Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector RIAA & preamplificator linie

blue

Postări Recomandate

La o prima masurare semnalul maxim de intrare pt care tensiunea de iesire este perfect sinusoidala se situeaza la aproximativ 4v si amplificarea etajului SRPP este de 14 ori, banda de frecventa pt 0 dB este 22Hz-38Khz iar pt RIAA deviatia fata de curba ideala este mai mica decit 0,5 dB, ceva probleme cu 50Hz, sesizabil la 0.5m fata de boxa si un sfat pt cine utilizeaza 6N2P, din 20 de tuburi noi doar unul este acceptabil pt RIAA d.p.d.v al zgomotului ,probabil Viobio si Gabriele stiu ceva...

La un pre phono de calitate 6H2p nu are ce cauta(e prea sisiita)... :rade: mai repede 6H3p.....
Asa o fi :limb: poate am gasit un 6H2P mai rasarit, idea a fost sa testez acest tub, trebuia sa-l incerc avind multe la dispozitie si va fi inlocuit cu ECC83 ,este nevoie doar de o mica corectie in reteaua de corectie datorate diferentei de Ri :freaza:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

14

• fgbogdan

2

• zbodeoc

1

• mila

1

Top autori în acest subiect

La un pre phono de calitate 6H2p nu are ce cauta(e prea sisiita)... :rade: mai repede 6H3p.....

HOPA!Nu pot sa nu remarc faptul ca 6H3P e mai linistita...unii spun ca nu prea are raspuns la inalte...ca are un sunet mat etc.Sa fie o legatura intre astea doua probleme? :nas: Eu am folosit lampa asta, e drept ca nu in RIAA si nu mi s-a parut sa sune rau...dar fiind incompatibila la soclu cu altele nu am putut compara direct...
Link spre comentariu

Din cauza atenuarii destul de mari a retelei de corectie,primul tub din preamplificator trebuie sa compenseze acest lucru si de acea doar 6N2P si ECC83 intra in discutie, utilizind un 6N3P sau orice tub cu u<100 va scade raportul S/N. O alta solutie de abordare a preamplificatoarelor RIAA este este corectia consecutiva a celor doua puncte de inflexiune a curbei RIAA in care amplificarea totala este identica ca in primul caz, compensarea atenuarii facindu-se cu trei etaje de amplificare si deci tuburile cu u<50 devin acceptabile. @Gabriele, @Carageae aprecierile legate de "sisiituri" sau tonuri "mate" nu cred ca sint relevante in cazul corectoarelor RIAA din cauza comportarii neliniare in banda de frecventa a acestui tip de preamplificator, alegerea tuburilor este mult mai dificila mai ales ca doar un numar foarte restrins de lampi pot asigura cerintele de zgomot si liniaritate...Cind spun un numar restrins de tuburi ma gindesc la cele accesibile fiindca exista si D3a...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tubul 6N2P selectionat din mai multe exemplare pt zgomot minim se comporta excelent comparativ cu ECC83, doar un 12AXT Eico suna parca mai bine, celelalte ECC83 Tungsram ,Tesla ,TFK, Siemens sint OK si cam atit de acea tubul rusesc ramine, Eico fiind programat pentru altceva...

Link spre comentariu

Blue , intotdeauna cand ti-ai exprimat opinia am citit cu mare atentie ce ai scris . Dar in cazul lui 6N2P , esti atat de sigur ???Cel mai slab(zgomot si u ) ECC83 mi se pare cel de la JJ . Si tot nu cred ca se poate compara cu 6N2P . Numai vorbesc despre despre toate 12AX7 Reissue care se fabrica tot in Rusia ( Mullard si Tungsol ) dar nu sunt 6N2P .Chiar si cele chinezesti sunt net superioare . Nici macar nu stiu ce brand sunt.Scrie doar 12AX7 Made in ChinaEu zic ca trebuie mare atentie cu sunetul asta . Cand se constata un sunet "moale","pufos",...sau mai stiu eu cum, inseamna lipsa de amplificare si prezenta anumitor tipuri de distorsiuni (nu neaparat armonice) . Nu este amplificare suficienta, nu mai este nimic,... nici zgomot, evident .Din ciclul "Parerea mea"...

Link spre comentariu

@ggg nu sint chiar asa de sigur dar acest 6n2p selectionat si comparat cu ECC-urile are factorul de amplificare si zgomotul similar cu acestea iar daca acest lucru este cit de cit obiectiv in cazul auditiei cu o corectie pt vinil lucrurile se complica, eu am incercat sa fac comparatile cu un disc CBS Al Di Meola pe un pick up Metz direct drive doza Ortofon si ca lucrurile sa fie si mai complicate mai am un Dual belt drive cu doza Shure in plus la schimbarea fiecarui tub este necesar un timp suficient de mare ca memoria auditiva sa fie o problema iar pt tubul rusesc mai trebuie modificata si conexiunea de filament...Oricum de unul singur este dificil sa dai un verdict, totusi am sa las acel 12AXU american, parca suna cel mai bine :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări