Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie cb jfk president

andrei florin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei florin

13

• Rx-Tx

2

• yo9how

1

• yo2mhj

1

Top autori în acest subiect

va rog sa-mi spuneti daca pot folosi statia doar ca receptor ,unde sa pun difuzorul? stiu ca sunt statii care nu pot functiona fara microfon din cauza contactelor.ms

Link spre comentariu

am conectat asa se aude numai ca nu am antena de receptie. locuiesc la bloc, blocul este din placi. pot pune o sarma de cupru de 1,5mm grosime ca antena, lunga de 1m, sau trebuie antena calumea pt recetie. ms :da

Link spre comentariu

Sigur ca ideal ar fi sa ai o antena corect acordata, dar pentru receptie merita sa incerci si cu o simpla sarma, cat mai lunga, scoasa pe geam in afara blocului. Daca ai in bloc multe routere wireless sau antene de Digi, Dolce, etc, o sa ai paraziti foarte mari asa ca receptia va fi slaba. Dar merita incercat. Statia e una dintre cele mai bune de la president (din seria fara ssb) si chiar si afara se vinde inca la preturi bunicele.

Link spre comentariu

unde gasesc o mufa de microfon 4 pini pt ca are lipsa mufa. ms

O mufa de microfon am eu...mama +tata,si apropo de benzile de frecventa,e corect.Pe canalul 22,daca esti relativ aproape de o sosea circulata ai toate sansele sa auzi "colegii",in FM mode.De unde esti?
Link spre comentariu

Mai tii minte cum se numeste cartea? Au fost unele probleme cu forumul si multe s-au pierdut.Despre yagi pentru 27Mhz si pe balcon... hmm, cam greu; antena este destul de mare, cca 5m ca lungime a unui element (plus sau minus);ar fi mai buna o antena special facuta pentru astfel de montare de la Sirio, sau poti sa faci un delta loop in afara balconului, sa folosesti o antena verticala, usor inclinata, dar tot in exteriorul balconului, etc; Este pacat sa faci sau sa cumperi un yagi si sa nu-l poti pune la inaltime cu un rotor bun.

Link spre comentariu

YO9HOW are dreptate, un yaggi pentru banda de 11m e pre mare pentru a incapea in balcon, si daca l-ai avea ar fi pacat sa-l tii in balcon. In primul rand tu trebuie sa aflii daca statia aceea functioneaza, pentru asta iti ajunge o bucata de sarma ca antena. Dupa aceea, daca statia funcioneaza, fie faci doar receptie cu sarma aceea, fie treci la construit antene. Una dintre cele mai spetaculoase antene pentru acea banda o reprezinta antena bucla magnetica, pe care o poti realiza dintr-o bucata de aprox 2,5m de teava de upru pe care o indoi in bucla inchisa. Marele avantaj al acestei antene este ca este imuna la parazitii electrici din bloc.Marele ei dezavantaj este ca accepta puteri de emisie relativ mici (cu condensator variabil de Gloria pentru acord, maxim 10W la emisie).73 de 233YO161 !PS cauta un pic cu Google dupa "CB magnetic loop antenna"... vezi ce zic baietii pe acolo...

Link spre comentariu

eu am incercat cu o sarma de 1m de cupru de 1,5 mm izolat dar nu receptionez nimic se aud asa niste interferente. blocul meu e din placi de betn si deasta cred. am sa pun o sarma mai lunga de 10 m dar sa trebuie fie dezizolata?am receptionat ceva dar slab se aude mai tare zgomotul de fond. ms

Link spre comentariu

Dar acul acela indicator, pe la ce nivel sta cand esti pe receptie si nu auzi decat zgomot? Ca daca zgomotul e pe la 7 sau mai sus, normal ca iti va acoperi semnalele utile. Sarma de antena nu trebuie sa fie dezizolata decat in locul unde are conexiuni electrice, in rest, pe lungimea antenei, chiar e mai bine sa folosesti fir izolat. Nu folosi cablu cu 2 fire pe post de antena. Cel mai simplu ar fi sa te duci cu masina (daca se poate) intr-o parcare la marginea unei sosele circulate, sa arunci un fir cat mai lung intr-un pom si sa il legi cu celalalt capat la statie. Ar trebui sa auzi ce se discuta pe canalul 22 pe o raza de minim 10 Km. Vezi sa nu te pui pe sub fire de curent de inalta tensiune... :mort

Link spre comentariu

cand dau butonul pe s/rf si misc acolo niste potentiometre acul se misca si vine intre nivelul 2 si 3. dar nu mai aud mesaje ci doar intermintente. am sa incerc asa sa merg cu masina langa drum.daca nu ar receptiona calumea ce sa fie ars in ea? sa-i schimb condesatorii electrolitici din receptor? :da :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări