Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigiderul curenteaza, Ce sa fac?

electronic4you

Postări Recomandate

Buna tuturor.Azi, cand am scos ceva din frigider, m-a furnicat pe mana cand am deschis usa. Dupa aia am verificat si cu creionul de faza si s-a aprins becul, (si avea si intensitate becul.). Dar frigiderul nu curenteaza cum as baga mana in priza ca pot sa tin mana pe el.Este vreo solutie??Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• electronic4you

7

• worker

6

• remus68

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

e bagat direct in priza din perete sau este trcut prin prelungitoare? ai instalatia electrica noua sau din aia comunista? frigiderul este mai nou sau de cand era bunica fata mare?

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, apropo cum se masoara impamantarea cu clampmetru, ca am vazut odata pe astia de la curent ca verificau daca este pamantare sau daca este buna cu un clampmetru idea e ca clampmetru are domeniul de masurare de rezistenta mare, dar cum trebuie masurat cu testerele faza fata de nul sau de impamantare?

Link spre comentariu

in regim de amator este dificil de masurat impamantarea.cel mai simplu este cu un bec intre faza si impamantare.trebuie sa se aprinda sau cum este mai modern acum sa sara siguranta de la tabloul general in cazul in care este dotat cu un dijunctor (siguranta cu protectie diferentiala)

Link spre comentariu

Sunt amator, dar ma intereseaza cum au masurat baietii impamantarea cu clampmetrul ca au bagat testerul in priza si au spus ca este impamantare si arata ceva rezistenta . numai nu am observat cum au bagat testerul in priza, si pe ce domeniul a fost clampmetrul exact.

Link spre comentariu

posibil cu voltmetrul.au masurat si ei tensiunea intre faza si impamantare respectiv nul si au vazut ca tensiunea difera putin.de aici au tras concluzia ca are ceva rezistenta.

Si atunci domeniul de 20 Mohmi respectiv 2000 Mohmi pentru ce este pe clampmetru?
Link spre comentariu

Vad ca discutia e "aprinsa" cu masuratul impamintarii... dar cu frigiderul cum a ramas? Mai curenteaza daca ai inversat pozitia stecherului in priza?

Nu frigiderul nu mai curenteaza, dar din ce cauza?Am Masurat priza intre faza si impamantare am 230V
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări