Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie incinta subwoofer + 2 amplificatoare bass

Vizitator battman

Postări Recomandate

Vizitator battman

Buna ziua.

Sa incep cu inceputul! Vreau sa-mi fac http://sound.westhost.com/project09.htm acest filtru activ. La acest filtru o sa pun 4 amplificatoare. Am facut deja amplificatoarele pentru medii asa ca acolo nu ma bag. Vreau 2 amplificatoare pentru bass. Eu m-am gandit la 2x http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=147&osCsid=dabf71ec4fee22f513ce4032038db67e, adica pentru fiecare difuzor un amplificator.

Vreau sa-mi fac o incinta bass cu 2 difuzoare. Difuzoarele la care m-am gandit sunt http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=7712. Daca stiti ceva difuzoare pret/calitate mai bune va rog sa-mi spuneti. Vreau neaparat 2 difuzoare si nu unul mai mare pentru ca asa este facut filtrul...

Sper ca intelegeti cam ce vreau. Va multumesc mult, o zi buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• baga

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu merg linkurile , ultimul s-a cenzurat ca e interzisa reclama la acel site. Amplificatoarele de la Adelaida au puteri mai mici decat scriu ei, si posibil sa aiba si alte probleme. Daca ti-ai facut amplificatoarele pentru medii (medii-inalte sau amplificatoarele satelitilor, nu?), de ce nu ti le faci si pe cele de bass? Sau vezi ca sunt pe aici pe forum ceva kituri de vanzare (diy100 , diy200 ...). Si, daca asa este facut filtrul, nu este obligatoriu sa faci un subwoofer cu doua difuzoare si doua amplificatoare, poti sa unesti iesirile de bass de la acel filtru activ si sa legi numai un amplificator .

Link spre comentariu
Vizitator battman

Imi cer scuze, nu am vazut ca s-au cenzurat linkurile. Amplificatorul de la adelaida este unul de 200W, cica...are 2xTDA7294 in bridge. De ce nu imi fac eu amplificatoarele ptr bass? sunt mai complicate putin, zic eu...cel pe care l-am facut ptr. celelalte 2 boxe, este unul cu tda7375 conectat in bridge. Acesta nu este prea complicat..cateva condensatoare si rezistente langa integrat. Nu ca ar fi tare complicat sa-l fac pe 2xTDA7294, dar cred ca mi-e lene...Cum pot sa leg cele 2 iesiri de la filtru si sa pun un amplif mai tare de exemplu? Asa pur si simplu le leg numai? sau mai trebuiesc ceva rezistente, condensatoare, nu stiu...?

Link spre comentariu
Vizitator battman

Vreau sa-l fac pe primul, acela pe 2 cai. + ca la fiecare iesire mai vreau sa fac un "Output Buffers", care este putin mai jos...L.E.am uitat sa specific ca vreau sa pun boxele in camera mea care are 7x6x3metri...asa aproximativ, nu stiu exact..poate ca nu are chiar 3 metri inaltime ca este la mansarda.

Link spre comentariu
Vizitator battman

da...dar acolo imi "taie" inaltele si nu o sa le mai am, nu? eu vreau asa, un fel de sistem 2.1 in care boxele de medii sa sa fie si de inalte, cum am mai spus, nu ma intereseaza nu stiu ce performanta. Vreau sa se auda cat de cat..pana acum am avut 2 boxe amarate pe un tda2005 si nu mi-au facut probleme...in boxe am avut si bass si medii si inalte cat de cat...acum, cand vreau sa-mi fac ceva mai de d-ne ajuta trebuie sa ma complic extraordinar.

Link spre comentariu

Atunci ramii la varianta din figura 1A - pe 2 cai; la LOW vei avea semnal cu frecventa sub 310Hz si la HIGH semnalul peste 310Hz (deci medii + inalte). In acest caz ai nevoie doar de 2 amplificatoare (unul de joase si unul de medii + inalte) pe fiecare canal.

Link spre comentariu
Vizitator battman

Ok, multumesc, asta am inteles :) Cu difuzorul(le) ptr subwoofer cum sa fac? o recomandare, hai sa zic pana in 150 lei? Poate sa fie un dif, pot si fie 2, nu conteaza.o combinatie intre.. ceva cu raport pret/calitate cat mai bun :)

Link spre comentariu
Vizitator battman

Pai hai sa zicem ca-mi iau unul de 12"...si sa zicem ca-mi cumpar si un amplificator, de aici de pe forum, un DIY-140. Mai departe? Un site unde sunt dif-uri la preturi acceptabile?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări