electronic4you Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Buna tuturor.Azi, cand am scos ceva din frigider, m-a furnicat pe mana cand am deschis usa. Dupa aia am verificat si cu creionul de faza si s-a aprins becul, (si avea si intensitate becul.). Dar frigiderul nu curenteaza cum as baga mana in priza ca pot sa tin mana pe el.Este vreo solutie??Multumesc Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 e bagat direct in priza din perete sau este trcut prin prelungitoare? ai instalatia electrica noua sau din aia comunista? frigiderul este mai nou sau de cand era bunica fata mare? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Foloseşte numai prize tip Shuko, cu împămîntare. Link spre comentariu
electronic4you Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Frigiderul este bagat direct in priza, si modelul este un arctic aproape comunist dar nu dintre primele modele are aprox 10 ani dac nu mai mult. Link spre comentariu
worker Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 o solutie de compromis este sa inversati stecherul in priza.il rotiti la 180grade.asta pana cand remediati problema. Link spre comentariu
electronic4you Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Multumesc pentru raspuns, apropo cum se masoara impamantarea cu clampmetru, ca am vazut odata pe astia de la curent ca verificau daca este pamantare sau daca este buna cu un clampmetru idea e ca clampmetru are domeniul de masurare de rezistenta mare, dar cum trebuie masurat cu testerele faza fata de nul sau de impamantare? Link spre comentariu
worker Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 in regim de amator este dificil de masurat impamantarea.cel mai simplu este cu un bec intre faza si impamantare.trebuie sa se aprinda sau cum este mai modern acum sa sara siguranta de la tabloul general in cazul in care este dotat cu un dijunctor (siguranta cu protectie diferentiala) Link spre comentariu
electronic4you Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Sunt amator, dar ma intereseaza cum au masurat baietii impamantarea cu clampmetrul ca au bagat testerul in priza si au spus ca este impamantare si arata ceva rezistenta . numai nu am observat cum au bagat testerul in priza, si pe ce domeniul a fost clampmetrul exact. Link spre comentariu
worker Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 posibil cu voltmetrul.au masurat si ei tensiunea intre faza si impamantare respectiv nul si au vazut ca tensiunea difera putin.de aici au tras concluzia ca are ceva rezistenta. Link spre comentariu
electronic4you Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 posibil cu voltmetrul.au masurat si ei tensiunea intre faza si impamantare respectiv nul si au vazut ca tensiunea difera putin.de aici au tras concluzia ca are ceva rezistenta.Si atunci domeniul de 20 Mohmi respectiv 2000 Mohmi pentru ce este pe clampmetru? Link spre comentariu
worker Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 in niciun caz pentru masurarea prizei de impamantare.valoarea ideala pentru ea este 4 ohmi.cauta pe google imposibil sa nu gasesti documentatie. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Vad ca discutia e "aprinsa" cu masuratul impamintarii... dar cu frigiderul cum a ramas? Mai curenteaza daca ai inversat pozitia stecherului in priza? Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Acel aparat de masura este unul multifunctional, posibil AVO-metru. A-i spune clampmetru ar insemna ca masoara numai curenti. Link spre comentariu
electronic4you Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Vad ca discutia e "aprinsa" cu masuratul impamintarii... dar cu frigiderul cum a ramas? Mai curenteaza daca ai inversat pozitia stecherului in priza?Nu frigiderul nu mai curenteaza, dar din ce cauza?Am Masurat priza intre faza si impamantare am 230V Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Masoara cit ai intre nulul de lucru si impamintare.Daca frigiderul nu mai curenteaza cu pozitia stecherului schimbata, este o problema in aparat. Ce tip de frigider ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum