Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aircraft band receiver

H Robert

Postări Recomandate

Ok, sa zicem ca initiatorul topicului este nitr-adevar un om matur si serios (desi vad ca a aruncat "matza" si nu mai zice nimic in timp ce altii se strofoaca sa-i raspunda). Dar pe langa el, mai sunt inca 10 cocalari care au dar "searci" cu "goagalu" , isi iau un BaoFeng si se pun pe treaba, sa vorbeasca cu pilotii (Bine, din fericire astea ieftine sunt doar FM). Si sa vezi distractie pe statiile gonio sa localizeze idiotul cu portabila chinezeasca... Si eu cred ca trebuie sa fim mai rezervati in a pune la indemana neradioamatorilor frecventele acestea, care nu sunt secrete dar nici nu sunt "trambitate" pe toate gardurile. Cand o sa fie comunicate la TVR1 sau Radio ZU, nu mai conteaza daca le dam si noi, dar pana atunci cred ca avem totusi o responsabilitate morala in acest sens. Am auzit de atatea ori pe repetoare nebuni care chiuie, ce credeti ca ii va impiedica sa chiuie si pe frecventele aviatiei? Organele statului? Care organe? Ale carui stat?

De ce ma judecati pe mine?Cine va da dreptul sa ma faceti cocalar?Sa sti ca poate unii oameni au si alte treburi de rezolvat nu numai sa stea si sa raspunda la topicuri, am pus frumos o intrebare, nu cum sa ascult fecventa aviatiei etc. am cerut parerea unui radiamator, electronist, daca asa ceva ar fi posibil, si nu o porcarie care nu va merge niciodata pt ca internetul e plin de asa ceva,poate eu nu ma pricep la radioamatorism fiecare cu meseria lui,asta nu inseamna ca trebuie sa judeci omul doar ca a pus o intrebare, si tu daca intri pe acest forum si deschizi un topic de ex. o schema electrica si ceri pareri despre ea, insemana ca esti cocalar?Sau ca esti neelectronist si nu ai ce umbla cu astfel de scheme, sa lasam omul in treaba lui, si sa intervenim doar daca putem sa-l ajutam si sa nu mai jignim aiurea, foarte urat din partea dumneavoastra, asa ar trebui sa procedeze toata lumea cand vine cineva cu o intrebare? Sa-l judecam si sa-l jignim si sa-l facem cocalar....
Link spre comentariu

... tovarasu robert... eu vad ca de fapt cauti galceava pe aici... cam degeaba! Citeste acolo calumea ce am scris... initial te-am creditat ca "om serios", dar acum m-ai convins deplin... Succesuri!

Link spre comentariu

i-a recomandat o statie de emisie receptie nu ca sa emita ci ca sa receptioneze, toate portabile care se gasesc in comert si nu au specificatie ptr banda de av, doar o receptioneazanu poate sa si emita chiar daca sunt dezlegate eu am un alinco care merge de la 136-174 si receptioneaza de la 118, i-am recomandat o statie profi cu pas de 8.33khz ptr ca scanerele si majoritatea statiilor care se specifica ca receptioneaza banda de av nu au acest pas de 8.33khz care este noul standard de ceva timp in av.poate ptr unele persoane nu este un farmec sa asculte banda de av, dar poate unii studiaza navigatia aeriana sau se pregatesc ptr a deveni controlori de turn si atunci acest lucru le ofera o oarecare exp practica a procedurilor de dirijare a av. spre ex yaesu vx3 are pas de 8.33khz si receptie de la 118mhzdar emisie doar de la 136-174mhz, iar scaner cu pas de 8.33khz nu am vazut.iar ptr robert230 daca vrea radio si vrea sa construiasca haideti sa il convingem sa ia calea radioamatorismului :d un hobby cam scump da o data intrat in sange nu mai iese, plus ca satisfactii mult mai mari cu un receptor construit de tine auzi europa

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pt raspunsuri, pe mine acum m-ar interesa sa receptionez semnale indiferent de domeniu, ca e al aviatiei sau al unui post radio din alta tara etc,cred ca e o senzatie unica sa construiesti un receptor radio si sa si reusesti sa captezi vreun semnal cu el.

Link spre comentariu

@florinnn22 ce nu vrei tu sa intelegi sau te faci ca nu intelegi, este faptul ca o statie radio poate emite in alte frecvente unde anumite persoane nu sunt autorizate, spre exemplu in 2m ( am inteles ca esti radioamator) si nu numai, daca statia este deschisa la tx:da; plus ca o statie costa sensibil mai mult decat un scaner. Daca tot ai recomandat asa, spune clar ce model sa caute omul, nu Yaesu sau Alinco sau spune ce folosesti tu.Ps: exista scanere cu pasul de 8.33Khz

Link spre comentariu

..., pe mine acum m-ar interesa sa receptionez semnale indiferent de domeniu, ...

Daca vrei sa auzi ca pamantul e viu, poti incerca un sa iti faci un receptor VLF, cel mai simplu pe care il gasesti. Intr-o iesire in natura, mai departe de oras vei auzi tot felul de semnale.Ce spune Tesla e real si uneori suna foarte frumos. Sper ca ai mai mesterit cate ceva, nu e un proiect chiar de pus prima oara mana pe letcon. Nu vreau sa insult ci sa nu ai dezamagiri.
Link spre comentariu

yo9how am spus in ultim post yaesu vx3 care pe ebay e vreo 300$ noua si imi cer scuze daca am inteles eu gresit dar reiese ca tu te refereai la faptul ca ar putea emite si in banda de av.iar despre respectarea legii ce pot spune asculta putin live atc otpeni sa vezi cum comunica turnu cu echipajele romanesti 90%engleza 10%romana cand orice cuvant ar trebui in engleza.dl robert daca vreti sa construiti si sa fiti ajutat ar trebui sa ne spuneti cam care este nivelul dvs de cunostinte in electronica? si de ce aparate dispuneti?daca nu prea le aveti cu electronica va recomand sa incepeti cu sectiunea introducere in radiotehnica din revista tehnium.da sunt radioamator indicativul meu este yo3idm iar din cauza unor probleme de genul vecini, care intr-un final le rezolvasem, au aparut altele, adica mi-au furat ptr a doua oara 80m de cablu, asa ca trafic mai slab in 2m cand plec prin tara

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări