bobinaj pt trafo, o sa caut prin arhive si alte detalii, daca prezinta interes.

Posted Image

Link spre comentariu

Traful e facut cu piese comandate la Epcos (miez cu intrefier, carcasa, ansamblu fixare).

La vremea respectiva l-am procurat prin AZA, apoi prin Ecas, mai aducea si Angiela Electronic din Cluj, etc, dar sunt destui furnizori.

In pozele de mai jos sunt detalii privind infasurarea primara:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am trafo pe ferita destule (din TV, surse PC, monitoare, alte surse in comutatie, alte dispozitive) dar nu le stiu permeabilitatea si mu am nici L-metru sa masor inductanta. O sa fac experimente cu riscurile necesare bineinteles. Iti multumesc pentru binevointa si te rog sa ma ajuti si pe viitor fiindca sigur o sa mai am probleme. Dupa cum spuneam am inceput sa fac o sursa, schema e postata mai sus (pagina 1) ce nu inteleg e diametrul sarmei trafului. Mentionez ca sursa respectiva are 350W, mie imi trebuiesc doar 22W.

Link spre comentariu

Credeti-ma ca am incercat sa repar sursa osciloscopului dar fara rezultat. Adica cand merge bine (mai rar merge bine), cand merge rau sau deloc, cand se incing anumite componente, cand altele. Are multe treceri prin cablaj de pe o parte pe alta, e posibil ca de aici sa fie problema. Asa ca m-am decis sa refac toata placa de baza a osciloscopului si bineinteles incep cu sursa.

Link spre comentariu

La astea de obicei traful se duce,mai exact are spire in scurtEu ti-as mai sugera,pentru electrosecuritate,sa faci o sursa cu primar de 12V,exact cum e si sursa originala. Tot osciloscopul se alimenteaza intai printr-un traf coborator de 12V,dupa care urmeaza sursa in comutatie (d-aia si are intrare de 12V).

Link spre comentariu

Aveti perfecta dreptate d-le Dr.L dar de unde iau o schema de sursa in comutatie cu toate datele de realizare practica care sa se alimentaze la 12V? Pot folosi un convertor auto cu modificarea de rigoare a nr. ne spire din secundar?

Link spre comentariu

Am o sursa dintr-un osciloscop Tesla Nu este in comutatie dar este functionala. Are dimensiunile de 120*75*60. Cu putine modificari poate fi adaptata pentru osciloscopul E0104.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări