Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitate laser

Vizitator dj_alexxx_cool

Postări Recomandate

Vizitator dj_alexxx_cool

As dori putin ajutor la incercarea de a schimba o unitate laser Sony KSS 240A, in principiu am vazut cum se face dar as dori si cateva reguli de baza de care ar trebui sa tin cont atunci cand schimb unitatea. Sunt la inceput dar stiti cum e omul din greseli invata oricum as dori sa imi reuseasca din prima sa nu fiu nevoit sa invat din prima incercare pt ca trebuie sa comand iar alta unitate. Care sunt principiile de baza de care trebuie sa tii cont cand schimbi o unitate nu neaparat numai aceasta. Va multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• sorinpavel

1

• __farad__

1

• worker

1

Top autori în acest subiect

In primul rand compatibilitatea. Unitatea noua trebuie sa aiba aceleasi caracteristici tehnice ca cea veche. Nu ai specificat daca vrei sa schimbi toata unitatea optica (cu tot cu placa de circuite integrate), doar mecanica cu laserul sau doar capul laser.Daca schimbi doar capul laser, ai grija la strangerea suruburilor. Nu se foloseste forta, iar surubelnita trebuie sa se potriveasca bine, sa nu ai mai apoi defecte mecanice. Evita sa atingi lentila si pinii. Unitatile laser au unul sau doi semireglabili. Atentie sa nu ii misti, pt ca iti va fi foarte greu apoi sa ii recalibrezi (reglajul este extrem de fin). Capul laser trebuie sa culiseze usor pe ghidaje, fara hopuri, altfel vei suprasolicita servomotorul. Lucreaza curat, orice fir de praf sau gunoi patruns in conectori iti poate crea probleme. Banda de legatura se introduce usor si cu grija, fara sa o indoi (atentie la blocajele de plastic ale conectorilor, se pot rupe usor). Incearca sa respecti curbura benzii de la unitatea originala.Nu uita ca este un echipament foarte sensibil si fin.Succes!L.E.: Toate operatiunile se fac cu aparatul deconectat, bineinteles, si inainte de reconectarea tensiunii de alimentare verifica ca totul sa fie la locul sau, sa nu ai fire inversate sau altele de acest gen.

Link spre comentariu
Vizitator dj_alexxx_cool

Ok multumesc pentru raspuns o sa tin cont de toate sfaturile, apropo eu vreau sa schimb doar unitatea laser fara mecanism CD. O sa revin sa va spun cum a decurs. Oricum multumesc inca o data pentru sfaturi !

Link spre comentariu

Tot trebuie demontată mecanica din cutie, întîi demontează capacul uşii/tăvii. Atenţie şi la conectori.Dacă vaselina de pe ghidaje e murdară de praf, o poţi şterge şi înlocui cu vaselină transparentă sau ulei de mecanisme fine, cîte o picătură înaintea şi în spatele unităţii optice, după care faci cîteva mişcări înainte-înapoi cu ea ca să se întindă uniform.De asemenea, vezi că există KSS240 originale şi făcături (în prima poză cutiile sînt inversate faţă de unităţile optice din pozele de jos):

Link spre comentariu
Vizitator dj_alexxx_cool

Ok tinand cont de sfaturile voastre am schimbat cu usurinta capul laser, a fost mai greu sa imi dau seama de acel strap (scurtcircuit), a fost amplasat cam nasol, dar pana la urma totul a decurs bine. Daca acest topic este unul pentru incepatori va mai asteptam cu sfaturi sau alte probleme pe care poti sa le intalnesti la schimbarea capului laser. Eu unul as vrea sa mai stiu care sunt acei condensatori sau conductori care curg pe placa din cate am inteles lasa o maroneala pe placa si din cauza lor cd playerul poate sa nu mai functioneze la parametrii adica nu trebuie neaparat sa fie defect capul laser. Poate cu putine informatii ma bag sa schimb si acei condensatori. Stiti cum se spune in viata trebuie sa le stii pe toate. Stima si va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Multumesc si eu de asemenea pentru datele date cu privire la schimbarea unitatii cu laser cu mentiunea ca la mine a fost kss-213c pe un radiocasetofon JVC cu cd player. Strapul pe unitatea laser a fost si la mine si nu-l vazusem, apoi cum l-am desfacut a mers imediat din prima fara probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări