Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INVERTOR SUDURA AWELCO 140

Vizitator nelu_eletricu

Postări Recomandate

Vizitator nelu_eletricu

Am cumparat un invertor awelco 140 si a facut BUMM?Lam desfacut si am gasit placa AWELCO POWERE 5679 distrusa.9 condensatori smd si 8rezistente smd explodate cei 4 tranzistori IGBT ''SIRMA'' SI cateva diode STTH INTRERUPTE.Daca ma poate ajuta cineva sal repar .''E UN APARAT EXCELENT PT SUDURA CU 1.6 si nu stiu cum as putea sal repar fara o schema a placii.''are si cablajul explodat in regiunea SMD-URILOR/NELU /

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Da, eram curios daca este afectata vizibil.Am avut la reparat un Awelco Mikro 164, nu sunt diferente mari fata de cel in discutie.M-am familiarizat cu el si i-am facut schema completa.Am pus la punct si niste proceduri de testare separata a ambelor module.PS Nu vad nici un inconvenient in a reface forta "old style".Atentie trebe la componentele care compun snubberul regenerativ.

Link spre comentariu
Vizitator rocky03hr

em2006 -Salut pe toata lumea Prima data s-a ars o dioda pe iesire am pus un echivalent si a mers(STTH2003 parca - am pus DSEP30-03A a mers foarte bine .Dupa ceva timp au crapat IGBT-urile le-am schimbat si surpriza :trafol parca pocneste iar ledul albastru pilpiie ,iar pe iesire scoate 33-35 V .am verif IGBT-urile si tot imi prajeste unu.... ala din dreapta de pe rindu de jos din poza de mai sus. o fi vreo infasurare in scurt?in primar?mentionez ca nu sunt electronist TKS.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua. Am si eu o problema cu acest invertor. Am gasit strapunse diodelede mai jos. Acum vreo 3 ani. Le-am schimbat cu altele, dar nu le gasesc nici pe acelea sa le cumpar acum.

Cum se numesc diodele de pe placa POWER 5679, ce in imagine sunt incercuite?

Ce echivalente pot pune in locul lor?

post-204892-0-79129500-1405595460_thumb.jpg

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Aparatele acestea nu se merita reparate.Daca au probleme pe partea comanda sau schimbat diodele pe partea de forta da se merita dar in rest nu.Sunt foarte pretentioase.

Link spre comentariu

In locul celor originale am gasit BYV72, cu modificarile de rigoare ca sa se potriveasca....acum mai caut niste diode sa vad poate gasesc....

Din cele 2 diode care au mai fost, schimbate, care le-am incercuit, si cum am zis au fost puse BYV72, am gasit una strapunsa. In locul celei strapunse se poate pune un BYV32? Adica sa o schimb pe cea defecta din cele 2 cu un BYV32?

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări