Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer hp15W facut calumea oameni buni !

Extrem

Postări Recomandate

Am citit cred ca in 20 de locuri despre bandpasu cu hp15w si nu am ajuns la nici o concluzie buna(dimpotriva numa probleme am intalnit..sau ca a uitat sa puna filtru..sau ca e prea slab amplifu..sau eu stiu ce a uitat omu sa faca). :toimonster: Oameni buni ! spuneti-mi si mie unu care a facut cum trebuie acel bandpass a resuit sa coboare la 40hz ?! (fara distorsiuni) bassu e un bass curat sau e comparativ cu un sistem 5.1 la 7 milioane (logitech,genius,etc) fara suparare dar acel bass mie mi se pare o porcarie...e calitate medie... nu am nevoie de un bass enorm lipsit de calitate !As dorii si eu macar calitate BUNA ! acel bandpass are calitate buna ?! sau varianta bass reflex e mai buna ?Va rog raspundeti doar oameni care au facut totul cum trebuie (filtru activ recomandat, amplif peste 100 de w , materialele necesare).Va rog sa ma iertati ca par disperat..DAR CHIAR SUNT ! la inceput citesc numai bine despre un proiect, dupa care aud numai ,,suna acceptabil'' , ,,e destul de bunicel'' , ,,am gresit ceva cred'' :toimonster: Sau daca nu suna nicicum cu hp15w recomandati-mi alt dif la 2 milioane maxim va rog frumos :rolleyes:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

2

• Extrem

2

• Sharky

1

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

Bandpassul cu HP-15W nu are grad de comparatie cu sistemele de calculator!sunt de ajuns 30-40 W ca sa-ti tremure tot prin camera, nu mai zic de feeling ... deci go for it :yawinkle: in suma de 2 milioane altceva mai bun nu cred ca o sa gasesti...

Link spre comentariu

Bass reflex sau bandpass?

Am citit aici http://www.danmarx.org/audioinnovation/theories.html

ca bass reflex este cea mai potrivita si cu ceva munca calitatea este incomparabila cu orice alt tip (excludem Transmission Line)

Eu pana acuma nu am auzit incinte (la cineva in casa) cu difuzor de 15" ... deci de aia chiar nu-mi pot imagina diferenta intre bandpass si reflex la asemenea dimensiuni.

REPET, pe mine nu ma intereseaza daca tremura sau nu in casa.

Ma intereseaza un bass CURAT si sunt convins ca hp15w are posibilitatea de a acorda un bass curat facut intr-o boxa pe masura. Sau daca gresesc...hai ca urc la 2,5 milioane pt un dif, DAR SA FIE BASS CURAT :toimonster:

P.S asta va fi ultima constructie pe care am sa o fac pentru casa :goodman:

Link spre comentariu

daca vrei un bas de calitate (ceea ce sar traduce si printrun raspuns tranzient bun ) fa basreflexul. nu coboara la fel de bine ca si bp-ul dar gdul e mai mic :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

daca vrei un bas de calitate (ceea ce sar traduce si printrun raspuns tranzient bun ) fa basreflexul. nu coboara la fel de bine ......................

Folosind un filtru activ trece sus (15-30Hz) cu un Q ridicat si avand un amplificator puternic, ar fi posibil ca si bass-reflexul sa coboare pana pe la 30Hz.
Link spre comentariu

pai sa vedem:bandpass:coboara mai jos in camera, dar are group delay mare, si se aude mai incet fata de bassreflexbassreflex:nu coboara asa de jos precum un bandpass(de acelasi volum), are group delay mai coborat in comparatie cu bandpass-ul, basul este mai percusiv, si se aude un pic mai tare fata de bandpasseu recomand bassreflex, din acela am si eu si sunt pe deplin multumit

Link spre comentariu

SauCutia inchisaBas f curat in partea superioara de pe la 1.5* frecventa de rezoanta in sus.(depinde parametrii si de raportul de compresie, valoarea aia am dat-o asa orientativ)Mai jos ai atenuare de 12dB/oct si o crestere a distorsiunilor.Pt ea ai nevoie de difuri cu Qts intre 0.4-0.7 (nu incerca mai mare ca iese bubuitoare in loc de subwoofer), fs scazut, cursa mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări