Vizitator ciprianstudio Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 salut , am un montaj de blit de la un aparat foto , no name care mergea la 3V , am desfacut si un blitz de la un aparat smena care era la 220V , i-am luat lampa si am pus-o pe montajul de 3V , a funtionat perfect , chiar am ramas surprins, insa ce am facut eu , montajul la pus la 5 volti si dupa cateva declansari mi sa dus un tranzistor , D1960 , care era pus pe post de dioda , pe minusul care intra in montaj , am fost pe la 3 magazine de piese electronice , si mi-au zis ca , ba nu exista , ca ba nu poate sa-l aduca , si sa mai caut in alta parte , as dori daca se poate macar un echivalent sa ii gasesc ....multumesc si o zi buna Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Incercati cu urmatoarele tranzistoare echivalente: D965, D966, D1145, D1244 si D1934. Daca nu gasiti va mai dau si alte echivalente din categoria tranzistoarelor europene. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Daca esti sigur ca e pe post de dioda, de ce nu pui o dioda? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Daca e singurul tranzistor acolo, atunci sigur nu e pus pe post de dioda. Nu are nicio logica, ar fi pus dioda in loc ca e mai ieftina. Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 pai nu o fi avad logica , dar din 3 picioruse are doua picioruse cositorite intre ele ....intelegi ce vreau sa pun , nu am umblat eu acolo asa e montaju , oricum am sa incerc cu tranzistoarele mai sus mentionate si am sa vad, daca mere` o ba . bafta si o zi faina Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Ms Toni , am pus un tranzistor D965 , la incarcari-descarcari repetate se incalzeste excesiv de tare, treaba e ca blitzul merge ! Mai am o rugaminte , am un incarcator de laptop de 19,5V DC si vreau pe iesirea lui sa ii fac un montaj sa ii regulez tensiunea de la 19V la 0(zero) V sa il folosesc la incarcat acumulatori de diferite tensiuni ! Am cautat niste scheme dar nu am gasit pentru ce imi trebuie mie , mai putea ajuta cu aceasta problema ? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Mergeti in sectiunea alimentatoare si cautati o schema reglabila de sursa la care tensiunea dupa redresare/filtrare sa fie 20V si va cuplati cu sursa dvs. acolo (si executati montajul aflat dupa redresare/filtrare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum