mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 salut am un calculator ce l-am dat la cineva si a pus inca un HDD pe el si acuma cand vreau sa imi pun doar HDD-ul meu cu CD-ROMUL nu imi merge imi zice asta: nici nu stiu unde sa pun jumper-ul, uitati cate o poza cu hdd si cd-rom Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Va salut ! Pe ce este setat hdd-ul si cu cd-rom-ul,aveti pe un cablu ide si hdd-ul si cd-rom-ul sau are fiecare cablu ide a lui,adica un cablu ide la hdd-ul si un cablu ide la cd-rom ?Astept !!! Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 ambele sunt legate pe un cablu IDE-ATA uite o poza cu ce scrie pe HDD poate te ajuta. Multumesc Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Se poate sa imi spuneti si mie ce placa de baza aveti la pc-u?Astept !!! Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 in principiu ,daca sunt legate ambele pe aceeasi magistrala , atunci selectati HDD-master(jumperul pe pinii 5 si 6 ) si DvD -slave(jumper pe pinii 3 si 4). de obicei exista in BIOS functia autodetect IDE HDD . http://www.kabinet.cz/stuff/hw/motherbo ... rd_ide.gif dupa ce selectati master si slave accesati aceasta functie si cred ca ar trebui sa recunoasca ambele unitati . Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 aceasta este placa de baza http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=k8nf6g-vsta Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Da dupa ce faceti tot ce va spus colegul de mai sus,intrati in bios si dati unde scrie boot si selectati cd/dvd unde scrie 1st boot device,dupa toate acestea dati unde scrie exit si apasati pe save changes and exit.Succes !!!! Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 am facut exact asa cand e numai hdd-ul il vede dar daca bag si cd-romul nu mi se mai aprinde monitorul....de ce? Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Buna seara ! Am o intrebare,daca sunt legate ambele pe aceeasi magistrala ide?Astept !!! Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 da pe aceeasi sunt numai una am. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Da am vazut ca aceasta placa de baza a dvs are numai un port ide nu are doua porturi ide. Eu asi zice sa incercati cu alta magistrala ide,pentru ca ma gandesc sa nu fie defecta la un cap magistrala aceia.Succes !!! Link spre comentariu
mk3_cdj Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 si eu m-am gandit la treaba asta am sa incerc sa vad... Link spre comentariu
idm_luci Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 neaparat verifica jumperii , hdd sa fie master si dvd pe slave , sau ambele pe CS(cablel select).Posibil asta sa fie singura problema.Daca ai configurat corect jumperii si nu vede una din unitati in bios incearca sa le inversezi pe magistrala , iar daca nu o vede pe cealalta dupa inversare e clar cablul defect. Link spre comentariu
ComponentePc Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 neaparat verifica jumperii , hdd sa fie master si dvd pe slave , sau ambele pe CS(cablel select).Posibil asta sa fie singura problema.Daca ai configurat corect jumperii si nu vede una din unitati in bios incearca sa le inversezi pe magistrala , iar daca nu o vede pe cealalta dupa inversare e clar cablul defect.Corect! Joaca-te cu jumperii in continuare pana functioneaza. Link spre comentariu
seby19www Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 mai schimba si mufa de alimentare a dvd-rw cu alta mufa de la sursa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum