Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se poate asa???

Postări Recomandate

am un traf din alimentatoarele alea de pe vremuri (didactice)are iesiri 2,4,6,12, si 24 vca la 5-6 amperi....cred ca are 150 wati...nu??deci ....daca folosesc pentru alimentare 3 montaje si anume 2 pt amplificatoare sateliti cu tda 2030 cu bd-uri in final (aprx 2x25 wati) alimentarea nesimetrica (totala) de 24 vca (dupa filtrare 35 vcc)si2 x 12 vca (dupa filtrare 2x 16 vcc) pentru alimentarea unui amplificator de circa 60 wati pt subwofer....deci toate din acelasi transformator???bineinteles ca folosesc 2 punti redresoare si condensatoare pe fiecare ramura....ce spuneti merge????? :prayer: pt. un apmlificator de circa 50 - 60 wati pt subw ce schema sa folosesc???ma gandeam la un tda 1562 q, e mono nu??? si se alimenteaza cu 2x 16 vcc max. :tonqe:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

da...am inteles ca e auto...tipic 14, 4 vcc la amperaj mare...nu stiu 3-4 ampericu traful...deci 2 infasurari folosite la 2x 16 vcc dupa filtrtare cu punti deci separate si (a doua) fara a folosi priza mediana,,..nu stiu cum sa-i spun...pe,,capetele'' de 24 vca in sec dupa redresare cu inca o punte sa am 35 vca..nu stiu daca sunt inteles....,,namber one'' :rock: in fapt din traful cu 2 infas de 2 x 12( deci 24 v) sa scot 3 alimentari...

Link spre comentariu

M-ai cam bagat in ceata...Daca infasurarile tale au un punct comun, ori il folosesti la masa, ori il lasi in aer. Nu poti folosi o infasurare cu punctul median la masa (de la care obtii o tensiune dubla) si de la alta doar "capetele".Daca infasurarile tale sunt independente, atunci poti folosi linistit destule combinatii.Parerea mea este sa folosesti integratele despre care s-a mai discutat pe forum LM3886 sau TDA7294, alimentate la o tensiune dubla 2x24V sau mai mult.Acestea au fost super-testate, sunt destul de ieftine si mergi la sigur.Pentru sateliti pui cate unul, pt. subwoofer pui 2 in punte si pui subwoofer de 8ohmi.TDA1562 este pt. auto, este un compromis, si nu merita banii, cand poti face un amplificator mai bun pe o sursa dubla.

Link spre comentariu

Avand in vedere ca e o brambureala maxima in gandurile tale, topicul asta se inchide. Motiv? Nu ai titlu sugestiv, intrebarile despre traf puteai sa le pui la traf, intrebarile de amplificator le gaseai raspunsul pe forum la sectiunea de amplificatoare. Mai citeste inainte sa deschizi un topic, nu esti nici nou pe forum...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări