Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare T/S Tweeter

cburlea

Postări Recomandate

Multumesc pentru documentul referitor la masurarea parametrilor T/S! :aplauze Am reusit sa determin (sa aproximez) parametri pentru un woofer! :dans: Nu stiu, insa, cum ii determin pentru un tweeter??? :nas: Imi trebuie neaparat graficul de impedanta pentru realizarea unui filtru pasiv pertinent. Stiu ca mai nimeni nu este interesat sa determine parametri unui tweeter, dar as dori, in calcularea filtrului sa nu folosesc impedanta nominala, ci impedanta corespunzatoare frecventei de taiere! Totusi am incercat, conform instructiunilor din documentul mai sus amintit, si am pus in locul rezistentei de 10 ohmi tweeterul pe care vreau sa-l masor si am obtinut un Fs de 841 Hz... dar cred ca e total eronat... (e mult prea mica chiar si pentru un difuzor de firma). Trebuie sa modific valoarea rezistentelor? La cat trebuie reglata frecventa din generator? Banuiesc ca e mult mai sus decat 100 Hz (imi dau si eu seama ca nu se pot pune 100Hz intr-un tweeter ca se poate deteriora) :jytuiyu (Pana la urma dupa ce considerente se alege valoarea frecventei din generator si valoarea rezistentelor?)Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

2

• CBI

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

parametrii la tweter nu prea iti folosesc pt ca este deja inchis si nu trebuie sa ii proiectezi cutiede asemeni,nu va fi folosit nici pana la sau sub fsla tw iti trebuie doar impedanta si carateristica de spl ,poate si inafara axului daca vrei dosar tehnic cat mai ideal.Si testele de excursie(cat si thd) vs spl se fac tot prin masurari cu microfonul,deci nu e nevoie de parametriipt a masura parametrii TS trebuie scoasa camera si se folosesc tot metodele ca la wofere,adica prin adaugarea de masa pe calota sau adaugarea unei cutii inchise de un volum bine stiut.Ambele presupun lucrare de finete si nu cred ca se poate face f precis in vcazul tweterelor841hz nu este o frecv de rez mica,exista chiar si mai mica,spre 500hz la modele actualetweterele nu se deterioreaza nici la 100hz nici la 20hz daca nu bagi putere mare.In principiu se masoara de la peste 2-300hz in sus cand ii dai semanl sinusoidal crecator sau zgomot roz din soft si doar la semnal mic

Link spre comentariu

841hz nu este o frecv de rez mica,exista chiar si mai mica,spre 500hz la modele actualetweterele nu se deterioreaza nici la 100hz nici la 20hz daca nu bagi putere mare.In principiu se masoara de la peste 2-300hz in sus cand ii dai semanl sinusoidal crecator sau zgomot roz din soft si doar la semnal mic

Multumesc frumos!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări