Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu blitzul !

Vizitator ciprianstudio

Postări Recomandate

Vizitator ciprianstudio

salut , am un montaj de blit de la un aparat foto , no name care mergea la 3V , am desfacut si un blitz de la un aparat smena care era la 220V , i-am luat lampa si am pus-o pe montajul de 3V , a funtionat perfect , chiar am ramas surprins, insa ce am facut eu , montajul la pus la 5 volti si dupa cateva declansari mi sa dus un tranzistor , D1960 , care era pus pe post de dioda , pe minusul care intra in montaj , am fost pe la 3 magazine de piese electronice , si mi-au zis ca , ba nu exista , ca ba nu poate sa-l aduca , si sa mai caut in alta parte , as dori daca se poate macar un echivalent sa ii gasesc ....multumesc si o zi buna

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

2

• bogdan_

1

• Ticu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Incercati cu urmatoarele tranzistoare echivalente: D965, D966, D1145, D1244 si D1934. Daca nu gasiti va mai dau si alte echivalente din categoria tranzistoarelor europene.

Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio

pai nu o fi avad logica , dar din 3 picioruse are doua picioruse cositorite intre ele ....intelegi ce vreau sa pun , nu am umblat eu acolo asa e montaju , oricum am sa incerc cu tranzistoarele mai sus mentionate si am sa vad, daca mere` o ba . bafta si o zi faina

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator ciprianstudio

Ms Toni , am pus un tranzistor D965 , la incarcari-descarcari repetate se incalzeste excesiv de tare, treaba e ca blitzul merge ! Mai am o rugaminte , am un incarcator de laptop de 19,5V DC si vreau pe iesirea lui sa ii fac un montaj sa ii regulez tensiunea de la 19V la 0(zero) V sa il folosesc la incarcat acumulatori de diferite tensiuni ! Am cautat niste scheme dar nu am gasit pentru ce imi trebuie mie , mai putea ajuta cu aceasta problema ?

Link spre comentariu
Toni Marginean

Mergeti in sectiunea alimentatoare si cautati o schema reglabila de sursa la care tensiunea dupa redresare/filtrare sa fie 20V si va cuplati cu sursa dvs. acolo (si executati montajul aflat dupa redresare/filtrare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări