Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector RIAA & preamplificator linie

blue

Postări Recomandate

Am in constructie un preamplificator ce va fi utilizat pt etajul final SE cu PL519 terminat de curind si pt acesta cerinta principala este livrarea unui semnal de 1,6V ,in plus mai are un corector RIAA si un wattmetru (sa zicem) de control cu un indicator de tip VU cu EM84. Proiectarea a fost relativ usoara , masuratorile de THD, banda si liniaritate sint foarte bune iar daca cineva doreste sa construiasca un corector RIAA, prezint un asa zis circuit "reverse RIAA" cu ajutorul caruia se poate redimensiona orice retea de corectie functie de piesele disponibile. Schema si detalile constructive le voi posta imediat ce voi avea timp...

IMG_1054.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

14

• fgbogdan

2

• zbodeoc

1

• mila

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Constructia se apropie de sfirsit, in proportie de 80% este finalizat, urmeaza masuratorile si minimalizarea zgomotului din corectorul RIAA partea cea mai dificila, liniaritatea lui este deja rezolvata abaterea fiind mai mica de 0,7% cu circuitul reverse RIAA inserat la intrare. Acestea sint primele date ale preamplificatorului si o data cu terminarea lui voi prezenta toate masuratorile amplificatorului SE cu PL519 ce singur are doar 1,6v semnal de intrare pt 10w

IMG_1142.zip

IMG_1146.zip

Link spre comentariu

arata f bine.Cu ce ati matisat aluminiul ? si cum ati reusit sa nu ramana urme de "degete" pe el.Eu nu am reusit ... chiar daca l-am oxidat cu flacara de lampa de gaz. Urmele de degete "grase" raman.

Link spre comentariu

Dupa eloxare (nu matisare) aluminiul se acopera cu un strat de lac sau si mai bine cu un spray ce acopera suprafata dorita cu o pelicula de plastic transparent, am vazut asa ceva la un magazin specializat dar eu am avut norocul sa achizitionez din talcioc tabla de aluminiu gata tratata cu o suprafata protectoare forte rezistenta, in plus era si indoita la 30 de grade (pervaz de geam)

Link spre comentariu

arata f bine.Cu ce ati matisat aluminiul ? si cum ati reusit sa nu ramana urme de "degete" pe el.Eu nu am reusit ... chiar daca l-am oxidat cu flacara de lampa de gaz. Urmele de degete "grase" raman.

Inainte de acoperiri galvanice curatam suprafetele cu lapte de var,tocmai pentru a inlatura urmele de grasime, pentru a avea aderenta stratul galvanizat.Ar putea avea efect si in aceasta situatie.Respecte si spor.Edit.Am uitat,dupa lapte de var muuuuulta apa,pentru inlaturarea laptelui de var. :da
Link spre comentariu

@blue - din poze - eu m-am gandit ca sunt doar finisate mecanic - de aceea am zis matisare.Partea cu spray si lac nu imi place - datorita temperaturii mari din dreptul lampilor finale.@alexx - eloxarea - e o solutie - dar retetele gasite mi se par prea complicate - si nu garanteaza uniformitatea suprafetei - mai ales cele care asigura si nuante de culoare.Pana la urma - variata utilizarii unor repere gata finisate - e cea mai convenabila (daca e si noroc sa se potriveasca).

Link spre comentariu

La o prima masurare semnalul maxim de intrare pt care tensiunea de iesire este perfect sinusoidala se situeaza la aproximativ 4v si amplificarea etajului SRPP este de 14 ori, banda de frecventa pt 0 dB este 22Hz-38Khz iar pt RIAA deviatia fata de curba ideala este mai mica decit 0,5 dB, ceva probleme cu 50Hz, sesizabil la 0.5m fata de boxa si un sfat pt cine utilizeaza 6N2P, din 20 de tuburi noi doar unul este acceptabil pt RIAA d.p.d.v al zgomotului ,probabil Viobio si Gabriele stiu ceva...

Link spre comentariu

La o prima masurare semnalul maxim de intrare pt care tensiunea de iesire este perfect sinusoidala se situeaza la aproximativ 4v si amplificarea etajului SRPP este de 14 ori, banda de frecventa pt 0 dB este 22Hz-38Khz iar pt RIAA deviatia fata de curba ideala este mai mica decit 0,5 dB, ceva probleme cu 50Hz, sesizabil la 0.5m fata de boxa si un sfat pt cine utilizeaza 6N2P, din 20 de tuburi noi doar unul este acceptabil pt RIAA d.p.d.v al zgomotului ,probabil Viobio si Gabriele stiu ceva...

La un pre phono de calitate 6H2p nu are ce cauta(e prea sisiita)... :rade: mai repede 6H3p.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări