Dayo Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Incep prin a va aduce multumiri tuturor pentru lucrurile pe care le-am invatat de pe acest forum. Sa trec la subiect. Am intrat in posesia unui osciloscop E0104M defect. In primul rand sursa nu merge si dupa mai multe incercari esuate de a o repara am renuntat la idee si m-am decis sa fac o noua sursa cu alimentare de la retea. Am facut cateva teste fara prea mari rezultate si de aceea va cer ajutorul vostru pentru a realiza aceasta sursa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Ceea ce cauti gasesti la 'Alimentatoare',dar trebuie sa cauti (de citit niste pagini) dupa care postezi sch aleasa si o discutam. Sau sa cautam noi? Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Credema ca am citit tot ce s-a postat in domeniu, Am facut si o sursa in comutatie care cand functiona, cand mai arunca cu fum si tot asa. De ce tensiuni am nevoie pentru osciloscop:1) +5V alimenteaza un CDB409;2) +-15V;3) +35V;4) +90V;5) +155V;6) +6,3V izolat fata de masa pentru filamentul tubului;7) -1000V pentru accelerare (Ca idee o obtin din - am zis eu - dintro infasurare de 250V prin multiplicare. Sursa in comutatie 12V 5A.doc Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 mai sus am postat sursa pe care am experimentat-o dar fara prea mari rezultate. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Ar fi util de stiut si consumul de curent pe fiecare tensiune,cat de bine ar trebui stabilizate..Cred ca ar merge o sursa cu uc3844,mai dificil de construit va fi transformatorul,avand in vedere nr mare de tensiuni necesare.Exista multe monitoare si tv care folosesc in alimentare 3844,ar merge folosit un astfel de traf,la care primarul si cateva infasurari secundare s-ar folosi fara modificari;pt restul tensiunilor ar trebui bobinate noi infasurari. Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Puterea consumata de osciloscop conform cartii tehnice este :Puterea consumata• Retea: 22VA - 220V, 50Hz• Sursa externa de cc: max. 15WNu cred ca necesita o stabilizare pretentioasa doar poate pe ramura de 5V si +- 15V.Am CI 3842 pot sa-l folosesc ca inlocuitor pentre 3844? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Schema de plecare ar putea fi cea discutata aici...viewtopic.php?f=41&t=7596&start=900 ,bineanteles cu secundare adaptate tensiunilor tale.Ar trebui totusi sa cauti o sursa de monitor,televizor,etc ce foloseste acest integrat....de la care poti refolosi multe piese,iar daca dimensiunile nu conteaza,poti decupa partea de alimentare,ramanand de modificat doar secundarele trafului... Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Am studiat si eu schema respectiva, chiar am gasit si o alta varianta apropiata dar am trecut repede peste ia fiindca puterea acesteia (350W) este cu mult mai mare decat puterea necesara osciloscopului (22W). Atasez ambele scheme: Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Nu cred ca puterea e o problema...schema se preteaza si la o putere mai mica,de ex 20W.Partea de comanda e identica,indiferent de putere.Diferente vor apare la componentele folosite,diode ,mosfet,rezistenta din sursa mosfetului,la sectiunea trafului si a conductoarelor.Cred ca poti folosi linistit sectiunea trafului recomandata,pt a nu fi nevoie de recalcularea numarului de spire;folosind conductor mai subtire,vei avea suficient loc pentru infasurari.Problema ar fi nr de spire necesar,pt tensiunile tale;aici poate vor da ceva sugestii cei ce se pricep....Eu as merge pe regula de trei simpla,stiind nr de spire pt 35V,dar poate gresesc.... Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 OK, o sa ma apuc de aceasta sursa. Am observat din datasheet ca UC 3844 este echivalent cu UC 3842 (http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... uc3844.pdf). Arunca te rog o privire si aproba sau contrazice afirmatia mea. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Difera factorul de umplere maxim,care este cca 95% la 3842,respectiv cca 45% la 3844.Nu stiu daca asta este o mare problema,avand in vedere puterea mica a alimentatorului.Pentru primele teste poti folosi ce ai.Pt redresarea la 50Hz,poti folosi 1N4007,iar la 50kHz ,UF4007.Cred ca merge orice mosfet la 2-3A,la 800V.... Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Nu am UF4007 care are Maximum Reverse Recovery Time 75ns. Ce alte diode as putea folosi? (Din baleiajul orizontal TV merg?) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Cred ca ar merge BA159,sau orice dioda rapida de un amper,la peste 800V.Poti folosi si de tensiune mai mica,depinde de tensiunea redresata... Link spre comentariu
Dayo Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Ma gandesc ca daca vreau sa-i scad puterea va trebui sa umblu si la primar, un numar de spire mai mare si/sau diametrul conductorului mai mic. Banuiesc ca trebuie sa respect inductanta acestuia de 6,4mH. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Nu trebuie modificat nr de spire,se vor modifica tensiunile,posibil sa nu mai functioneze alimentatorul;conductorul poate fi mai mic in diametru,calculeaza orientativ noua sectiune folosind regula de trei simpla.Puterea debitata de sursa este determinata de rezistenta sarcinii.Cu cat rezistenta sarcinii scade,cu atat va creste factorul de umplere a semnalului de comanda pt mosfet,astfel incat tensiunea de iesire sa ramana stabila. Daca rezistenta sarcinii e mare,factorul de umplere e mic,puterea consumata e mica.Eu zic sa faci montajul asa cum este schema,dupa testarea functionarii ar trebui construite secundarele...Cum nu ai nevoie de plus-minus 35V,dar ai de plus-minus 15V,redu nr de spire la jumatate,la secundarele de cate 20 spire.Ce aparate de masura ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum