Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 salutare tuturor.Am o pompa care curenteaza......adica,cand pun lampa de control pe ea mi se aprinde de parca as baga-o in priza dar pompa functioneaza.stiti cumva care ar putea fi cauza? Modificat de RoGeorge adik -> adica Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Posibil ca sipirele din infasurarea statorica sa faca contact cu statorul sau la cutia de borne sa existe un fir care sa faca conctact cu carcasa, daca ai un aparat de masura sa masori ce tensiune ai intre carcasa si nul, masoara si spune aici ce tensiune ai,cu un ohmmetru sau cu un aparat de masurat continuitati poti sa masori intre carcasa si firele de la infasurarea statorica, daca ai continuitate sau in cazul ohmmetrul indica o valoare inseamna ca undeva o spira face contat cu statorul. Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 La asa ceva m-am gandit si eu.....si m-am gandit sa-i dau invelisul de sarma de pe stator cu lac ca nu am vazut nici un fir care sa faca contact cu carcasa.. Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Cum am spus si mai sus este vorba de o pompa(defapt am 2 pompe) care are curent pe carcasa,adica daca pun lampa de control pe ea se aprinde.I-am schimbat statorul(este nou,nefolosit) iar periile conductoare(carbunii) nu au legatura decat cu rotorul,fiind izolati de restul carcasei si nici un fir nu face contact cu carcasa.....Pompa o folosesc la hidrofor si are impamantare acolo in camin.Imi puteti spune ce sa-i mai fac(din 2 sa fac macar una)ca eu nu mai stiu nici o solutie....Va rog frumos. Editat de Madalina: unire subiecte. Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 pai daca carcasa are pamantare, nu are de ce sa se aprinda becul.doar in eventualitatea in care masori carcasa fata de faza,ceea ce este normal Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 pai mie mi se aprinde lampa de control si pe faza si pe nul.... Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 atunci carcasa nu este legata la nulul de protectie sau punctul de unde este luat nulul de protectie(pamintare separata sau din tablou) nu este bun.ce fel de lampa folosesti pentru control? Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Foloseste o lampa de control obisnuita care o am pe acasa,este tip surubelnita....Eu pompa o incerc fara sa am impamantarea legata de ea deoarece impamantarea o am in camin unde am bazinul de la hidrofor. Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Decupleaza pompa din punctul de alimentare (priza, tablou, doza) si verifica acolo faza si nulul. Daca lampa se aprinde pe amandoua cheama un electrician mai experimentat. Ai probleme cu nulul de retea (ori este luat gresit, ori reteaua electrica are o problema). Daca vrei sa incerci singur remedierea, verifica nulul de la iesirea din contor (bineinteles ca nu vei putea umbla in contor dar in celalalt capat al firului da), la intrarea in tablou. Daca nu se aprinde lampa, urmeaza traseul prin doze pana gasesti unde se aprinde. In acea doza sau in cea de dinaintea ei nulul este ori legat gresit, ori legatura electrica este slaba (firul partial intrerupt, insuficient strans, sau ai amestecat cupru cu aluminiu si in timp s-au format oxizi pe suprafetele de contact care nu mai permit trecerea corecta a curentului-defect clasic la instalatiile cupru/aluminiu).In timpul verificarilor lasa toate aparatele din casa asa cum sunt ele in mod obisnuit, fara sa decuplezi nimic.Daca la iesirea din contor lampa se aprinde pe nul, verifica la firida de afara (unde vine cablul de la stalp) dupa aceleasi posibile probleme ca mai sus (oxizi, contact imperfect, etc). Daca problema persista dupa verificari si strangerea contactelor, tine de Electrica (stalp, retea).Aceste operatiuni prezinta risc de soc electric, sfatul meu este sa apelezi totusi la cineva calificat daca nu ai cunostinte minime in domeniu.Nulul de protectie nu se uneste niciodata cu nulul de lucru, cu exceptia firidei in cazul bransamentelor monofazate (Electrica inca nu prevede obligativitatea impamantarii separate la bransamentele monofazice). Link spre comentariu
asyx Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 cu lampa aia de control prinde orice inductie chiar daca este firul de nul Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Asa este, creionul de tensiune poate insela. Insa daca nulul este bine legat nu are voie sa prezinte inductii Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Decupleaza pompa din punctul de alimentare (priza, tablou, doza) si verifica acolo faza si nulul. Daca lampa se aprinde pe amandoua cheama un electrician mai experimentat. Ai probleme cu nulul de retea (ori este luat gresit, ori reteaua electrica are o problema). Daca vrei sa incerci singur remedierea, verifica nulul de la iesirea din contor (bineinteles ca nu vei putea umbla in contor dar in celalalt capat al firului da), la intrarea in tablou. Daca nu se aprinde lampa, urmeaza traseul prin doze pana gasesti unde se aprinde. In acea doza sau in cea de dinaintea ei nulul este ori legat gresit, ori legatura electrica este slaba (firul partial intrerupt, insuficient strans, sau ai amestecat cupru cu aluminiu si in timp s-au format oxizi pe suprafetele de contact care nu mai permit trecerea corecta a curentului-defect clasic la instalatiile cupru/aluminiu). In timpul verificarilor lasa toate aparatele din casa asa cum sunt ele in mod obisnuit, fara sa decuplezi nimic. Daca la iesirea din contor lampa se aprinde pe nul, verifica la firida de afara (unde vine cablul de la stalp) dupa aceleasi posibile probleme ca mai sus (oxizi, contact imperfect, etc). Daca problema persista dupa verificari si strangerea contactelor, tine de Electrica (stalp, retea). Aceste operatiuni prezinta risc de soc electric, sfatul meu este sa apelezi totusi la cineva calificat daca nu ai cunostinte minime in domeniu. Nulul de protectie nu se uneste niciodata cu nulul de lucru, cu exceptia firidei in cazul bransamentelor monofazate (Electrica inca nu prevede obligativitatea impamantarii separate la bransamentele monofazice). eu m-am referit la faptul ca am curent pe carcasa cand pompa este in functiune,nu ca am curent in priza si pe faza si pe nul.......cineva mi-ar fi zis sa ma uit daca condensatorii aceia sunt in scurtcircuit,dar eu nu vad rostul condensatorilor ca pompa merge si fara ei Editat de RoGeorge: k -> ca Vă rog nu folosiţi limbaj de chat. http://elforum.info/viewtopic.php?f=94&t=2390 (3.13) Mulţumesc pentru înţelegere. Link spre comentariu
Vizitator IonutzGianny Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Ma scuzati ca am folosit acele prescurtari Editat de Madalina: nu mai cita mesajul imediat anterior Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Atunci, daca aveti faza pe carcasa inseamna o rezistenta de izolatie prea mica. Legati carcasa pompei la impamantare pt inceput si ar trebui sa dispara. Daca aveti un scurt intern din cauza caruia apare faza pe carcasa atunci la lkegarea la pamant ar trebui sa sara siguranta si stiti ce aveti de facut Link spre comentariu
Vizitator maamulos Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Ma bag si eu in discutie pentru ca vreau sa mai invat si de la altii ) ...am inteles ca la atingere pompa curenteaza si din ce stiu eu asta se intampla cand lipseste impamantarea la instalatie, sau cand este o pierdere cum sa spus mai sus, stiu ca la pompele sumersibile nu este nevoie de impamantare dar la celelalte trebuie neaparat ...deci lipsa impamantarii este problema.Creionul de tensiune nu trebuie sa se aprinda pe nul decat daca sunt probleme in instalatia electrica a casei !Ai incercat sa contrlezi priza de unde alimentezi pompa si se aprinde creionul de tensiune pe nul ?Daca nu ai impamantare la pompa si vrei sa nu te mai curenteze atunci introdu stecherul pompei in priza invers ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum