Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calculul filtrelor active

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

Ma intereseaza o formula cu care as putea sa calculez Q pentru orice filtru activ de 12dB/oct , hi-pass sau low-pass. Eventual si o schema, pentru ca nu cred ca merge modificat Qx la schema clasica Linkwitz-Riley... :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tavix

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Kimnotyze

Sa luam de exemplu un filtru Linkwitz de 12dB/oct. Il facem hi-pass la fix 35Hz. Folosind formula, cum calculez eu un Q=4 ?Q4 = 35Hz / B=> 35/4 = 8,75

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Nu am gasit pe nicaieri o schema pt. ceea ce vreau eu :smt022

Da-ti-mi o mana de ajutor la construirea acestui filtru de 12dB/oct , HI-pass, cu f= 35Hz si Q = 4 !

EDIT (mai tarziu in acea noapte):

Am gasit un java care calculeaza filtre active band-pass, pentru care pot calcula si Q si Gain-ul. http://www.captain.at/electronics/active-filter/

Treaba e ca mie imi trebuie un HI-pass cu Q=4..... sa fac un filtru normal, urmat de un band-pass ?

EDIT (si mai tarziu in acea noapte):

AM GASIT !!

http://www.analog.com/Analog_Root/stati ... ilter.html

Cred ca este exact ceea ce cautam, sper sa si functioneze ok :)

Link spre comentariu

:axe: factorul de calitate provine initial de la circuitele oscilante la care reprezinta raportul dintre frecventa centrala si banda, in cazul general acesta este definit ca raportul dintre energia reactiva si ce activa implicate in circulatia curentului, care se reduce la raportul dintre puterea reactiva si ce activa, de ex la bobina este raportul dintre reactanta inductiva si rezistenta bobinajului, fiind de fapt un raport intre energia vehiculata prin sistem si pierderile aferente, acest lucru se aplica si la filtre

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări