zal Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 E o premieră acea schemă de superdiodă. Link spre comentariu
larbaloo Postat Mai 31, 2015 Partajează Postat Mai 31, 2015 (editat) aceasta schema de superdioda este viabila si pentru sx 777? Editat Mai 31, 2015 de larbaloo Link spre comentariu
xardas Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 daca e tot cu PA0016 , foloseste schema postata de domnul @zal , daca nu iti merge bine poti incerca schema postata de mine, cel putin la mine asa a mers Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Nu va mai luati dupa toti " sfatuitorii " , MJE340 are beta prea mic ca sa se poata calibra corect curentul de repaus ! Folositi doar tranzistoare cu beta mai mare de 200 , in capsula TO220 , dar izolata electric de radiatorul finalilor . In principiu , schema propusa de zal este functionala . Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 multumesc pt ajutorul acordat, dupa mai multe experimente am reusit sa-l fac sa mearga foarte foarte bine, am atasat si schema cu exact ce am facut. Ce anume face din circuitul ala o superdioda? Sau altfel zis, tu stii ce este aia o superdioda? http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2015/post-176200-0-02119300-1432146859.gif Link spre comentariu
larbaloo Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Sa nu va suparati domnule Victor dar domnul Zal chiar face parte dintre unii sfatuitori bazati, in cateva randuri chiar au fost de foarte mare folos sfaturile dansului atat mie si cat si si altora . Doresc sa va cer sfatul si Dv. ---- as incerca schema domnului Zal cu 2sc 2383 cu factor beta 212 ( am 6 bucati toate acelasi beta) din nefericire sunt in capsula TO92 , daca as putea sa le prind cumva pe un radiator credeti ca ar merge ? ( am un pioneer sx 777 cu un pa0016 trosnit) Multumrsc p.s. intreberea este adresata tuturor celor ce vor sa dea un sfat , ca va fii bun sau nu de aceea exista acest forum ca sa discutam si sa aflam cea mai buna solutie! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 (editat) Cîteva idei generale. Mai important decît beta la trz superdiodă e suprafaţa de contact cu radiatorul şi să fie cam de acelaşi calibru cu trz din etajul pilot. În funcţie de schemă (curentul prin etajul pilot), plaja de acţionare după temperatură poate fi mai mică sau mai largă, dar în general orice trz care nu e bun în alte montaje şi are un beta de minim 100 e folosibil acolo. Cînd superdioda e formată din diode înseriate, le mai echivalează cineva cu un trz avînd beta xxx? ........... Importantă e şi plaja de reglaj a deschiderii trz prefinali şi finali, cum e ales divizorul şi semireglabilul în cadrul lui. Nu e o tragedie dacă la minim închide de tot trz finali, dar e de rău dacă-i deschide mult peste 0,6V. Asta ar trebui să fie o limită de bun simţ. ............. Trz în capsulă TO-92 se pot prinde de radiator cu cleme şi şuruburi, după îndemînarea fiecăruia, singura problemă e izolarea picioarelor. Editat Iunie 6, 2015 de zal Link spre comentariu
bihari u96 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Salut, am un Pioneer sx-227 .defectul , era dupa un traznet la urma am remediat tensiunile si partea finali ,releul cupleaza stabilizatorul 12v ok ,acuma am toate tensiuni ,dar afisajul ,si comenzi totusi nu lucra cred ca prociul PDG-013-b sa ars are cineva ,multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Scule trăznite am încercat şi eu să repar pe vremuri, am renunţat tot din cauza părţilor de comandă logice arse. E valabil şi ptr cele cu procesoare arse de la sine şi de negăsit. M-ai omorît cu ''prociul''. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum